Χρήστης:Grigorios

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βαβέλ
el Αυτός ο χρήστης έχει ως μητρική γλώσσα την Ελληνική.
en-4 This user speaks English at a near-native level.


fr-3 Cette personne peut contribuer avec un niveau avancé de français.
it-2 Questo utente può contribuire con un italiano di livello intermedio.
Χώρα διαμονής
Ο χρήστης είναι πολίτης της Γης.
Ο χρήστης υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτός ο χρήστης ζει στην Ελλάδα.
Χρήση προγραμμάτων
Αυτός ο χρήστης συνεισφέρει χρησιμοποιώντας Firefox 2.
Αυτός ο χρήστης χρησιμοποιεί το MSN Messenger ή το Windows Live Messenger.
mIRC Αυτός ο χρήστης χρησιμοποιεί το mIRC.


Αποτελώ μέλος της Ελληνικής Βικιπαίδειας από τις 07 Σεπτεμβρίου 2006, οπότε έγραψα και το πρώτο μου άρθρο. Ο λόγος; Πολύ απλός: η Βικιπαίδεια με βοήθησε αρκετά να βρω πληροφορίες και μου έδωσε γενικές κατευθύνσεις σε διάφορα θέματα που χρειάστηκα κατά την εκπόνηση εργασιών στο πανεπιστήμιο (και όχι μόνο). Κατά συνέπεια, αποφάσισα να γίνω και εγώ μέλος της προκειμένου να συνεισφέρω όσο μπορώ στο όλο εγχείρημα γράφοντας άρθρα για θέματα που γνωρίζω, καθώς θεωρώ ότι η διάδοση των γνώσεων είναι ένα θεμελιώδες αγαθό.


Τελείωσα το τμήμα Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανα μεταπτυχιακό στα Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος. Επέλεξα να ασχοληθώ με το περιβάλλον επειδή θεωρώ ότι αποτελεί ένα θέμα με σύγχρονες διαστάσεις που απαιτεί λύσεις εδώ και τώρα, καθώς η όποια καθυστέρηση μπορεί να έχει καταστροφικές και μη αντιστρέψιμες συνέπειες. Τα αποτελέσματα της υποβάθμισής του είναι πλέον ορατά σε όλους, ακόμα και σε εκείνους που τόσο καιρό αρνούνταν (αν δεν εξακολουθούν να αρνούνται ακόμα) πεισματικά να κάνουν το οτιδήποτε για την προστασία του.


Παρά το γεγονός ότι είμαι "άνθρωπος των θετικών επιστημών", τα τελευταία 5 χρόνια εργάζομαι ως καθηγητής ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γαλλικά). Πέρα από τα Αγγλικά και τα Γαλλικά μιλάω Ιταλικά, ενώ σκοπεύω να αρχίσω την εκμάθηση και άλλων ξένων γλωσσών (Ισπανικά και Αραβικά είναι στις άμεσες προτεραιότητές μου). Μου αρέσει πάρα πολύ να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Ένας από τους βασικότερους λόγους είναι ότι μου δίνεται η δυνατότητα της πιο άμεσης επικοινωνίας με ξένους πολιτισμούς και κουλτούρες. Επιπρόσθετα, μπορώ να διαβάζω στο πρωτότυπο κείμενα και βιβλία και όχι να χρησιμοποιώ μεταφράσεις που όσο καλές και αν είναι δεν μπορούν να αποδώσουν το 100% του πρωτότυπου.


Ένας άλλος τομέας που μου φάνηκαν χρήσιμες οι ξένες γλώσσες είναι τα ταξίδια στο εξωτερικό. Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες της Ευρώπης και θέλω να επισκεφτώ και άλλα μέρη και πολιτισμούς. Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό έχω μείνει στη Γαλλία (6 μήνες) όταν συμμετείχα στο πρόγραμμα Socrates/ Erasmus της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θεωρώ ότι η επαφή με ανθρώπους με διαφορετικές θρησκείες, πολιτισμούς, παραδόσεις είναι σημαντική για τη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων ενός ανθρώπου.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία από τις μεγάλες μου "αγάπες". Είμαι ένθερμος οπαδός της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και υποστηρίζω ακόμα και "ακραίες" φεντεραλιστικές απόψεις. Πιστεύω ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία μπορεί να υπάρξει πρόοδος και βελτίωση στις σχέσεις των κρατών. Όνειρο μου μάλιστα είναι να δουλέψω στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Επιτροπής.


Τα αγαπημένα μου θέματα, πέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι (τι άλλο;) το Περιβάλλον και οι Θετικές Επιστήμες. Επίσης, μου αρέσει να διαβάζω άρθρα σχετικά με την τέχνη και τον πολιτισμό. Με αυτούς τους τομείς σκοπεύω να συνδράμω σε αρχικό τουλάχιστον επίπεδο στη Βικιπαίδεια. Βέβαια, λόγω περιορισμένου χρόνου, πολλές φορές αρχίζω άρθρα και τα αφήνω ημιτελή. Παρόλα αυτά σκοπεύω κάποια στιγμή να τα ολοκληρώσω.


Για οποιεσδήποτε χρήσιμες παρατηρήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στη σελίδα συζήτησης.


Αριθμός άρθρων που έχει αυτή τη στιγμή η ελληνική Βικιπαίδεια: 234.579.