Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήστης:Sofiakon

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Σελίνα: Η σειρά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σελίνα: Η σειρά
ΕίδοςΒιογραφικό, Δράμα, Μουσικό
ΔημιουργοίMoisés Zamora
ΠρωταγωνιστέςChristian Serratos

Gabriel Chavarria Ricardo Chavira Noemi Gonzalez

Seidy Lopez
Συνθέτης(ες)Camilo Froideval Dan Zlotnik
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες
ΓλώσσαΑγγλικά Ισπανικά
Αριθμός κύκλων2
Αριθμός επεισοδίων18
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςJamie Davila

Rico Martinez Suzette Quintanilla Simran A. Singh Hiromi Kamata

Moisés Zamora
ΠαραγωγήLuisa Gomez de Silva

Lisa Matsukawa

Eddie Serrano
Τοποθεσία γυρισμάτωνΜπάχα Καλιφόρνια, Μεξικό
ΜοντάζKaren Antunes

Mario Monroy Nieblas Joselito Martínez Karina Espinoza Vázquez

Jose M. Martinez
Διάρκεια32-40
Εταιρεία παραγωγήςCampanario Entertainment
ΔιανομήΝetflix
Προβολή4 Δεκεμβρίου 2020–
4 Μαΐου 2021

Η Σελίνα: Η σειρά (Ισπανικά: Selena: la serie) είναι μια αμερικανική βιογραφική δραματική τηλεοπτική σειρά που δημιουργήθηκε από τον Moisés Zamora. Αφηγείται την ιστορία της Tejano τραγουδίστριας Σελίνα στην άνοδο της φήμη και τις θυσίες που πρέπει να κάνει η ίδια και η οικογένειά της στην πορεία.[1]

Η πρώτη σεζόν κυκλοφόρησε στο Netflix στις 4 Δεκεμβρίου 2020[2]. Η δεύτερη και τελευταία σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 4 Μαΐου 2021.[3]

Σύνοψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ιστορία της Τεχάνο τραγουδίστριας Σελίνα Κιντανίγια, από την παιδική της ηλικία μέχρι την άνοδό της στη φήμη, μαζί με τις δύσκολες και σκληρές επιλογές που κάνουν η ίδια και η οικογένειά της για να κρατήσουν την αγάπη και τη μουσική.

Επισκόπηση της σειράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύκλος Επεισόδια Ημερομηνία Κυκλοφορίας
1 9 4 Δεκεμβρίου 2020
2 9 4 Μαΐου 2021

Ηθοποιοί και Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Η Κρστιάν Σερράτος ως Selena
    • Μάντισον Τέιλορ Μπέιζ ως Νεαρή Σελίνα
  • Γκάμπριελ Τσαβαρία ως Α.Β. Κουιντανίλα
    • Ο Χουάν Μαρτίνεζ ως Νεαρός Α.Β.
  • Ρικάρντο Τσαβίρα ως Αβραάμ Κουίντανιλα
    • Ο Μπράντολ Ρούιζ ως νεαρός Αβραάμ Κιντανίγια
  • Η Νουέμι Γκόνζαλεζ ως η Σουζέτ Κιντανίγια
    • Η Ντανιέλα Εστράδα ως η νεαρή Σουζέτ
  • Η Seidy López ως η Μαρσέλα Κιντανίγια
    • Η Ανεάσα Γιακούμπ ως η νεαρή Μαρσέλα


1ος Κύκλος (2020)

