Χρήστης:Giqrgos

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Orochimaru[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Οροτσιμάρου είναι από το Νάρουτο ένα Γιαπωνέζικο άνιμε που έγινε μεγάλη επιτυχία το 2002.


Χαρακτήρας (σταθερό) Orochimaru (大蛇 丸, Orochimaru) είναι ένας από τους θρυλικούς Sannin του Konohagakure. Με μια φιλοδοξία ζωής να μάθει όλα τα μυστικά του κόσμου, ο Μια πτυχή της προσωπικότητας του Orochimaru είναι επίσης η μεγαλύτερη αδυναμία του: η αλαζονεία του. Πραγματικά πίστευε ότι ήταν αθάνατος κατά καιρούς, επιτίθεται απερίσκεπτα σε ισχυρούς αντιπάλους όπως ο πρώην δάσκαλός του και ο Itachi Uchiha. Και στις δύο περιπτώσεις, έμεινε παγιδευμένος με κάποιο τρόπο, αφού ήθελε να κάνει τον αντίπαλό του να υποφέρει, όπως και για τον Hiruzen, ή επειδή ήταν πολύ απροσδόκητος να αντιμετωπίσει τον αντίπαλό του, όπως και ο Itachi. Παρά την ξεκάθαρη έλλειψη ηθικής του, ο Οροτσιμάρου φαίνεται να είναι πολύ γνωστός στον ψυχολογικό πόλεμο και εμφανίζει διορατική σοφία όταν κατακρίνει τον Tobirama για τις ενέργειες που απορρέουν από τις πολιτικές του. Είναι επίσης διασκεδαστικό φοβάται έντομα και σφάλματα, όπως φαίνεται κατά τη διάρκεια του γάμου Naruto και Hinata.

 

Μετά την αναβίωσή του από τον Sasuke, η προσωπικότητά του άλλαξε λίγο. Παρόλο που εξακολουθούσε να επιθυμεί να μπορεί να κερδίσει το σώμα του Sasuke, συνειδητοποίησε επίσης ότι η αντιγραφή ενός ατόμου εντελώς ήταν ένα λάθος από την παρατήρηση του Kabuto και επέδειξε το ενδιαφέρον για το "διαφορετικό μονοπάτι" του Sasuke. Επιθυμώντας να δει το μονοπάτι του Sasuke, επέλεξε να πολεμήσει παράλληλα με το Uchiha αντί να αγνοήσει τον πόλεμο της Madara όπως σχεδίαζε, και μάλιστα έκανε την προτεραιότητα να θεραπεύσει τον Tsunade και τον άλλο Kage μετά την ήττα τους πριν βιαστεί στο πεδίο της μάχης. Orochimaru φαίνεται επίσης να ενδιαφέρεται πραγματικά για την ευημερία του Sasuke, καθώς πίστευε αρχικά ότι ήταν καλύτερο να πάρει το χρόνο του για να μάθει πώς να καταπολεμήσει τον Tobi, αλλά γρήγορα αποφάσισε να μην πάρει το χρόνο του, όταν η Karin αισθάνθηκε ότι ο Sasuke ήταν στα πρόθυρα του θανάτου. Ο Orochimaru έχει επίσης δείξει σημεία λύπης, φαινομενικά λυπημένος από το θάνατο του φίλου του παιδικής ηλικίας Jiraiya. Στο anime, ήταν ένας από τους ανθρώπους που συγχαίρουν τους Naruto και Hinata για το γάμο τους. Χρόνια αργότερα, φαίνεται να είναι φιλικός με το Konoha στέλνοντας τον γιο του, Mitsuki, στο χωριό. Στο anime, αισθάνεται επίσης χρεωμένη στο Naruto ως το Hokage για να παρακολουθεί το Mitsuki. επιδιώκει την αθανασία, ώστε να μπορεί να ζήσει όλες τις ζωές που απαιτούνται για την εκπλήρωση της αποστολής του. Μετά από να πιάσει τους εαυτούς του τους ανθρώπους για χάρη της αθανασίας, ο Orochimaru απέτυχε από το Konoha αντί να διώκεται για τις φιλοδοξίες του και για πολλά χρόνια αναζητούσε την καταστροφή του χωριού για να πάρει εκδίκηση και να δείξει τι είχε μάθει. Μετά από αρκετούς προφανείς θανάτους κατά την επιδίωξη των στόχων του, ο Orochimaru αντιλαμβάνεται την προσέγγισή του με το κακό του μέσω του Kabuto Yakushi, πρώην συνεργάτη του, και τα όντα που παρακολουθούν τις επιλογές και τις δράσεις του πρώην μαθητευόμενου του, Sasuke Uchiha.

