Χρήστης:NikolasBgs/πρόχειρο/Βιοαναδραση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αυτή η σελίδα είναι ένα πρόχειρο του χρήστη NikolasBgs. Εξυπηρετεί ως χώρος δοκιμών και ανάπτυξης σελίδων της Βικιπαίδειας και δεν είναι εγκυκλοπαιδικό λήμμα.


 Διαγραφή αυτού του προχείρου 

1. Αντιγράψτε αυτό: #ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ [[Χρήστης:NikolasBgs/πρόχειρο]]
2. Κάντε κλικ εδώ
3. Κάντε το επικόλληση στην αρχή της σελίδας
4. Πατήστε «Δημοσίευση»

Η Βιοανάδραση ή Βιοσυντονισμός είναι μία πρόσφατη εξέλιξη στον χώρο της ιατρικής που εξυπηρετεί την ανάγκη για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση. Ο Βιοσυντονισμός, ως θεραπευτική προσέγγιση, χαρακτηρίζει την ολιστική ιατρική. Αποτελεί μια μέθοδο διάγνωσης και θεραπείας μέσω συχνοτήτων.

Τι είναι ο βιοσυντονισμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο βιοσυντονισμός βασίζεται στην αρχή της κβαντικής φυσικής (Max Planck και Albert Einstein πριν από 90 χρόνια), σύμφωνα με την οποία, τα κύτταρα του σώματός μας όπως και τα μόρια όλων των σωματιδίων στη φύση, εκπέμπουν και λαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα. Όλα τα στοιχεία στο σύμπαν έχουν ένα δικό τους παλμικό κραδασμό. Επίσης στη συνέχεια αυτής της θεωρίας εφόσον τα πάντα βρίσκονται μέσα σε ένα ηλεκτρομαγνητικό σύστημα και το κάθε σωματίδιο έχει το δικό του ηλεκτρομαγνητικό πεδίο είναι απόλυτα κατανοητό ότι όλα τα συστήματα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Εφόσον όλα τα ηλεκτρομαγνητικά συστήματα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους είναι εύκολα αντιληπτό ότι, όποια δυσαρμονία δημιουργηθεί σε ένα πεδίο θα μεταδοθεί με τις ανάλογες ταλαντώσεις σε ολόκληρο το σύστημα και αντιστρόφως. Αυτό στην πράξη σημαίνει οτι εξισορροπώντας το Όλον, δηλαδή ολόκληρο το σύστημα ( αλλάζοντας τις συχνότητες) θα επέλθει και καλύτερος συντονισμός στο επιμέρους σύστημα που έχει ξεφύγει της ισορροπίας (ασθένεια).

Βασική Λειτουργία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βασίζεται στο φυσικό φαινόμενο των ταλαντώσεων. Κάθε οργανική ή ανόργανη ύλη (ξύλο,  γυαλί, μάρμαρο, χρυσός, κύτταρο, ιστός, όργανο) εκπέμπει τις δικές του μοναδικές ταλαντώσεις. Οι ταλαντώσεις αυτές μετριούνται σε χέρτζ (Hz) και ποτέ δεν συμπίπτουν μεταξύ τους για 2 διαφορετικά υλικά. Για παράδειγμα, οι ταλαντώσεις του ξύλου είναι σαν ένα είδος ταυτότητας για το ξύλο και ποτέ δεν συμπίπτουν με τις ταλαντώσεις π.χ. του μαρμάρου. Διαφορετική ταλάντωση συνεπάγεται και διαφορετικό υλικό. Οι ταλαντώσεις ενός κυττάρου του συκωτιού είναι εντελώς διαφορετικές από τις ταλαντώσεις ενός κυττάρου των νεφρών κ.ο.κ. Επίσης το ίδιο ισχύει για τα όργανα μας όπως είναι το συκώτι, τα νεφρά, η καρδιά κτλ. Για τα μικρόβια ισχύει επίσης το ίδιο. Διαφορετική συχνότητα εκπέμπει ο ιός της γρίπης από τον ιό της ηπατίτιδας και διαφορετική ο ιός του έρπητα από τον ιό των κονδυλωμάτων (HPV) και ούτω καθ’ εξής.

