Χρήστης:Greek Scorpion/πρόχειρο 10

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Το έδαφος της Λεκάνης Σάαρ ( Γαλλικά : Le Τεριτουάρ du Bassin de la Σάαρ? γερμανικά : Saarbeckengebiet), που αναφέρεται επίσης ως το Σάαρ ή Saargebiet, ήταν μια περιοχή της Γερμανίας κατεχόμενα και διέπεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία 1920-1935 στο πλαίσιο μιας Εντολή της Κοινωνίας των Εθνών . Αρχικά, η κατοχή ήταν υπό την αιγίδα της Συνθήκης των Βερσαλλιών . [1] Ο πληθυσμός του το 1933 ήταν 812.000 περίπου, και η πρωτεύουσά του ήταν Σααρμπρύκεν . [2] Η Επικράτεια στενά αντιστοιχεί με το σύγχρονο γερμανικό κρατίδιο του Σάαρ , αλλά ήταν ελαφρώς μικρότερη σε περιοχή. [3] Μετά από ένα δημοψήφισμα διεξήχθη το 1935, είχε αποκατασταθεί Γερμανία .

Διοικητικό Επιτροπής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών , η άκρως βιομηχανοποιημένες Λεκάνη Σάαρ, συμπεριλαμβανομένου του Σάαρ Άνθρακα Περιφέρεια ( γερμανικά : Saarrevier), επρόκειτο να καταληφθεί και να διέπονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία στο πλαίσιο της Κοινωνίας των Εθνών εντολής για περίοδο δεκαπέντε ετών. Περιοχές εξόρυξης άνθρακα της ήταν επίσης να παραχωρηθούν στη Γαλλία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το έδαφος Σάαρ διεπόταν από πέντε-πρόσωπο του Διοικητικού της Επιτροπής [4] ( γερμανικά : Regierungskommission? Reko) απαρτίζεται από εκπροσώπους των δυνάμεων κατοχής. Σύμφωνα με τους όρους της εντολής, η Επιτροπή έπρεπε να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα άτομο γαλλικό και ένα γερμανικό κάτοικος του Σάαρ. [5] Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, ένα δημοψήφισμα θα πρέπει να εφαρμοστούν για τον καθορισμό του μελλοντικού καθεστώτος του Σάαρ της.

Η Επικράτεια περιελάμβανε τα τμήματα του πρωσικού Rhenish Τρίερ Περιφέρεια και η βαυαρική περιφέρεια του Ρήνου Παλατινάτου , η οποία είχε ένα σημαντικό αριθμό των ανθρακωρύχων, που εργάζονταν στα ορυχεία άνθρακα Σάαρ, μεταξύ του πληθυσμού. Εξέδωσε τα δικά του γραμματόσημα και νομίσματα (το φράγκο Σάαρ ).

Πρόεδρος του Διοικητικού Επιτροπής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η περιοχή Saar διέπεται από τις ακόλουθες Προέδρους της Επιτροπής της Κυβέρνησης:

Victor Rault , Γαλλία (26 του Φεβρουαρίου, 1920 - 31 Μαρτίου του 1926) George Washington Stephens , Καναδάς (από 1 Απριλίου 1926 με 9 June 1927) Ο Sir Ernest Κόλβιλ Collins Wilton , Ηνωμένο Βασίλειο (9 Ιουνίου 1927 έως 1931 March 1932) Ο Sir Geoffrey Γιώργος Knox , Ηνωμένο Βασίλειο (1 Απρ 1932 - 28 Φεβρουαρίου 1935) Περιφερειακό Συμβούλιο της Επικρατείας Σάαρ [ Επεξεργασία ] Δεν υπήρχε σπίτι-κανόνας των πολιτών στην Επικράτεια Σάαρ, αλλά το Διοικητικό Επιτροπή αποφάσισε σχετικά με τη νομοθεσία αυτόνομα. [6] Σύμφωνα με την παράγραφο 23 της Συνθήκης των Βερσαλλιών , το Διοικητικό Επιτροπή έπρεπε να καθορίσει μια συνέλευση των αιρετών εκπροσώπων των κατοίκων του Επικράτεια Σάαρ κατά τέτοιο τρόπο που το διοικητικό Επιτροπή θα προσδιορίσει η ίδια. [4] [6] Έτσι, στις 24 Μαρτίου 1922 μετά από τέσσερα χρόνια χωρίς καμία επίσημη εκπροσώπηση του λαού, η Reko αποφασίστηκε η δημιουργία ενός συγκροτήματος Επικράτεια Saar ονομάζεται το Περιφερειακό Συμβούλιο ( γερμανικά : Landesrat). [7] Τον Ιούνιο του 1922 το Διοικητικό Επιτροπή πραγματοποίησε την πρώτη εκλογή του Περιφερειακού Συμβουλίου, και ξεκινώντας με τη δεύτερη εκλογή του Περιφερειακού Συμβουλίου η περίοδος νομοθεσία παρατάθηκε από τρία σε τέσσερα χρόνια, με τις εκλογές το 1928 , και το 1932 .