Επεισόδια Τίτλος Σκηνοθεσία Συντάχθηκε απο τον/την Αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας
1 "Το όνειρο" Χιρόμι Καμάτα Moisés Zamora 4 Δεκεμβρίου, 2020
Ο εναρκτήριος πρόλογος είναι το 1994 όταν η Selena πραγματοποιεί μια συναυλία μπροστά σε χιλιάδες θαυμαστές στο Σικάγο. Στη συνέχεια, το επεισόδιο μεταφέρεται στην παιδική ηλικία της Selena στο Τέξας, όπου ο μουσικός πατέρας της Abraham αποφασίζει να σχηματίσει μια οικογενειακή μπάντα αφού άκουσε τη Selena να τραγουδάει. Με τη διαχείριση του Abraham και την υποστήριξη της συζύγου του Marcella, η Selena και τα αδέλφια της, Suzette και AB σχηματίζουν τους Southern Pearl, μια μπάντα διασκευών που τραγουδά παλαιότερα τραγούδια. Η οικογένεια παλεύει μέσα από μια οικονομική ύφεση και μικρές συναυλίες μέχρι να έχουν μια επιτυχημένη παράσταση στο γάμο ενός οικογενειακού φίλου, γεγονός που τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν. Σε ένα καρναβάλι, ο Abraham βλέπει ένα δημοφιλές συγκρότημα Tejano και συνειδητοποιεί ότι η μουσική του Tejano έχει αλλάξει από την εποχή που ήταν σε συγκρότημα. Αποφασίζει να ανανεώσει το οικογενειακό συγκρότημα και να αλλάξει την εστίασή τους στην ισπανόφωνη μουσική, σχηματίζοντας τους Selena Y Los Dinos.
2 "Dame Un Beso" Χιρόμι Καμάτα Moisés Zamora 4 Δεκεμβρίου, 2020
Το 1986, η Selena Y Los Dinos έχει κάποια επιτυχία, αλλά εξακολουθεί να αγωνίζεται οικονομικά. Ενώ ο Abraham τους κλείνει νέο δισκογραφικό συμβόλαιο, ενθαρρύνει τον AB να αναλάβει το συγκρότημα, να βρει νέα μέλη και να πάρει νέα μουσική. Ο AB κυνηγά τον τραγουδοποιό Luis Silva, αλλά απογοητεύεται όταν αρνείται να τους δώσει ένα τραγούδι. Με την παρότρυνση του Abraham, οι AB αρχίζουν να γράφουν νέα τραγούδια σε συνεργασία με τον νέο τους πληκτρά, Rick. Ηχογραφούν ένα LP και το τραγούδι τους Dame un Beso παίζεται στο ραδιόφωνο, το οποίο ενθουσιάζει τους AB. Ωστόσο, η Selena πρέπει να εγκαταλείψει το σχολείο και, παρόλο που είναι ενθουσιασμένη που σχεδιάζει τα κοστούμια του συγκροτήματος, αισθάνεται ότι χάνει τις συνήθεις εφηβικές εμπειρίες.
3 "Και ο νικητής είναι..." Χιρόμι Καμάτα Τζέσικα Λόπεζ 4 Δεκεμβρίου, 2020
Η οικογένεια είναι ενθουσιασμένη όταν η Selena Y Los Dinos είναι υποψήφια στα Tejano Music Awards για το καλύτερο τραγούδι και τη γυναίκα τραγουδίστρια της χρονιάς. Χάνουν τη πρώτη υποψηφιότητα, αλλά η Selena κερδίζει το δεύτερο. Στην τελετή απονομής των βραβείων, η Selena συναντά τη Laura Canales, η οποία της δίνει συμβουλές να είναι αυτή που είναι αντί για αυτό που οι άνθρωποι θέλουν να είναι. Ο Αβραάμ κλείνει μια εμφάνιση στο σόου του Τζόνι Κανάλες, η οποία θα είναι η πρώτη παράσταση της Selena στο Μεξικό, και είναι αποφασισμένη να βελτιώσει την ομιλία της στα ισπανικά πριν από τότε. Η συναυλία ξεκινά άσχημα όταν η Selena ανοίγει με ένα αγγλικό τραγούδι, αλλά βελτιώνεται όταν αλλάζουν σε La Bamba. Μετά τη συναυλία, η Suzette, η οποία αισθάνεται ότι η συμβολή της στο συγκρότημα δεν είναι σημαντική, συγκινείται όταν συναντά μια νεαρή Μεξικανή θαυμάστρια που θέλει να γίνει γυναίκα ντράμερ όπως εκείνη.