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Orochimaru ήταν κάποτε ένα ορφανό που έγινε μαθητής του Hiruzen Sarutobi παράλληλα με τον Jiraiya και την Tsunade.Ο Orochimaru διακρίθηκε ως μεγαλοφυΐα - τα ταλέντα, η γνώση και η αποφασιστικότητά του θεωρήθηκαν από τον Hiruzen ότι ήταν ένα θαύμα που είδε μόνο μία γενιά. Σύμφωνα με την Tsunade, ο Orochimaru είχε μια στριμμένη προσωπικότητα ακόμα και ως παιδί. Η σαδιστική στάση του οφείλεται πιθανότατα στο θάνατο των γονέων του. Κάποια στιγμή μετά την απώλεια τους, ο Orochimaru βρήκε ένα άσπρο γλίστρημα κοντά στον τάφο των γονιών του, με την εξήγηση του Hiruzen ότι αντιπροσωπεύει περιουσία και αναγέννηση που εμπνέει τον Orochimaru να σπουδάσει kinjutsu και να αποκτήσει γνώση όλων των τεχνικών. Ο Jiraiya θεώρησε ότι ο Oροτσιμάρου κατέβηκε σε αυτό το μονοπάτι σε μια προσπάθεια να ξεχάσει τις επώδυνες αναμνήσεις του

το μάτι του φιδιού (Οροτσιμαρου κλικμπειτ)

Προσωπικότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Orochimaru διαθέτει μια πολύπλοκη προσωπικότητα. Ωστόσο, συνηθέστερα περιγράφεται ως "στριμωγμένος" από μεγάλο αριθμό ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου της Tsunade. Ο Jiraiya σκέφτηκε ότι ο θάνατος των γονιών του ενώ ήταν νέος μαζί με τη φρίκη του για την Tsunade που έχασε τον Nawaki και αργότερα έριξε δάκρυα όταν έχασε τον Dan υπονοεί ότι ο Orochimaru απέκτησε την περιφρόνηση της ευθραυστότητας της ανθρώπινης ζωής και του πώς επηρέασε αυτούς που ζουν ακόμα τον οδήγησε να επιθυμούσε την αθανασία. Για το σκοπό αυτό, ο πρωταρχικός σκοπός του ανθρώπινου πειραματισμού του Orochimaru είναι να δοκιμάσει ποιες τροποποιήσεις μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα και να αξιοποιήσει τις μοναδικές ικανότητες του ατόμου για τον εαυτό του. Μόλις ολοκλήρωσε αυτόν τον στόχο, ο Οροτσιμάρου ήλπιζε να είναι άξιος του τίτλου του "απόλυτου όντος", αδυνατώντας να πεθάνει και να επιτύχει τον δευτερεύοντα στόχο του να μάθει κάθε τεχνική ninja στον κόσμο, η οποία κανονικά θα απαιτούσε πολλές ζωές.Σύμφωνα με τον Sasuke, που έγινε σκληρός με κάθε αγαθό που διέφυγε ως μέλος της ομάδας Hiruzen, η ατζέντα του Orochimaru τον έκανε να αναπτύξει ένα θεϊκό συγκρότημα και να εκτιμηθεί, ενώ απολάμβανε τον εντυπωσιακό τρόμο στις πρώτες εντυπώσεις του. Παρόλο που προκαλεί σύγκρουση για να διευκολύνει την πλήξη του, το Orochimaru φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για πολέμους που ξεκίνησαν άλλοι. Το χάρισμα του προσελκύει επίσης πολλούς οπαδούς, πολλοί από τους οποίους δεν θα διστάσει να στείλει πιθανές αποστολές αυτοκτονίας εάν για δικό του προσωπικό όφελος εκφράζοντας κάποια τύψεις αν δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσουν σωστά μια αποστολή χωρίς συναισθηματικές προσκολλήσεις σε κανένα παρά τις αξίες τους. Παρ 'όλα αυτά, ο Orochimaru έχει πραγματικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των υπαλλήλων του και των πειραμάτων του.

