Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήστης:Seraphim7878

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Κυριάκος Σεραφείμ

Ο Κυριάκος Σεραφείμ ήταν αθλητής που έλαμψε στα γήπεδα ως πρωταθλητής στίβου με τον Γ.Σ.Ζ. Λάρνακας (από το 1966 έως το 1973), ενώ διακρίθηκε και στην καλαθόσφαιρα με τη φανέλα του Πεζοπορικού (1969-1973). Ήταν εκπληκτικό ταλέντο ο Κυριάκος, με σειρά επιτυχιών στους δρόμους ταχύτητας (100, 200 και 400 μέτρα) και κυρίως στα 110μ. εμπόδια.

Δεκατετράχρονο παιδί άρχισε να νικά τους άνδρες αντιπάλους του και κάποια ρεκόρ του κράτησαν εικοσαετία. Μόνιμο στέλεχος της Εθνικής Ελλάδος, όταν ήταν ενωμένος ο στίβος Κύπρου – Ελλάδας, έγινε ο πρώτος έφηβος αθλητής που κατέβηκε τα 15 δεύτερα στα 110μ. εμπόδια (14.7 = σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων / παγκύπριο Ανδρών) το 1970. Συμμετείχε στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Εφήβων το 1970, στη Γαλλία, πρώτος Κύπριος μαζί με τον Κυριάκο Ονησιφόρου, που αγωνίστηκε στη διοργάνωση. Είχε κάνει αξιοπρεπή εμφάνιση, με πρόκριση στους ημιτελικούς, σε κούρσες με τρομακτικό αντίθετο άνεμο.

Υπήρξε Βαλκανιονίκης Εφήβων (εμπόδια και 4Χ100μ.), παγκυπριονίκης και πανελληνιονίκης Ανδρών, Εφήβων και Μαθητών. Είναι χαρακτηριστική του ταλέντου του μια κούρσα σε πανελλήνιους Σχολικούς (υπάρχει φωτογραφία), που τερματίζει με 15-20 μέτρα διαφορά από τον δεύτερο! Σταμάτησε τον αθλητισμό, δυστυχώς, λόγω τραυματισμού το 1973 (21 ετών) και αφοσιώθηκε στις σπουδές του. O Σεραφείμ ήταν πάντα ο σημαιοφόρος ως έφηβος των εθνικών ομάδων της Ελλάδας. Ο Σεραφείμ με τη σημαία, στους Α’ Βαλκανικούς Αγώνες Εφήβων / Νεανίδων στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Υπηπρξε επίσης και καλαθοσφαιριστής που, υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Παναγιώτη Πιερή, προπονητή του και στον στίβο, διακρίθηκε με τον Πεζοπορικό, ως “6ος παίκτης”, κατακτώντας τρία Κύπελλα Κύπρου.