Αν ένας τραγουδιστής τραγουδήσει μια νότα κρατώντας στα χέρια του ένα διαπασών, τότε η αντίστοιχη νότα στο διαπασών θα αρχίσει να ηχεί, να δονείται . Ο τραγουδιστής και το όργανο συντονίζονται στη συγκεκριμένη νότα. Αυτό σημαίνει, πως για να υπάρχει συντονισμός, η συχνότητα της δόνησης του πομπού πρέπει να είναι η ίδια με αυτή του δέκτη.

Απτό παράδειγμα αποτελεί η Μαρία Κάλας, η οποία όταν τραγουδούσε συγκεκριμένη νότα, συντονιζόταν με την συχνότητα του υλικού του κρυστάλλινου ποτηριού που βρισκόταν απέναντί της και σαν αποτέλεσμα της δόνησης που δημιουργούσε στο υλικό του κρυστάλλινου ποτηριού, αυτό έσπαζε.

Φανταστείτε το ίδιο φαινόμενο του συντονισμού του υλικού να συμβεί στο εξωτερικό περίβλημα ενός παρασίτου, ενός μικροβίου, μιας έλμυνθας κλπ, που ενυπάρχει μέσα στον οργανισμό μας και μας δημιουργεί παρενέργειες οι οποίες εμφανίζονται με την μορφή κάποιας ασθένειας, η οποία αν δεν έχει αναγνωρισθεί και δεν της έχει δοθεί όνομα από την κλασική ιατρική, τότε βαφτίζεται αυτοάνοσο.

Δείτε πως με απόλυτη επιτυχία, καταστρέφουμε το περίβλημα των παρασίτων, στέλνοντας τους την δική τους ιδιοσυχνότητα και χωρίς την χρήση χημικών φαρμάκων ή ουσιών που ενέχουν ολόκληρη λίστα παρενεργειών. 

Ο Βιοσυντονισμός εχει καταπληκτικά αποτελέσματα στον πόλεμο επιβίωσης μας ενάντια στα Παράσιτα, με μηδενικές παρενέργειες.

Έτσι λοιπόν, το ανθρώπινο σώμα μπορεί επίσης να συντονιστεί με ένα εκπεμπόμενο σήμα αν αυτό έχει την ίδια συχνότητα με αυτή του σώματος. Η αρχή του συντονισμού που λαμβάνει χώρα στο επίπεδο των ζώντων οργανισμών καλείται βιοσυντονισμός.

Τα τελευταία χρόνια, ενώ έχουν γίνει τεράστια βήματα στην εξέλιξη της τεχνολογίας και της ιατρικής, η ανάγκη για αντιμετώπιση των σημαντικότερων και συχνότερων ασθενειών παραμένει ανικανοποίητη. Ακόμα και στον τομέα της διάγνωσης, που έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, η ανίχνευση των πρώιμων σημείων της νόσου δεν είναι ικανοποιητική για τις περισσότερες και τις συχνότερες παθήσεις. Το αποτέλεσμα είναι, η διάγνωση να καθυστερεί σημαντικά και με μεγάλο κόστος σε νοσηρότητα για τον ασθενή. Ο βιοσυντονισμός είναι μία νέα εξέλιξη στον τομέα της ιατρικής, που καλύπτει την ανάγκη της πρώιμης ανίχνευσης διαταραχών και επιβαρύνσεων του οργανισμού, που δυνητικά μπορούν να εξελιχθούν σε παθήσεις.