Λαμβάνοντας τον Sasuke ως μαθητευόμενο, βλέποντας τον ως ένα θαύμα σαν τον εαυτό του, ο Orochimaru σκόπευε να πάρει το σώμα της νεολαίας για να αποκτήσει το Sharingan να φτάσει σε ένα άλλο βήμα στον στόχο του για αθανασία και να μάθει κάθε τεχνική στον κόσμο. Αυτός ο στόχος έχει εξελιχθεί στο σημείο της εμμονής. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι ο Sasuke ήταν πρόθυμος να κάνει οτιδήποτε για εκδίκηση, συμπεριλαμβανομένης της θυσίας του σώματός του, ο Orochimaru πρόβλεψε την προδοσία από τον μαθητή του και έδειξε μόνο ένα μικρό επίπεδο έκπληξης όταν συνέβη. Αυτό που πραγματικά έκπληκτος ήταν ο Orochimaru ήταν η απόφαση του Sasuke να ακολουθήσει το δικό του μονοπάτι και τελικά να επιλέξει να υπερασπιστεί το χωριό που αρχικά ορκίστηκε να καταστρέψει, ένα που ο Orochimaru ανοικτά ενέκρινε και ήταν περίεργο να δει τι θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα αυτής της απόφασης. Είχε επίσης μια αρχική περιφρόνηση προς τον Naruto Uzumaki, πιστεύοντας ότι είναι μια φτωχή δικαιολογία για ένα ninja μέχρι να νικήσει τον Kabuto με το Rasengan. Παρά την προσπάθεια να σκοτώσει τον Naruto την εποχή που έφτασε στη συνειδητοποίηση ότι θα γίνει απειλή γι 'αυτόν στο μέλλον, ο Orochimaru άρχισε να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του Naruto, προκαλώντας τον Naruto κατά τη διάρκεια της μάχης τους για να δει τις πλήρεις ικανότητές του την εποχή εκείνη. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Νάρουτο κατάφερε να κερδίσει μερικούς από το σεβασμό του Oροτσιμάρου για το ότι δεν έδωσε σε απόγνωση. Παρόλο που έρχεται να μισεί το οικείο του χωριό, ενορχηστρώνοντας μερικές προσπάθειες να τον καταστρέψει, ο Orochimaru περιφρονούσε τους πρώην συναδέλφους του Akatsuki. Σε ολόκληρο το Μέρος ΙΙ, αν ο Orochimaru δεν ήταν απασχολημένος με την εξέλιξη του Sasuke, θα προσπαθούσε να παραλύσει τις δραστηριότητες του Akatsuki, όπως φαίνεται στο τόξο "Mission Tenis Bridge Reconnaissance" και στο "Three-Tails 'Appearance". Εκφράζει την ευχαρίστηση για το θάνατο του Sasori και αργότερα έπεισε τον Sasuke να σκοτώσει την ομάδα Kakashi, ώστε να μειώσουν την συμμετοχή του Akatsuki.