Το Περιφερειακό Συμβούλιο υπολογίζονται 30 μέλη, το Διοικητικό Επιτροπής (Reko) καθορίστηκε σκόπιμα ένα άτομο ως ο πρόεδρος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου (Landesratspräsident). [8] Κατά την πρώτη περίοδο νομοθεσία η Reko δεν επέλεξε Ακόμα και ο πρόεδρος από τη μέση του Περιφερειακού Συμβουλίου. [8] Η συνέλευση δεν ήταν κοινοβούλιο, αλλά μόνο να γνωμοδοτήσει, οι εκπρόσωποι ήταν μόνο να ακουστεί, αλλά δεν είχε κανένα λόγο στη στην ημερήσια διάταξη πρέπει να συζητηθεί, πόσο μάλλον στη νομοθεσία. [8] Η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν είχε συσταθεί αποκλειστικά από το Διοικητικό της Επιτροπής. [8] Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν είχε ούτε το δικαίωμα της επερώτησης , ούτε το δικαίωμα να ασκήσει ενεργά ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη, πόσο μάλλον είχαν το δικαίωμα να υποβάλει νομοσχέδιο. [8] Τα μέλη της δεν απολαμβάνουν ασυλίας . [8] Έτσι, σε περίπτωση που το Διοικητικό Επιτροπή δεν καθόρισε ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου θα μπορούσε να στείλει μόνο αντιπροσωπείες στην Κοινωνία των Εθνών με παρακαλεί, και έτσι το Περιφερειακό Συμβούλιο έκανε . [8]

Με αυτή η κατάσταση είναι όπως ήταν όλοι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανεξάρτητα από το κόμμα, σε αντίθεση με το σύστημα απολυταρχική διακυβέρνηση στην Επικράτεια Σάαρ. Όλα τα μέρη απαίτησαν την επιστροφή της Επικράτειας Σάαρ στη Γερμανία, όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εκλέξουν το κοινοβούλιο, και η τελευταία φορά, η κυβέρνηση στην αυτοδιάθεση. Μόνο μετά την ναζιστική κατάληψη στη Γερμανία, απαγόρευση όλα τα άλλα μέρη εκτός από τη δική τους NSDAP , ο Bezirk Σάαρ του SPD και ο κλάδος Saar του KPD άφησε την αντίπαλη μπλοκ, διαφήμιση να διατηρήσει το status quo. Για το δημοψήφισμα κατάσταση 1935 σοσιαλδημοκράτες και κομμουνιστές πρότεινε στους ψηφοφόρους να αποφασίσουν υπέρ της συνεχιζόμενης status quo, χωρίς να επικρατούν.

Διορισμένων από την κυβέρνηση πρόεδροι του Περιφερειακού Συμβουλίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο άρθρο: Πρόεδροι του Περιφερειακού Συμβουλίου Όνομα Περίοδος Κόμμα Bartholomäus Kossmann 19 Ιουλ 1922 - 23, Μαρτίου, 1924 Κέντρο Κόμμα Peter Scheuer 24 Μάρτη 1924 - 28η Φεβρουαρίου, 1935 Κέντρο Κόμμα

Δημοψήφισμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο άρθρο: Saar δημοψήφισμα κατάσταση, 1935 Το 1933, ένας σημαντικός αριθμός από τους πολιτικούς αντιπάλους του εθνικοσοσιαλισμού μετακόμισε στο Σάαρ, καθώς ήταν το μόνο τμήμα της Γερμανίας, που παρέμεινε υπό ξένη κατοχή μετά από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο . Ως αποτέλεσμα, αντι-ναζιστική ομάδες αναδεύονται για το Saarland να παραμένουν υπό Βρετανοί και Γάλλοι κατοχή υπό Κοινωνίας των Εθνών εντολής. Ωστόσο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της περιοχής ήταν η γερμανική, η εντολή ήταν δημοφιλής. Ένα δημοψήφισμα διεξήχθη στο έδαφος στις 13 του Ιανουαρίου 1935.