Ο Βιοσυντονισμός στον υπόλοιπο κόσμο.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αν και στην Αμερική, ο βιοσυντονισμός δεν χρησιμοποιείται επίσημα στο ευρύ κοινό ως ιατρική μέθοδος, ο Αμερικάνικος στρατός χρησιμοποίησε κατά κόρον τις συσκευές διάγνωσης με την μέθοδο του βιοσυντονισμού και στους 2 πολέμους του Ιράκ, κυρίως για διάγνωση και ανίχνευση πιθανών παραγόντων βιολογικού και βιοχημικού πολέμου που είχαν ίσως εισχωρήσει στον οργανισμό των στρατιωτών. Στη Ρωσία δε η χρήση τους καλύπτεται και από τα δημόσια ταμεία, διότι έχει αναγνωριστεί από το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας και χρησιμοποιείται επίσημα ως ιατρική μέθοδος στα δημόσια νοσοκομεία για πάνω από 25 χρόνια. Τα περισσότερα από αυτά τα νοσοκομεία είναι και πανεπιστημιακά, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας τεράστιος όγκος ιατρικών αποτελεσμάτων που αφορούν περιπτώσεις εφαρμογής του βιοσυντονισμού, από την βρεφική ακόμη ηλικία.

Ο Βιοσυντονισμός και η εξατομίκευση.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η θεραπεία «συντονίζεται» με τον ασθενή. Με δεδομένο ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ένα ξεχωριστό ον, έτσι και η πάθησή του οργανισμού του είναι μια ξεχωριστή περίπτωση που αντιμετωπίζεται ανάλογα. Η διαδικασία της θεραπείας, δηλαδή, προσαρμόζεται ειδικά στον κάθε ασθενή.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

left Ο Royal Reimond Rife[1], ο ερευνητής και επιστήμονας που το 1930 κατασκεύασε το πρώτο οπτικό μικροσκόπιο και με το οποίο για πρώτη φορά μπόρεσαν οι επιστήμονες να δουν τα μικρόβια μεγεθυμένα κατα 60.000 φορές, ήταν ο ίδιος που κατασκεύασε και την πρώτη συσκευή βιοσυντονισμού που ανέστρεφε την ιδιοσυχνότητα των μικροβίων, παρασίτων κλπ, και τα κατέστρεφε χωρίς τις γνωστές παρενέργειες των χημικών φαρμάκων. Χρησιμοποιώντας την μέθοδο αυτή, το 1932 ανακοίνωσε επίσημα οτι θεράπευσε τον καρκίνο, έχοντας μαζί του και συγκεκριμένους ιατρικούς φακέλλους καρκινοπαθών που είχαν πλήρως θεραπευθεί. Οι ασθενείς αυτοί, είχαν τεθεί υπό την επίβλεψη του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας το οποίο είχε χρηματοδοτήσει την ομάδα του Rife, η οποία εφάρμοσε την νέα μέθοδο σε ασθενείς οι οποίοι θα πέθαιναν οπωσδήποτε. Σε 130 ημέρες όλοι τους είχαν θεραπευτεί πλήρως και χωρίς καμία παρενέργεια.

Η σοβαρότερη συγκάλυψη της θεραπείας του καρκίνου ακολούθησε καθώς ο Dr. Royal Raymond Rife κατηγορήθηκε για συνωμοσία (conspirancy) και μετά από μια σειρά εξουθενωτικών δικαστικών δικών και αφού όλοι οι συνεργάτες του έβρισκαν τον θάνατο κάτω από περίεργες και μυστηριώδεις συνθήκες και οι συσκευές του εξαφανίζονταν ή κατατρέφονταν, ο ίδιος βρήκε τον θάνατο από υπερβολική δόση ενός φαρμάκου που ο ίδιος ποτέ δεν είχε εγκρίνει.

Η συσκευή του βιοσυντονισμού εξαφανίστηκε και η ιατρική του ανακάλυψη εξαφανίστηκε στην Αμερική με τις ευλογίες της ΑΜΑ (American Medical Association), αλλά βρήκε συνεχιστές στην πλευρά της Ρωσίας, όπου και εφαρμόστηκε σε στρατιωτικό επίπεδο καθώς και στο διαστημικό της πρόγραμμα. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως επίσημη ιατρική μέθοδος σε δημόσια πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Ρωσίας, όπου και χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα.