4 "Εναρκτήρια μπάντα" Χιρόμι Καμάτα Claudia Forestieri 4 Δεκεμβρίου, 2020
Το 1988, ο Abraham αγοράζει ένα λεωφορείο ώστε το συγκρότημα να μπορεί να πάει σε περιοδεία. Αφού ταξιδεύει σε ζεστό και κρύο καιρό σε διάφορες πολιτείες, η φωνή της Selena αρχίζει να επιδεινώνεται. Φτάνοντας στο Laredo, ανακαλύπτουν ότι ένας κοντινός χώρος προσπαθεί να σαμποτάρει τη συναυλία τους. Προκειμένου να βοηθήσουν τη Selena να διαχειριστεί τη φωνή της, προσλαμβάνουν ένα opening act, τους Los Bad Boys. Η παράσταση φέρνει ένα γεμάτο σπίτι και επισκέπτεται ένας παραγωγός δίσκων του CBS, ο οποίος δίνει στον Αβραάμ την κάρτα του. Ο Αβραάμ μαθαίνει ότι ο σπιτονοικοκύρης τους θέλει να πουλήσει το σπίτι τους και, περιμένοντας να κλείσει ένα δισκογραφικό συμβόλαιο, αγοράζει το σπίτι τους και τα δύο γειτονικά σπίτια για το συγκρότημα. Η AB φλερτάρει με έναν θαυμαστή κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας, αλλά μετά την ιντριγκάρει η αδερφή της, Vangie.
5 "Ντούλτσε Αμόρ" Χιρόμι Καμάτα Έντι Σεράνο 4 Δεκεμβρίου, 2020
Οι διαπραγματεύσεις με το CBS συνεχίζονται, αλλά στα Tejano Music Awards, η Selena προσεγγίζεται από έναν παραγωγό δίσκων της EMI, τον José Behar. Ο Abraham συναντά τον José, ο οποίος προσφέρει λιγότερα χρήματα από το CBS, αλλά θα δεσμευτεί για ένα crossover αγγλικό άλμπουμ. Ο Abraham αποφασίζει να υπογράψει το συγκρότημα με την EMI, αν και θα υπογραφούν ως "Selena", δηλαδή θα αφήσουν το πλήρες όνομα του συγκροτήματος. Ο AB και η Vangie ετοιμάζονται να αποκτήσουν παιδί και ο AB ανησυχεί πώς οι περιοδείες θα επηρεάσουν την οικογένειά του, επειδή ο Roger φεύγει από το συγκρότημα λόγω οικογενειακών πιέσεων. Ο Abraham προσκαλεί τα μέλη των Los Bad Boys, Joe και Pete, να ενταχθούν στο συγκρότημά τους και ο AB προσπαθεί να προσλάβει έναν νέο κιθαρίστα, τον Chris Perez, ο οποίος αρχικά τον απορρίπτει.
6 "Αγάπη μου" Χιρόμι Καμάτα Άαρον Σέρνα 4 Δεκεμβρίου, 2020
Το συγκρότημα αρχίζει να δουλεύει για το πρώτο του άλμπουμ με την EMI. Ο AB και ο Rick κάνουν τη μουσική, με τον AB να πιέζει τον εαυτό του από φόβο ότι η δισκογραφική εταιρεία θα κρατήσει τη Selena, αλλά θα εγκαταλείψει το συγκρότημα αν το άλμπουμ δεν πάει καλά. Η Selena και η Suzette σχεδιάζουν ρούχα για το εξώφυλλο του άλμπουμ, αλλά αναγκάζονται από τους στυλίστες της EMI σε μια «εξωτική» εμφάνιση που μισεί όλη η μπάντα. Η μπάντα παραδέχεται τις δημιουργικές αποφάσεις της εταιρείας προς το παρόν και χρησιμοποιεί την απογοήτευσή της για να ηχογραφήσει μια ισπανική διασκευή του Sukiyaki. Ενθαρρυμένη από τα σχόλια σε ένα πάρτι ακρόασης, η Selena αποφασίζει ότι θέλει να φτιάξει τη δική της σειρά ρούχων. Ο Chris Perez μπαίνει στο συγκρότημα ως ο νέος κιθαρίστας τους και αμέσως πετούν σπίθες ανάμεσα σε αυτόν και τη Selena.