Με τον Αδόλφο Χίτλερ ανήσυχοι για τις προπαγάνδα πλεονεκτήματα της επιστροφής του Σάαρ στη Γερμανία, Γιόζεφ Γκέμπελς σχεδιαστεί μια συντονισμένη εκστρατεία για να πείσουν τους ψηφοφόρους. Η υποστήριξη των τοπικών καθολικών αρχών για την επιστροφή βοήθησε επίσης, όπως έκανε και ανησυχίες για τον μπολσεβικισμό , κατά την οποία ο Χίτλερ θεωρήθηκε ως ένα προπύργιο. [9] Με τη συμμετοχή των ψηφοφόρων του 98%, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν ότι η συντριπτική πλειοψηφία, 90,8%, ψήφισε να επανενταχθούν στο γερμανικό Ράιχ , με μόνο 8,8% που θέλουν να διατηρήσουν το status quo, κυρίως επειδή δεν ήθελαν να αποκλειστεί από τους Ναζί. Μια τρίτη επιλογή του να ενταχθεί η Γαλλία έλαβε 0,4% των ψήφων.

Μετά την ψηφοφορία, ο Χίτλερ ανακοίνωσε ότι η Γερμανία "δεν είχε περαιτέρω εδαφικές απαιτήσεις και από τη Γαλλία». [9]

Ναζιστικής κυριαρχίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 17 Ιανουαρίου 1935, η επανένωση του εδάφους με τη Γερμανία εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Λιγκ . Την 1η Μαρτίου, η Γερμανία να ενσωματωθούν ξανά την περιοχή στο γερμανικό Ράιχ , τον διορισμό του Josef Bürckel ως Reichskommissar für die Rückgliederung des Saarlandes, "Ράιχ Επίτροπος για την επανένταξη του Saarland ».

Πολλοί αντίπαλοι του ναζισμού , που είχαν καταφύγει στο έδαφος και πρώην πολιτικούς και αξιωματούχους του Σάαρ, που είχε συνεργαστεί με την κατάληψη φυλακίστηκαν.

Κατά τον εκ νέου ενσωμάτωση θεωρήθηκε πλήρης, ο κυβερνήτης τίτλο 's άλλαξε και πάλι να Reichskommissar für das Saarland, "Ράιχ Επίτροπος για το Saarland», στις 17 Ιουνίου 1936. Καθώς η νέα Gau επεκτάθηκε στο Ρήνο , συμπεριλαμβανομένης της ιστορικής Παλατινάτο , το όνομα της περιοχής άλλαξε και πάλι στις 8 Απριλίου 1940 έως Saarpfalz, "Saar-Παλατινάτο".

Μετά τη Μάχη της Γαλλίας , η εκ νέου επισυνάπτεται έδαφος της CDZ-Gebiet Lothringen ενσωματώθηκε στο Reichsgau . Το όνομα της περιοχής ολοκληρώθηκε στις 11 Μαρτίου 1941, Westmark, που σημαίνει "Δυτική Μαρτίου "ή" δυτικό σύνορο », με κυβερνήτη του στυλ ως Reichsstatthalter in der Westmark, "Ράιχ Διοικητής στη Δυτική Μαρτίου". Στις 28 του Σεπτέμβρη του 1944 Josef Bürckel διαπράξει αυτοκτονία , και τον διαδέχτηκε ο Willi Stöhr μέχρι 21 του Μαρτίου 1945, όταν η περιοχή καταλήφθηκε από στρατεύματα του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών , η οποία παρέδωσε την κατοχή σε γαλλικές δυνάμεις τον Ιούλιο του ίδιου έτους. [10 ]

Γαλλικό προτεκτοράτο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο άρθρο: Saar (προτεκτοράτο) Μετά το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο , ένα γαλλικό προτεκτοράτο ιδρύθηκε εντός των συνόρων παρόμοιες με εκείνες της Επικράτειας. Ένα δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1955 που έληξε γαλλική κυριαρχία και επιρροή. Την 1η Ιανουαρίου του 1957, το Saarland εκ νέου εντάχθηκε στη Γερμανία.