Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήστης:Konstantinos Katsoulis

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Κωνσταντίνος Κατσούλης γεννήθηκε το 2002 στο Ηράκλειο και άρχισε μαθήματα πιάνου από ηλικία 8 χρονών. Έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών με ρεσιτάλ πιάνου στη Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού  Κέντρου Ηρακλείου  και έκτοτε συνεχίζει μία παραγωγική πορεία.

  Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ), την Ορχήστρα του Παγκρήτιου Ωδείου και την Ορχήστρα του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει συμπράξει με ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και τη Studentenphilharmonie Tübingen.

  Συμμετείχε στο "Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου", στα "Νέα Ταλέντα Κλασικής Μουσικής" του Μέγαρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και εμφανίστηκε ως σολίστ στη Θεσσαλονίκη (Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ, Αίθουσα Συναυλιών της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών), Αθήνα (Αίθουσα Καυτανζόγλου), Χανιά (Ωδείο Βενιζέλου Χανίων, Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου) και Ηράκλειο (Π.Σ.Κ.Η., Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Μινωικό Ανάκτορο Μαλίων). Έχει διακριθεί στον διαγωνισμό σολίστ «Νέοι σολίστ του  ΑΠΘ»  και σε διαγωνισμούς πιάνου όπως "Τάσος Παππάς" (κατηγορία ΙΙΙ, «Έπαινος»), "Αλίκη Βατικιώτη" (3η θέση), και έφτασε στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πιάνου για Νέους Πιανίστες στην Άνδρο.

  Είναι κάτοχος Πτυχίου Πιάνου (τάξη Μαρίνας-Μαρίας Μπιλμέζη) με βαθμό «Άριστα» και «Βραβείο εξαιρετικής επίδοσης» και Πτυχίου Αντίστιξης  με βαθμό «Άριστα» από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης . Το 2020 εισήχθη με το δεύτερο μεγαλύτερο βαθμό πανελλαδικώς στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παράλληλα σπουδάζει  πιάνο στην τάξη διπλώματος πιάνου του Δρ. Νίκου Ζαφρανά.

  Τον Ιούνιο του 2024 ανέλαβε την μουσική προετοιμασία στην παράσταση "I Paglicci"  στο Φεστιβάλ Επταπυργίου στη Θεσσαλονίκη σε διεύθυνση Γ.Βράνου. Είναι ο συνοδός πιανίστας  όλων των χορωδιών του ΑΠΘ, τις οποίες έχει επίσης διευθύνει.

  Έχει συμμετάσχει ενεργά σε masterclasses πιάνου (Y. Lebedeva, Ksenia Nosikova, Β. Ευσταθιάδου, Β. Βαρβαρέσος, Δ. Καρύδης, Δ. Τουφεξής, Α. Μούζα), διεύθυνσης ορχήστρας ( Μ. Οικονόμου) , φλάουτου, ενορχήστρωσης (ACTOR Timbre Summer School) και χορωδίας(Choralspace).