7 "Σπιτικό Φαγητό" Κατίνα Μεδίνα Μόρα Jorge Ramirez-Martinez &; Pamela Garcia Rooney 4 Δεκεμβρίου, 2020
Βρισκόμαστε στο 1989 και η μπάντα ξεκινά μια νέα περιοδεία με το ανακαινισμένο λεωφορείο της. Ο AB βρίσκεται υπό πίεση γράφοντας νέα τραγούδια για το επόμενο άλμπουμ, μεταξύ των οποίων και το Baila Esta Cumbia. Η Selena κερδίζει το βραβείο Female Vocalist of the Year στα Tejano Music Awards για τρίτη συνεχόμενη φορά, αλλά παραμένει απογοητευμένη που το συγκρότημά της δεν κερδίζει μαζί της. Η Σελένα και ο Κρις περνούν χρόνο μαζί και έρχονται κοντά, ανησυχώντας τη Σουζέτ ότι θα μπλέξουν με τον Αβραάμ. Μετά από μια παράσταση, η Selena και ο Chris μοιράζονται ένα φιλί, αλλά την επόμενη μέρα συμφωνούν να παραμείνουν φίλοι επειδή η Selena δεν θέλει να πει ψέματα στον πατέρα της ή να απολύσει τον Chris από το συγκρότημα.
8 "Χρυσός Δίσκος" Κατίνα Μεδίνα Μόρα Μπρένα Κουφ 4 Δεκεμβρίου, 2020
Νιώθοντας αδιάφορη για τον Chris, η Selena κόβει τα μαλλιά της πολύ κοντά, την ημέρα πριν από τη φωτογράφιση για το εξώφυλλο του δεύτερου άλμπουμ της, Ven Conmigo. Το 1991, η Selena ηχογραφεί το πρώτο της μουσικό βίντεο, για τους Buenos Amigos με τον Álvaro Torres. Ο Ven Conmigo γίνεται χρυσός και το Buenos Amigos φτάνει στο νούμερο 1 στο Billboard's Hot Latin Songs, αλλά η EMI αναβάλλει το αγγλόφωνο άλμπουμ της Selena μέχρι να γίνει πλατινένιο με ένα ισπανόφωνο άλμπουμ. Κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής στιγμής, η Selena και ο Chris μοιράζονται ένα άλλο φιλί και αποφασίζουν να συνεχίσουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον κρυφά. Η Selena ρωτά τη Marcella πότε ήξερε ότι ο Αβραάμ ήταν «ο ένας» και της λέει πώς πήρε μια ευκαιρία μαζί του.
9 "Qué Creías" Κατίνα Μεδίνα Μόρα Χένρι Ρόμπλες 4 Δεκεμβρίου, 2020
Σε μια παράσταση στο Eagle Pass, ξεσπά ένας καβγάς στο πλήθος και η Selena αρπάζεται από έναν θαυμαστή. Η Μαρκέλλα ζητά από τον Αβραάμ να εξετάσει τις επιλογές ασφαλείας και ο Αβραάμ προσλαμβάνει έναν φίλο ως σωματοφύλακα. Με την αυξανόμενη δημοτικότητα της Σελένας, ο Χοσέ συμβουλεύει τον Αβραάμ να ξεκινήσει ένα fan club για να διαχειρίζεται την αλληλογραφία, τα εμπορεύματα και τις δραστηριότητές της. Ο Αβραάμ βάζει τη Σουζέτ να επικοινωνήσει με τη Γιολάντα Σαλντιβάρ, μια οπαδό που έχει προσφερθεί εθελοντικά να διαχειριστεί το fan club δωρεάν. Ο Pete ανακοινώνει ότι ακολουθεί σόλο καριέρα, αλλά προς το παρόν παραμένει στο συγκρότημα και βοηθά τον AB να γράψει το Como la Flor. Η Σουζέτ καταλαβαίνει ότι η Σελένα και ο Κρις βλέπουν ο ένας τον άλλον και αρχικά θυμώνει μαζί τους μέχρι που μπαίνει σε μια σχέση εξ αποστάσεως και συνειδητοποιεί πόσο απογοητευτική είναι η κατάσταση για αυτούς. Ο Αβραάμ βλέπει τυχαία τη Σελένα και τον Κρις σε μια ιδιωτική στιγμή και αμέσως τον διώχνει από το λεωφορείο παρά τις διαμαρτυρίες της Σελένας.

