Χρήστης:Pinkroad/πρόχειρο/Φέθρυ Ντακ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αυτή η σελίδα είναι ένα πρόχειρο του χρήστη Pinkroad. Εξυπηρετεί ως χώρος δοκιμών και ανάπτυξης σελίδων της Βικιπαίδειας και δεν είναι εγκυκλοπαιδικό λήμμα.


 Διαγραφή αυτού του προχείρου 

1. Αντιγράψτε αυτό: #ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ [[Χρήστης:Pinkroad/πρόχειρο]]
2. Κάντε κλικ εδώ
3. Κάντε το επικόλληση στην αρχή της σελίδας
4. Πατήστε «Δημοσίευση»

Φέθρυ Ντακ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Φέθρυ Ντακ δημιουργήθηκε για την Ντίσνεϊ από τον Ντικ Κέννευ (Dick Kinney ) και τον Αλ Χούμπαρντ. Πρωτοεμφανίστηκε στην ιστορία «The Health Nut»  που εκδόθηκε στις 2 Αυγούστου το 1964 . Ο Κέννευ και ο Χούμπαρντ δημιούργησαν τον Φέθρυ ως μέλος της  οικογένειας Ντακ. Ο Φέθρυ είναι αυτός που αποφεύγει τις συμβατικές συμπεριφορές. Προσπαθεί με ανυπομονησία να ακολουθήσει διάφορα νέα χόμπι και τρόπους ζωής που βασίζονται κυρίως στα τηλεοπτικά σόου που παρακολουθεί και σε βιβλία . Ο Φέθρυ είναι επίσης αρκετά γκαφατζής. Τα νέα του χόμπι τείνουν να φέρνουν χάος στις ζωές των φίλων του και της οικογένειάς του. Οι πιο κοντινοί του συγγενείς του είναι ο πατέρας του , Ευγένιος Ντακ , η μητέρα του ,Ανατρέλα Ανεμοδούρη , ο αδερφός του, Σχίζας Ντακ, ο θείος του , Μπαρούτης και ο ξάδερφος του, Ντόναλντ Ντακ.

Επαγγελματική απασχόληση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παπιονέα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Φέθρυ δουλεύει μαζί με τον Ντόναλντ στην εφημερίδα του θείου τους, Σκρουτζ που ονομάζεται «Παπιονέα». Εκεί κάνει τα ακίνδυνα οδυνηρά για να πετύχει κάποια καλή είδηση όπως του αναθέτει ο Σκρουτζ .

Υπηρεσία Π.Α.Π.Ι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ντόναλντ και ο Φέθρυ δουλεύουν επίσης στην μυστική υπηρεσία Π.Α.Π.Ι ( Πράκτορες Ασφάλειας Πολλαπλών Ικανοτήτων ) . Είναι μια υπηρεσία με μόνα τους μέλη τον Φέθρυ και τον Ντόναλντ και για μηχανικό-εφευρέτη τον Κύρο Γρανάζη .Ο στόχος τους είναι να προστατεύσουν την περιουσία του Σκρουτζ Μακ Ντακ ο οποίος τους κακοπληρώνει για τις υπηρεσίες τους .Εκείνοι κατασκοπεύουν, κάνουν διαρρήξεις και διάφορα άλλα. Τα κωδικό όνομα του Φέθρυ είναι : Γ.Κ.Α.Φ.Α 12 ( δηλαδή Γνωστός Κατά Φαντασίαν Ατρόμητος 12 )

Πρώτη εμφάνιση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην πρώτη του ιστορία (The Health Nut), ο Φέθρυ φαίνεται να τρέχει από το αεροδρόμιο στο σπίτι του Ντόναλντ . Κάποια στιγμή αναφέρεται ότι ο Φέθρυ και ο Ντόναλντ γνωρίζονται από πιο παλιά. Ο Φέθρυ αποκαλεί τον Ντόναλντ με το ψευδώνυμο «Ντον». Κάποια στιγμή ο Ντόναλντ αναρωτιέται τι σκαρώνει πάλι ο Φέθρυ , κάνοντας κατανοητό ότι ξέρει την τάση του ξαδέρφου του να φέρνει την καταστροφή .

Περιγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Φέθρυ φοράει έναν κόκκινο σκούφο για λόγους που αναφέρονται στην ιστορία «The Health Nut». Ειδικότερα, είχε διαβάσει σε ένα βιβλίο ότι το κεφάλι κάποιου μπορεί να είναι πιο υγιή όταν κρατιέται ζεστό. Στην μπλούζα του Φέθρυ συνήθως υπάρχει μία μαύρη ρίγα. Σε αρκετές χώρες το χρώμα της μπλούζας αλλάζει. Για παράδειγμα, στην Βραζιλία η μπλούζα του είναι κυρίως κίτρινη, στα Ιταλικά κόμικ φοράει συνήθως κόκκινη μπλούζα και στα κόμικ του Egmont Publishing το παραδοσιακό χρώμα της μπλούζας του είναι ροζ.