Χρήστης:Valentinagael

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το όνομά μου είναι Βαλεντίνα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα Βιολογία στο ΕΚΠΑ. Διδάσκω Βιολογία σε ιδιωτικό σχολείο, τόσο στα ελληνικά σε Γυμνάσιο και Λύκειο, όσο και στα αγγλικά σε μαθητές που ακολουθούν το σύστημα του GCE/ International A Levels. Αυτό το διάστημα παρακολουθώ το μεταπτυχιακό “Διδακτική της Βιολογίας” στο ΕΚΠΑ.

"Η εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες είναι προτεραιότητα διεθνώς, απαραίτητη για την ανταγωνιστικότητα και την ασφάλεια στις σύγχρονες κοινωνίες".

Τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής των ΤΠΕ στην εκπαίδευση είναι πολλαπλά. Ωστόσο, θα ήθελα να επικεντρωθώ κυρίως σε ένα από αυτά και συγκεκριμένα στην εξ' αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning). Η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών και είναι χρήσιμη για μαθητές που βρίσκονται σε απόσταση και έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει, τόσο την αλληλεπίδραση του μαθητή όσο και την πιστοποίηση της μάθησης (Greenberg, 1998).

Στο ΜΔΕ που παρακολουθώ, γνώρισα το moodle, μια πλατφόρμα που επιτρέπει στον εκπαιδευτή να σχεδιάσει το μάθημα βήμα βήμα για τους μαθητές του οι οποίοι βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο και ενδεχομένως χρόνο. Μπορείτε να επισκεφτείτε το ιστολόγιό μου και να διαβάσετε ένα μικρό άρθρο που έγραψα για το moodle:

https://mde.biologia.gr/valek/2019/12/20/moodle-makes-my-mood/