Σεζόν 2 (2021)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όχι.

ολοσχερώς

Τίτλος Σκηνοθεσία Συντάχθηκε απο τον/την Αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας
10 "Como la Flor" Χιρόμι Καμάτα Moisés Zamora 4 Μαΐου 2021
Βρισκόμαστε στο 1992 και το νέο τραγούδι της Selena Como la Flor σημειώνει επιτυχία, αυξάνοντας τις προπωλήσεις για το τρίτο άλμπουμ της και οδηγώντας την EMI να ζητήσει ένα τέταρτο. Ωστόσο, η Selena εξακολουθεί να είναι λυπημένη που είναι μακριά από τον Chris, τον οποίο βλέπει κρυφά. Μια αντιπαράθεση με τη Σουζέτ κάνει τη Σελένα να συνειδητοποιήσει μια λύση για να πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην οικογένεια και την αγάπη - η Σελένα και ο Κρις κλέβουν. Αλλά πριν προλάβουν να το πουν στον Abraham και στους άλλους οι ίδιοι, ένας υπάλληλος του δικαστηρίου διαρρέει τα νέα και μαθαίνουν γι' αυτά μέσω του ραδιοφώνου. Η Selena και ο Chris αποφασίζουν να μείνουν μακριά για λίγες μέρες, ώστε τα πνεύματα να ξεπεραστούν.
11 "Μπείτε στον κόσμο μου" Χιρόμι Καμάτα Moisés Zamora 4 Μαΐου 2021
Η Selena και ο Chris επιστρέφουν και συμφιλιώνονται με τον Abraham και τους άλλους, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν πληγωμένα συναισθήματα που δεν περιλαμβάνονται στο γάμο. Ο Αβραάμ προσφέρει στη Σελένα και τον Κρις το άδειο σπίτι δίπλα. Η Selena θέλει ιδιωτικά να πάρει τη δική τους θέση, αλλά συμφωνεί να πάρει το σπίτι. Το συγκρότημα κάνει περιοδεία στο Μεξικό για πρώτη φορά, όπου ο Abraham πείθει τη Selena και τον Chris να κρύψουν τον γάμο τους, κυρίως για χάρη των ανδρών θαυμαστών της. Η Selena συμφωνεί στην αρχή, αλλά μετά την πίεση να πει ψέματα σε μια ζωντανή μαγνητοσκόπηση της τηλεοπτικής εκπομπής της Verónica Castro και σε έναν δημοσιογράφο, στη συναυλία του Monterrey συστήνει τον Chris ως σύζυγό της. Το κοινό γιουχάρει στην αρχή, αλλά η γοητευτική συμπεριφορά της Σελένας κερδίζει το πλήθος.
12 "Το τηλεφώνημα" Χιρόμι Καμάτα Χένρι Ρόμπλες 4 Μαΐου 2021
Το 1993 ο Abraham ολοκληρώνει την κατασκευή ενός στούντιο ηχογράφησης για την εταιρεία παραγωγής του Q-Productions, χρησιμοποιώντας ένα γκαράζ που είχε από το 1982. Η Σελένα εμπνέεται από τον Αβραάμ για να φτιάξει μια μπουτίκ και τα καταφέρνει παρά τις αρχικές ανησυχίες του Κρις και του Αβραάμ. Ο Αβραάμ λέει στη Σελένα να προσλάβει τη Γιολάντα, η οποία διευθύνει το fanclub της, για να βοηθήσει στη λειτουργία της επιχείρησης. Ο AB πιέζεται να ολοκληρώσει ένα νέο τραγούδι για το live album της Selena και μετά από μια pep talk από τον Abraham, καταλαβαίνει ότι το La Llamada πρέπει να ηχογραφηθεί με όλη την μπάντα στο στούντιο να κάνει riffing ο ένας στον άλλο. Η επιτυχία του ζωντανού άλμπουμ έχει κάνει τον Jose να προσφέρει στη Selena το πολυαναμενόμενο αγγλικό crossover άλμπουμ, σε παραγωγή της Nancy Brennan της SBK Records, αλλά για σόλο της Selena, χωρίς το συγκρότημα. Ο φίλος της Σουζέτ, ο Μπιλ, της κάνει πρόταση γάμου.
13 "Μπουρμπουλήθρες, μικρές μπουρμπουληθρες" Χιρόμι Καμάτα Μπρένα Κουφ 4 Μαΐου 2021
Η Selena δυσκολεύεται να διαχειριστεί τον χρόνο της ανάμεσα σε περιοδείες, ανακαινίσεις μπουτίκ και προετοιμασία για τον γάμο της Suzette. Δεν έχει αποδεχτεί τη συμφωνία για το αγγλόφωνο άλμπουμ, φοβούμενη την ανταπόκριση της οικογένειάς της και αβέβαιος αν μπορεί να χειριστεί μόνη της. Κατά τη διάρκεια ενός ηχητικού ελέγχου για τα βραβεία Lo Nuestro στο Μαϊάμι, η Selena και το συγκρότημα κάνουν freestyle μια μελωδία που γίνεται Bidi Bidi Bom Bom. Αφού παλεύει με τους εργολάβους της μπουτίκ, η Σελένα αναθέτει μεγάλο μέρος της δουλειάς στη Γιολάντα για να τη διαχειριστεί. Η Σουζέτ και ο Μπιλ παντρεύονται, με τη Σελένα ως τιμώμενη μητέρα της και τη Γιολάντα ως παράνυμφο. Η Selena λέει στη Suzette για τη συμφωνία και, με την ενθάρρυνσή της, υπογράφει το συμβόλαιο.
14 "Ωχ όχι" Χιρόμι Καμάτα Χόρχε Ραμίρεζ-Μαρτίνεζ 4 Μαΐου 2021
Η Selena είναι συγκλονισμένη καθώς εργάζεται στο αγγλόφωνο άλμπουμ της, ένα άλλο ισπανόφωνο άλμπουμ, και ετοιμάζεται για το άνοιγμα της μπουτίκ. Η βοηθός της Νάνσυ εκπλήσσεται που η Σελένα χειρίζεται όλη τη δουλειά προσωπικά αντί μέσω βοηθού. Η Selena και η AB ηχογραφούν τα Techno Cumbia και Ya No για το ισπανόφωνο άλμπουμ. Η Σελένα προσλαμβάνει την ξαδέλφη της Ντέμπρα για να δουλέψει στη μπουτίκ. Η Γιολάντα νιώθει ότι η Σελένα δεν την εκτιμά μετά από όλη τη δουλειά που έχει κάνει.
