Χρήστης:Manolis Kar/πρόχειρο/Πολιτικός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Αυτή η σελίδα είναι ένα πρόχειρο του χρήστη Manolis Kar. Εξυπηρετεί ως χώρος δοκιμών και ανάπτυξης σελίδων της Βικιπαίδειας και δεν είναι εγκυκλοπαιδικό λήμμα.


 Διαγραφή αυτού του προχείρου 

1. Αντιγράψτε αυτό: #ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ [[Χρήστης:Manolis Kar/πρόχειρο]]
2. Κάντε κλικ εδώ
3. Κάντε το επικόλληση στην αρχή της σελίδας
4. Πατήστε «Δημοσίευση»

Manolis Kar/πρόχειρο/Πολιτικός
Πληροφορίες ασχολίας

Ο Αναστάσιος (Τάσος) Γαϊτάνης (15 Σεπτεμβρίου 1976) είναι Έλληνας πολιτικός, εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, πρώην γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης της παράταξης και πρώην υποψήφιος βουλευτής στην περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αθηνών στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τάσος Γαϊτάνης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Δυτική Μάνη. Είναι αριστούχος Διδάκτορας (PhD) Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc) στην Ιατρική Φυσική από το University of Surrey της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ οι προπτυχιακές του σπουδές ήταν στη Βιοϊατρική Τεχνολογία στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής είναι “Development of stopping rules for the MLEM and OSEM algorithms used in PET image reconstruction”. 

Από το 2003 εργάζεται στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Αρχικά, ως Υπεύθυνος του τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, ενώ το 2014 εκλέχτηκε στη θέση του Ειδικού Λειτουργικού Επιστήμονα, στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με αντικείμενο την ανάπτυξη της υποδομής και λειτουργίας προκλινικής απεικόνισης PET/CT. Παράλληλα, κατέχει τη θέση του υπεύθυνου ποιότητας του εργαστηρίου Φαρμακολογίας του ΙΙΒΕΑΑ για το ISO 17025:2005. Στο παρελθόν κατείχε τη θέση του προϊσταμένου του τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του ΙΙΒΕΑΑ. Από το Μάϊο του 2014 κατέχει τη θέση του Ειδικού Λειτουργικού Επιστήμονα Β’ βαθμίδας στο εργαστήριο προκλινικής απεικόνισης PET/CT του ΙΙΒΕΑΑ.[1]

Ο Τάσος Γαϊτάνης εργάζεται στο πεδίο της ιατρικής τομογραφικής απεικόνισης από το 2003. Αρχικά ασχολήθηκε με τομογραφική απεικόνιση σε συστήματα υπολογιστικής τομογραφίας (CT) μαστού, ενώ με την τομογραφική απεικόνιση PET ασχολείται από το 2005. Η διδακτορική του διατριβή επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη κριτηρίων παύσης των επαναληπτικών αλγορίθμων που χρησιμοποιούνται στην ανακατασκευή εικόνας σε τομογράφους PET. Στην παρούσα φάση εκτός απο την ανακατασκευή εικόνας σε PET, ασχολείται με συστήματα υπολογιστικής ευφυίας σε εικόνες PET, καθώς και με θέματα ποσοτικοποίησης στην απεικόνιση PET.

Ως ερευνητής έχει εργαστεί σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα, ενώ έχει διδάξει μαθήματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα ευρωπαϊκής και εθνικής χρηματοδότησης, έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε πρακτικά διεθνών επιστημονικών συνεδρίων. Εργασίες του έχουν βραβευθεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Ήταν κριτής της ΕΕ για το πρόγραμμα Horizon 2020, ενώ είναι αξιολογητής σε διάφορα επιστημονικά journals (Physics in Medicine and Biology, Computerized Medical Imaging, κ.α.). Παράλληλα διδάσκει σε τρία μεταπτυχιακά προγράμματα (Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΚΠΑ και Δυτικής Αττικής), ενώ συμμετέχει στην εκπόνηση διδακτορικών και μεταπτυχιακών διατριβών.

Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς το πρόγραμμα στελεχών mini-MBA του ALBA Graduate Bussiness School, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει το μάθημα «Τεχνολογίες στο χώρο της Υγείας» στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.[2]


Πολιτική Σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ταυτόχρονα με την επιστημονική και επαγγελματική του πορεία ασχολείται με τα κοινά. Στα φοιτητικά του χρόνια ήταν μέλος της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ και το 2006 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας όπου επανεκλέχθηκε στις εκλογές του 2010 και του 2014. Το Σεπτέμβριο του 2014 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας κι έμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι τον Αύγουστο του 2019.[3]

Το 2015, στις εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ ορίστηκε από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ως εκπρόσωπός του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Κ.ΕΦ.Ε) που ήταν αρμόδια για τη διενέργεια των εκλογών.[4]

Τον Ιανουάριο του 2016, με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη, ορίστηκε Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, όπου παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2019.[5] Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Β3 του Νοτίου Τομέα Αθηνών,[6] όπου έλαβε 13.000 ψήφους.[7] Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας στις 31 Ιουλίου 2019, ο Τάσος Γαϊτάνης ανέλαβε την θέση του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.[8]


Θέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έχει επισημάνει την ανάγκη για ανάπτυξη του Νοτίου Τομέα Αττικής, επειδή συγκεντρώνει πολλά από τα βασικά πλεονεκτήματα της χώρας.[9] Είναι ένθερμος υποστηρικτής της ανάπλασης και επένδυσης στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.[10] Επίσης, έχει ταχθεί υπέρ της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού [11] και της λύσης του μεταναστευτικού προβλήματος, για το οποίο είχε λάβει γνώση από την αρχή της εμφάνισής του, λόγω της θητείας του ως γραμματέας της τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ.[12] Τέλος, έχει ισχυριστεί πως εξ' αιτίας της οικονομικής κρίσης, έχει πληγεί περισσότερο η μεσαία τάξη, την οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει.[13]

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τάσος Γαϊτάνης είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες, μαθήτριες του δημοτικού.[14]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Αναστάσιος Γαϊτάνης -Επιστημονικό Προσωπικό - Έρευνα - BRFAA - Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών, Ακαδημίας Αθηνών». www.bioacademy.gr. Ανακτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019. 
  2. «Τάσος Γαϊτάνης». gaitanis.gr. Ανακτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019. 
  3. «EKE 2018». events.naftemporiki.gr. Ανακτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019. 
  4. «Έκλεισε: 22 Νοεμβρίου οι εκλογές στη ΝΔ για νέο πρόεδρο». HuffPost Greece. 8 Οκτωβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019. 
  5. ap_admin (27 Ιανουαρίου 2016). «Οι νέοι γραμματείς Οργανωτικού και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ (φωτο)». Aftodioikisi.gr. Ανακτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019. 
  6. «Ο Τάσος Γαϊτάνης υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα | VIMA Online». www.vimaonline.gr. Ανακτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019. 
  7. «Εκλογική Περιφέρεια Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών | Εθνικές εκλογές – Ιούλιος 2019». ekloges.ypes.gr. Ανακτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019. 
  8. «Ποιοι αναλαμβάνουν τις κορυφαίες επιτελικές θέσεις στη ΝΔ». thepressroom.gr. 31 Ιουλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019. 
  9. «kallitheaonline.gr - Τάσος Γαϊτάνης: Ο Καλλιθεάτης υποψήφιος που ενώνει ολόκληρο τον Νότιο Τομέα - Το όραμα του». kallitheaonline.gr. Ανακτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019. 
  10. «Τάσος Γαϊτάνης: Mοχλός ανάπτυξης όλης της χώρας ο Νότιος Τομέα». notia.gr. 30 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019. 
  11. «Ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού: Συναίνεση και μικροπολιτική | Τάσος Γαϊτάνης». Athens Voice. Ανακτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019. 
  12. «Τάσος Γαϊτάνης: Η χώρα πλέον διαθέτει σχέδιο για το Μεταναστευτικό». Έθνος. 20 Οκτωβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019. 
  13. «Τάσος Γαϊτάνης: Θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ». Newpost.gr. Ανακτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019. 
  14. «Τάσος Γαϊτάνης». gaitanis.gr. Ανακτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019. 


Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]