Χρήστης:P.a.a/wiki2html

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το wiki2html.user.js είναι ένα user script (ένα μικρό σύνολο εντολών που εκτελούνται από το πρόγραμμα περιήγησης σε ορισμένες σελίδες) που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα όταν βλέπει τις διαφορές μεταξύ επεξεργασιών.να μετατρέπει τον βικικώδικα σε html και να βλέπει επιτόπου το αποτέλεσμα.

Είναι δοκιμασμένο σε Firefox με την επέκταση Scriptish (αλλά θα δουλέψει και το Greasemonkey) και σε Chrome με την επέκταση Tampermonkey.

Οδηγίες εγκατάστασης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Scriptish[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κάνε δεξί κλικ στον σύνδεσμο του user script και αποθήκευσέ το στον υπολογιστή σου. Το πρόγραμμα περιήγησης θα προτείνει την ονομασία index.php, διάλεξε μια άλλη πιο ταιριαστή όπως wiki2html.user.js (προσοχή, βεβαιώσου ότι αποθήκευτηκε με κατάληξη user.js και όχι user.js.php)

Κάνε κλικ στο εικονίδιο του Scriptish στην εργαλειοθήκη του Firefox και διάλεξε Manage User Scripts.

Στη νέα σελίδα που άνοιξε κάνε κλικ στο εικονίδιο του γραναζιού (πάνω δεξιά) και διάλεξε Install User Script From File.

Στο κουτί διαλόγου που ανοίγει βρες το wiki2html.user.js στο σημείο που το αποθήκευσες.

Αυτό ήταν!

Tampermonkey[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πήγαινε στη σελίδα Χρήστης:P.a.a/wiki2html.user.js και αντέγραψε τον κώδικα, από τη γραμμή // ==UserScript== ως και τη γραμμή }

Στην εργαλειοθήκη του Chrome κάνε κλικ στο εικονίδιο του Tampermonkey και μετά διάλεξε Add a new script

Στη νέα σελίδα σβήσε το περιεχόμενο του κουτιού επεξεργασίας και επικόλλησε τον κώδικα που αντέγραψες στο προηγούμενο βήμα

Κάνε κλικ στο εικονίδιο της δισκέτας.

Αυτό ήταν!

Λειτουργία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όταν βρίσκεσαι σε σελίδα που δείχνει διαφορές μεταξύ επεξεργασιών και οδηγήσεις το ποντίκι πάνω από μία διαφορά, τότε στην πάνω δεξιά γωνία του πλαισίου θα εμφανιστεί το σύμβολο του γιν και του γιανγκ ☯

Κάνεις κλικ πάνω του και το πρόγραμμα περιήγησης θα απεικονίσει την html που προκύπτει από τον βικικώδικα.

Ο λόγος που το έγραψα είναι επειδή όταν ο βικικώδικας δεν είναι καθαρό κείμενο αλλά περιέχει π.χ. συνδέσμους ή παραπομπές δυσκολεύεται η αναγνωσή του.

Όταν η διαφορά προκύπτει από την επεξεργασία προτύπου, εφόσον ο κώδικας του προτύπου εκτείνεται σε πέρα από μία γραμμή τότε το πρότυπο δεν θα απεικονιστεί.