15 "Ό,τι πιο όμορφο" Χιρόμι Καμάτα Claudia Forestieri 4 Μαΐου 2021
Το άλμπουμ Selena Live! είναι υποψήφιο για Grammy στην κατηγορία Best Mexican-American album. Το συγκρότημα γύρισε το μουσικό βίντεο για τον Amor Prohibido, το οποίο πρόκειται να είναι το πρώτο single του επόμενου άλμπουμ. Η Selena ηχογραφεί ένα νέο τραγούδι γραμμένο από τον Ricky, No Me Queda Más, το οποίο συνειδητοποιεί ότι γράφτηκε για τη Suzette. Ενώ βρίσκεται έξω με την οικογένειά της, η Selena συναντά μια νεαρή Beyoncé. Η Selena βάζει τον σχεδιαστή Martin Gomez να φτιάξει το φόρεμα της Grammy και το ζευγάρι αποφασίζει να κάνει μια γραμμή ρούχων μαζί. Στα βραβεία Grammy στη Νέα Υόρκη, η Selena κερδίζει, αλλά στην ομιλία της ξεχνά να ευχαριστήσει τον Chris, γεγονός που προσθέτει στο αίσθημα παραμέλησής του καθώς γίνεται πιο απασχολημένη. Επίσης, στα βραβεία η Selena και η Suzette αναγνωρίζονται από τους Whitney Houston, Gloria Estefan και Luis Miguel, γεγονός που κάνει τη Selena να συνειδητοποιήσει ότι είναι αστέρι.
16 "Si una vez" Κατίνα Μεδίνα Μόρα Έντι Σεράνο 4 Μαΐου 2021
Αφού η SBK Records ακούει την ηχογράφηση του Captive Heart για το αγγλόφωνο άλμπουμ, η Selena καλείται να πάρει έναν φωνητικό προπονητή. Οι εντάσεις επιδεινώνονται στον γάμο της Σελένα και του Κρις. Ο AB παίρνει περισσότερα τραγούδια για τη Selena, μεταξύ των οποίων από την Diane Warren και τον Keith Thomas. Το τραγούδι "I Could Fall in Love" θυμίζει στη Selena πώς ερωτεύτηκε εκείνη και ο Chris και το ζευγάρι συμφιλιώνεται. Ο Jose λέει στη Selena ότι αυτή και το συγκρότημα πρόκειται να κάνουν ένα ζωντανό άλμπουμ από μια συναυλία για 60.000 άτομα στο Houston Astrodome. Η επίδειξη μόδας της Selena και του Martin είναι επιτυχημένη, αλλά λίγο αργότερα η Selena λαμβάνει δικαστική ειδοποίηση για απλήρωτους λογαριασμούς για την μπουτίκ.
17 "Στο Astrodome" Κατίνα Μεδίνα Μόρα Moisés Zamora 4 Μαΐου 2021
Η Σελένα και ο Αβραάμ συγκρούονται χωριστά με τη Γιολάντα για τις πληρωμές που δεν έγιναν, αλλά εκείνη επιμένει στην αθωότητά της. Η Suzette διαστρέμματα στον αστράγαλό της λίγο πριν από τη συναυλία του Astrodome, αναγκάζοντάς τους να πάρουν αντικαταστάτη ντράμερ. Ο Abraham ερευνά την μπουτίκ και βρίσκει στοιχεία για υπεξαίρεση της Γιολάντα από τη μπουτίκ και το fan club της Selena. ΟAbraham, η Σελένα και η Σουζέτ συγκρούονται με τη Γιολάντα για τα χρήματα, αλλά η Γιολάντα επιμένει ότι δεν έκανε τίποτα. Ο Abraham απειλεί να πάει στην αστυνομία αν η Γιολάντα δεν μπορεί να φέρει αποδείξεις για την αθωότητά της. Η συναυλία του Astrodome στέφθηκε με επιτυχία. Αλλού, η Γιολάντα αγοράζει ένα όπλο.
18 «Όταν όλος ο κόσμος κοιμάται» Χιρόμι Καμάτα Moisés Zamora 4 Μαΐου 2021
Η Γιολάντα συνεχίζει να προσπαθεί να επικοινωνήσει με τη Σελένα, επιμένοντας ότι όλα ήταν μια παρεξήγηση. Αφού οι θαυμαστές καταφέρνουν να μπουν στο σπίτι της Selena και του Chris, αποφασίζουν να μετακομίσουν σε ένα οικόπεδο που έχει επιλέξει η Selena για να χτίσουν ένα σπίτι και ένα μικρό αγρόκτημα. Η Selena λέει επίσης στη Marcella και τη Suzette ότι αυτή και ο Chris πρόκειται να προσπαθήσουν για παιδιά. Αργά ένα βράδυ, η Selena δέχεται ένα τηλεφώνημα από τη Γιολάντα. Το επόμενο πρωί η Selena πηγαίνει στη Yolanda, απαιτώντας τα χαμένα οικονομικά έγγραφα που η Yolanda ισχυρίζεται ότι βρίσκονται στο δωμάτιο του μοτέλ της. Μια καθαρίστρια μοτέλ ακούει έναν πυροβολισμό από το δωμάτιο της Γιολάντα. Η Selena αφού πυροβολήθηκε, πεθαίνει στο νοσοκομείο Corpus Christi Memorial. Ο Abraham και η ΑΒ σπεύδουν στο νοσοκομείο, αλλά δεν μπορούν να τη δουν πριν από το θάνατό της. Η οικογένεια, οι φίλοι και οι θαυμαστές θρηνούν τον θάνατό της. Ένα μήνα αργότερα, κυκλοφορεί το αγγλόφωνο άλμπουμ της Selena,"Dreaming of You". Έξι μήνες αργότερα, η Suzette έχει αναλάβει το ρόλο της Selena δίνοντας ομιλίες στο σχολείο και ο AB περιοδεύει με τους Kumbia Kings. Στον απόηχο, η μουσική της συνεχίζει να γιορτάζεται.