Αργότερα περισσότεροι ερευνητές ασχολήθηκαν με την ιατρική αυτή μέθοδο, με εκπληκτικά αποτελέσματα. Μεταξύ αυτών ο Φραντς Μορέλ (Franz Morell) και ο γαμπρός του, μηχανικός Έριχ Ράσε (Erich Rasche), η Dr Clark, και άλλοι.

Πως επιτυγχάνεται η εναρμόνιση και θεραπεία;[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο ασθενής μπορεί να είναι είτε καθισμένος είτε ξαπλωμένος ενώ τοποθετείται πάνω στο σώμα του ένα ή κάποια ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρόδιο/α. Το ηλεκτρόδιο συνδέεται μέσω καλωδίου με την θεραπευτική συσκευή μεταφέροντας σε αυτή τις συχνότητες που καταγράφει. Ένα ηλεκτρομαγνητικό σύστημα φιλτραρίσματος διαχωρίζει τις υγιείς από τις παθολογικές δονήσεις που συνιστούν το ηλεκτρομαγνητικό σήμα του οργανισμού. Οι υγιείς δονήσεις μπορούν να ενισχυθούν ενώ οι παθολογικές αντιστρέφονται με σκοπό την εξουδετέρωσή τους.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με βιοσυντονισμό;[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο βιοσυντονισμός προσφέρει μια πολύ εξατομικευμένη προσέγγιση του ασθενούς, λαμβάνοντας υπόψη, τις βαθύτερες αιτίες εκδήλωσης των ασθενειών. Ιδιαίτερα στις χρόνιες παθήσεις , που παραμένουν αγνώστου αιτιολογίας για τη συμβατική ιατρική, καταφέρνει πολλές φορές ακόμη και να εξαλείψει μια νόσο. Η νόσος αυτή «κλασσικά» αντιμετωπίζεται με φάρμακα όχι για να θεραπεύσει αλλά απλώς να μειώσει τα συμπτώματα.

Ο βιοσυντονισμός εφαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες, από τα νεογέννητα παιδιά έως τα βαθιά γεράματα, αλλά και στα ζώα.

Ο βιοσυντονισμός είναι ανώδυνος και εντελώς ακίνδυνος (χρησιμοποιείται εδώ και 100 (από 1920) χρόνια χωρίς παρενέργειες).

Ο βιοσυντονισμός ως συμπληρωματική μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί τόσο με τις μεθόδους θεραπείας της «κλασσικής» ιατρικής όσο και με «εναλλακτικές» μεθόδους, όπως η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός, η ρεφλεξολογία κ.λ.π.

Ο βιοσυντονισμός σε μερικές περιπτώσεις δρα υποβοηθητικά, σε άλλες επιφέρει μόνιμη ίαση. Πολύ συχνά επιτυγχάνονται εκπληκτικά αποτελέσματα εκεί όπου άλλες μέθοδοι ή φάρμακα δεν είχαν καμία επιτυχία είτε επέφεραν μόνο ελάχιστη ανακούφιση.

Οι πιο συνηθισμένες εφαρμογές:[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1. Εκτίμηση την κατάστασης της υγείας των οργάνων και των συστημάτων του σώματος: Μία γρήγορη και αξιόπιστη επισκόπηση ολόκληρου του οργανισμού που μας δείχνει ποια όργανα και ποια οργανικά συστήματα του οργανισμού είναι επιβαρυμένα.

