Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήστης:Michael Lolis

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο ΛΩΛΗΣ Μιχαήλ είναι Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι απόφοιτος των Σχολών Αστυφυλάκων και Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση Δημόσιους Θεσμούς, έχοντας έτσι εντρυφήσει στο Δημόσιο και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έχει υπηρετήσει 5 χρόνια σε Τμήματα Ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας και κατόπιν για 2 έτη στο Επιτελείο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια υπηρετεί στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής. Για 3 χρόνια ήταν επίσημος εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας στο Εθνικό Συμβουλίο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας της Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Παράλληλα είναι ενεργό μέλος της «Ευρωπαϊκής Ένωσης LGBT Αστυνομικών» και της «Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» και υπεύθυνος του Τμήματος «LGBT Police Action».

Τέλος είναι πιστοποιημένος Εμπειρογνώμονας και Εκπαιδευτής του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Αστυνόμευση Εγκλημάτων Μίσους με βάση το Σεξουαλικό Προσανατολισμό και Ταυτότητα Φύλου και πραγματοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια σε Αστυνομικούς σε όλη την Ευρώπη.

Μιλώντας ανοιχτά στην Αστυνομία, αλλά και στην ελληνική κοινωνία για την ομοφυλοφιλία και την ανάγκη για ορατότητα, αποδοχή και σεβασμό των LGBT ατόμων, δραστηριοποιείται ενεργά και δημόσια με συνεντεύξεις, ομιλίες και εκπαιδεύσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση, προάσπιση και προαγωγή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.