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 11 Δεκεμβρίου 2018, το Netflix προχώρησε στην παραγωγή της σειράς Σελίνα: Η σειρα, σε παραγωγή της Campanario Entertainment με τον πατέρα της Σελίνα (Αβραάμ) και την αδελφή της (Σουζέτ), από σενάριο του Moisés Zamora για το Netflix[4].  Βασίζεται στη ζωή της Σελίνα[5] και είναι η εκδοχή που έχει εγκριθεί από την οικογένειά της, σε αντίθεση με το "El secreto de Selena", μια μη εξουσιοδοτημένη εκδοχή της María Celeste Arrarás, την οποία η οικογένεια καταδίκασε δημοσίως. Το πρώτο μέρος της σειράς κυκλοφόρησε στις 4 Δεκεμβρίου 2020[6]. Το δεύτερο μέρος της σειράς έκανε πρεμιέρα στις 4 Μαΐου 2021[7].

Τοποθεσία Γυρισμάτων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις αρχές Οκτωβρίου 2019 στην Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικού σε μέρη όπως το Ροζαρίτο, το Τεκάτε και η Τιχουάνα[8]. Η Κρίστιαν Σεράτος, που υποδύεται την Σελίνα, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στους Los Angeles Times ότι πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν της σειράς, κάτω από τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας του COVID-19 τον Νοέμβριο του 2020[9].

Εμπορικές Επιδόσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Soundtrack του Σελίνα: Η σειρά έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο 8 του Latin Pop Albums chart, πουλώντας 1.000 κομμάτια άλμπουμ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, που έληξε στις 10 Δεκεμβρίου 2020[10].

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κριτική απόκριση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για το μέρος 1 της σειράς, ο αθροιστής κριτικών Rotten Tomatoes ανέφερε βαθμολογία έγκρισης 32% με βάση 34 κριτικές κριτικών, με μέση βαθμολογία 5.35/10. Οι επικριτές της ιστοσελίδας συμφωνούν: «Οι αγάπες της Selena: The Series είναι προφανείς, αλλά με το να μην διερευνήσει βαθύτερα την ίδια τη Selena, αποτυγχάνει να συλλάβει τη γυναίκα πίσω από την κληρονομιά, συμβιβαζόμενη με μια άλλη επανάληψη της ζωής της χαρισματικής σταρ αντί για κάτι περισσότερο»[11].  Το Metacritic έδωσε στη σειρά μια σταθμισμένη μέση βαθμολογία 48 στα 100 με βάση 9 κριτικές κριτικών, υποδεικνύοντας "μικτές ή μέσες κριτικές"[12].

Για το μέρος 2 της σειράς, ο αθροιστής κριτικών Rotten Tomatoes ανέφερε βαθμολογία έγκρισης 14% με βάση 7 κριτικές κριτικών, με μέση βαθμολογία 4.42/10[13].

