Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήστης:Xristakis99

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη λειτουργεί ηλεκτρονικά και με την χρήση του διαδικτύου. Παρέχει υλικό σε ψηφιοποιημένη μορφή όπως: εφημερίδες, περιοδικά, χάρτες, τίτλους βιβλίων, έγγραφα κτλ. Οι ψηφιακές βιβλιοθήκες δημιουργήθηκαν το 1990. Δίνουν την δυνατότητα στον χρήστη να έχει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε τεκμήρια που επιθυμεί να αναζητήσει, χωρίς να βρίσκεται στον χώρο την βιβλιοθήκης.Η πρώτη ψηφιοποίηση υλικών ξεκίνησε με ηλεκτρονικούς καταλόγους. Οι ψηφιακές βιβλιοθήκες δίνουν την δυνατότητα στον χρήστη να τις επισκέπτεται οποιαδήποτε χρονική στιγμή επιθυμεί. Οι πληροφορίες είναι πάντα διαθέσιμες και με εύκολο τρόπο αναζήτησης.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

GALLICA Η ψηφιακή αυτή βιβλιοθήκη ανήκει στην Εθνική βιβλιοθήκη της Γαλλίας. Το υλικό που παρέχει προς τους χρήστες είναι 90.000 ψηφιακά κείμενα, πάνω από 80.000 εικόνες και διάφορα αρχεία ήχου.

Ψηφιοθήκη Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Παρέχει ψηφιοποιημένα άρθρα, εφημερίδες και περιοδικά του Α.Π.Θ.

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Μέδουσα Η ψηφιακή βιβλιοθήκη ανήκει στην Βιβλιοθήκη της Βέροιας. Ψηφιοποιήθηκαν 16.200.000 σελίδες που αντιστοιχούν σε 41.444 τίτλους βιβλίων,περιοδικά, χάρτες, εφημερίδες, έγγραφα και χειρόγραφα.Η Μέδουσα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψηφιοποιημένα έργα στην Ελλάδα.