2. Διατροφική δυσανεξία: Το τεστ διατροφικής δυσανεξίας σχεδιάστηκε για να ανιχνεύει ποιες τροφές δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες του οργανισμού. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι αυτές οι τροφές προκαλούν επιβράδυνση του μεταβολισμού και μακροπρόθεσμα οδηγούν σε συσσώρευση λίπους και περιττά κιλά. Ο αποκλεισμός αυτών των τροφών από το διαιτολόγιό οδηγεί σε απώλεια βάρους, ευεξία χωρίς τη χρήση συγκεκριμένου διαιτολογίου και συνακόλουθη αντιμετώπιση πολλών παθήσεων.

3. Επάρκεια θρεπτικών ουσιών: Αν και η διατροφή του μέσου Έλληνα είναι πλούσια σε θερμίδες, η κλινική εμπειρία δείχνει ότι πολλές σημαντικές θρεπτικές ουσίες απουσιάζουν. Οι κλασσικές εξετάσεις αίματος αδυνατούν να μας δείξουν με αξιοπιστία την πραγματική έλλειψη (όπως στο ασβέστιο του αίματος, που παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ το άτομο μπορεί να πάσχει από σημαντική οστεοπόρωση). Ο βιοσυντονισμός μπορεί να μας δώσει αρκετά πιο αξιόπιστες απαντήσεις για να θωρακίσουμε τον οργανισμό.

4. Εύρεση όμοιου: Η Ομοιοπαθητική Ιατρική καθημερινά κερδίζει έδαφος και όλο και περισσότεροι στρέφονται σε αυτήν για την αντιμετώπιση της ασθένειας και διατήρηση της υγείας. Ο βιοσυντονισμός συντρέχει σημαντικά στο έργο του ομοιοπαθητικού, προτείνοντας ομοιοπαθητικά σκευάσματα που να ταιριάζουν όσο καλύτερα γίνεται στον ασθενή (και όχι μόνο στην πάθησή του).

5. Πρόταση σκευασμάτων: Για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της Ομοιοπαθητικής, πολλές φορές χρειάζονται βότανα, ανθοϊάματα και άλλα σκευάσματα. Ο βιοσυντονισμός μπορεί να βοηθήσει τον ιατρό να διαλέξει την ιδανική συμπληρωματική θεραπεία για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά.

6. Περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις: Το σύγχρονο περιβάλλον είναι γεμάτο τοξικές ουσίες. Στον αέρα, στην τροφή, ακόμα και στο νερό που πίνουμε. Ο βιοσυντονισμός μπορεί να δείξει αν υποβάλλουμε τον οργανισμό μας σε σημαντική έκθεση σε τοξικά για τις εγγενείς ανοχές του.

7. Πρώιμη αναγνώριση ορμονικών διαταραχών: Φαίνεται ότι στην εποχή μας οι ορμονικές διαταραχές είναι ιδιαίτερα συχνές. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού πάσχει από υποκλινικές (χωρίς ειδικά συμπτώματα) διαταραχές, που συχνά δεν φαίνονται σε εξετάσεις στο αίμα, αλλά η ορμονική αποκατάσταση βοηθάει σημαντικά. Επίσης, πολλές περιπτώσεις χρόνιας κόπωσης, πονοκεφάλων, ατονίας κ.τ.λ. οφείλονται σε ορμονικές διαταραχές. Οι διαταραχές συνήθως προέρχονται από τη σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εξετάσεις που μπορούν να γίνουν με τις συσκευές του βιοσυντονισμού. Ο συνδυασμός της κατάλληλης εξέτασης με τις κατάλληλες θεραπείες οδηγούν στα μέγιστα αποτελέσματα.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βιβλιογραφικές πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Dr. med. Hennecke, Jurgen (2012). Bioresonance: a new view of medicine. Books on Demand GmbH, Norderstedt. ISBN 978-3-8448-2375-2. 
  • Buchanan, Gary Robert (2008). Sona: Healing with Wave Front BIOresonance. Gary Robert Buchanan & The Music Guild 16026 South Virginia Street, Reno, Nevada 89521 U.S.A. ISBN 978-1-60702-175-9. 
  • τίτλος. 
  • τίτλος. 
  • τίτλος. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]