Θεαματικότητα κοινού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 15 Ιανουαρίου 2021, το Netflix ανακοίνωσε ότι τη σειρά παρακολούθησαν 25 εκατομμύρια νοικοκυριά για τις πρώτες 28 ημέρες μετά το ντεμπούτο της[14].

Βραβεία και Υποψηφιότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Βραβείο Κατηγορία Υποψήφιος(οι) Αποτέλεσμα Σχετ.
2021 Βραβεία Golden Reel Εξαιρετικό επίτευγμα στην επεξεργασία ήχου – επεισοδιακή σύντομη φόρμα – μουσική Μαξ Κρεμόνα Υποψήφια [15]
2021 Βραβεία Imagen Καλύτερο Πρόγραμμα Primetime – Δράμα Selena: Η σειρά Υποψήφια [16]
Καλύτερη Ηθοποιός – Τηλεόραση (Δράμα) Κρίστιαν Σερράτος Υποψήφια
Καλύτερος Ηθοποιός – Τηλεόραση (Δράμα) Ρικάρντο Τσαβίρα Υποψήφια
Καλύτερος Β' Ανδρικός Ρόλος – Τηλεόραση (Δράμα) Γαβριήλ Τσαβαρία Υποψήφια
Καλύτερος Β' Γυναικείος Ρόλος – Τηλεόραση (Δράμα) Νοέμι Γκονζάλες Υποψήφια
Seidy López Υποψήφια
Καλύτερη Μουσική Επιμέλεια για Κινηματογράφο ή Τηλεόραση Λιν Φαϊντζέιν Υποψήφια
2021 Βραβείο Skyline Performer Καλύτερη Ερμηνεία σε Τηλεοπτική Ταινία/ Μίνι Σειρά Μάντισον Τέιλορ Μπαέζ Υποψήφια
  1. Roiz, Jessica (6 Οκτωβρίου 2020). «Everything We Know About Netflix's 'Selena: The Series' (So Far)». Billboard (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2024. 
  2. Evans, Greg (6 Οκτωβρίου 2020). «Netflix's 'Selena: The Series' Gets Premiere Date & Trailer». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2024. 
  3. Petski, Denise (5 Απριλίου 2021). «'Selena The Series' Part 2: Netflix Sets New Premiere Date, Unveils Teaser». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2024. 
  4. Redacción EC (2019-11-12). «“Selena La serie”: fecha de estreno en Netflix, tráiler, historia, actores, personajes y lo que se sabe» (στα es-PE). El Comercio. ISSN 1605-3052. https://elcomercio.pe/tvmas/series/selena-serie-fecha-estreno-netflix-trailer-historia-actores-personajes-christian-serratos-ficha-tv-nnda-nnlt-noticia-667983-noticia/. Ανακτήθηκε στις 2024-06-04. 
  5. olivertapia (12 Δεκεμβρίου 2018). «Selena tendrá su propia serie de Netflix». CNN (στα Ισπανικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2024. 
  6. Evans, Greg (6 Οκτωβρίου 2020). «Netflix's 'Selena: The Series' Gets Premiere Date & Trailer». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2024. 
  7. Petski, Denise (5 Απριλίου 2021). «'Selena The Series' Part 2: Netflix Sets New Premiere Date, Unveils Teaser». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2024. 
  8. Robinson, Jacob (3 Δεκεμβρίου 2020). «'Selena: The Series' Part 1: What Time Will It Be on Netflix?». What's on Netflix (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2024. 
  9. «The 'Selena: The Series' Part 2 Trailer Sees the Singer Solidify Her Superstar Status». Harper's BAZAAR (στα Αγγλικά). 15 Απριλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2024. 
  10. Bustios, Pamela (16 Δεκεμβρίου 2020). «Selena Returns to Latin Pop Albums Chart With 'Selena: The Series Soundtrack'». Billboard (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2024. 
  11. «Selena: The Series: Part 1 | Rotten Tomatoes». www.rottentomatoes.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2024. 
  12. «Selena: The Series season 1». www.metacritic.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2024. 
  13. «Selena: The Series: Part 2 | Rotten Tomatoes». www.rottentomatoes.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2024. 
  14. White, Peter (15 Ιανουαρίου 2021). «'Selena: The Series': Netflix Reveals Viewing Data For Latin Original Ahead Of Part 2». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2024. 
  15. Hipes, Patrick (2 Αυγούστου 2021). «Imagen Awards Nominations: 'Selena: The Series', 'Vida', 'La Llorona' Top List». Deadline (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2024. 
  16. Foundation, Imagen (2 Αυγούστου 2021). «36th Annual Imagen Awards Nominations Announced». Imagen Foundation (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2024.