Μια πτυχή της προσωπικότητας του Orochimaru είναι επίσης η μεγαλύτερη αδυναμία του: η αλαζονεία του. Πραγματικά πίστευε ότι ήταν αθάνατος κατά καιρούς, επιτίθεται απερίσκεπτα σε ισχυρούς αντιπάλους όπως ο πρώην δάσκαλός του και ο Itachi Uchiha. Και στις δύο περιπτώσεις, έμεινε παγιδευμένος με κάποιο τρόπο, αφού ήθελε να κάνει τον αντίπαλό του να υποφέρει, όπως και για τον Hiruzen, ή επειδή ήταν πολύ απροσδόκητος να αντιμετωπίσει τον αντίπαλό του, όπως και ο Itachi. Παρά την ξεκάθαρη έλλειψη ηθικής του, ο Οροτσιμάρου φαίνεται να είναι πολύ γνωστός στον ψυχολογικό πόλεμο και εμφανίζει διορατική σοφία όταν κατακρίνει τον Tobirama για τις ενέργειες που απορρέουν από τις πολιτικές του. Είναι επίσης διασκεδαστικό φοβάται έντομα και σφάλματα, όπως φαίνεται κατά τη διάρκεια του γάμου Naruto και Hinata.Μετά την αναβίωσή του από τον Sasuke, η προσωπικότητά του άλλαξε λίγο. Παρόλο που εξακολουθούσε να επιθυμεί να μπορεί να κερδίσει το σώμα του Sasuke, συνειδητοποίησε επίσης ότι η αντιγραφή ενός ατόμου εντελώς ήταν ένα λάθος από την παρατήρηση του Kabuto και επέδειξε το ενδιαφέρον για το "διαφορετικό μονοπάτι" του Sasuke. Επιθυμώντας να δει το μονοπάτι του Sasuke, επέλεξε να πολεμήσει παράλληλα με το Uchiha αντί να αγνοήσει τον πόλεμο της Madara όπως σχεδίαζε, και μάλιστα έκανε την προτεραιότητα να θεραπεύσει τον Tsunade και τον άλλο Kage μετά την ήττα τους πριν βιαστεί στο πεδίο της μάχης. Orochimaru φαίνεται επίσης να ενδιαφέρεται πραγματικά για την ευημερία του Sasuke, καθώς πίστευε αρχικά ότι ήταν καλύτερο να πάρει το χρόνο του για να μάθει πώς να καταπολεμήσει τον Tobi, αλλά γρήγορα αποφάσισε να μην πάρει το χρόνο του, όταν η Karin αισθάνθηκε ότι ο Sasuke ήταν στα πρόθυρα του θανάτου. Ο Orochimaru έχει επίσης δείξει σημεία λύπης, φαινομενικά λυπημένος από το θάνατο του φίλου του παιδικής ηλικίας Jiraiya. Στο anime, ήταν ένας από τους ανθρώπους που συγχαίρουν τους Naruto και Hinata για το γάμο τους. Χρόνια αργότερα, φαίνεται να είναι φιλικός με το Konoha στέλνοντας τον γιο του, Mitsuki, στο χωριό. Στο anime, αισθάνεται επίσης χρεωμένη στο Naruto ως το Hokage για να παρακολουθεί το Mitsuki.

Οι εμπειρίες του Orochimaru είχαν επίσης ως αποτέλεσμα να επιθυμούσε ο Mitsuki να κάνει τις δικές του αποφάσεις, αναγνωρίζοντας ότι έχει μεγάλες ελπίδες για τη φυσική ανάπτυξη του αγοριού, αν και κατά καιρούς χρησιμοποίησε χειραγώγηση και εξαπάτηση για να τον βάλει σε μια κατάσταση όπου πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

Εμφάνιση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Orochimaru είναι η όψη του όπως το φίδι: έχει πολύ ανοιχτό δέρμα, χρυσά μάτια με σχισμένες κόρες, μοβ σημάδια στα μάτια του και δόντια που μοιάζουν με φτερά. Έχει επίσης έντονα ζυγωματικά και ίσια μαύρα μαλλιά μήκους μέσης με κάποιες κλειδαριές που καλύπτουν και πλαισιώνουν το πρόσωπό του ή στους ώμους του. Τα διάφορα όργανα που αναλαμβάνει έχουν τροποποιηθεί ώστε να μοιάζουν με την αρχική του μορφή, εκτός από τις διαφορές ύψους. Στο Naruto Gaiden, τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Orochimaru μαλακώνουν και κάπως ανδροειδή, με τα σημάδια των ματιών να γίνονται μαύρα. Φοράει επίσης τα μαλλιά του σε μια αλογοουρά, επιτρέποντας δύο κλειδαριές να πλαισιώνουν τις πλευρές του προσώπου του. Στο μάγκας, ο τόνος του δέρματος γίνεται αισθητά πιο δίκαιο στη χροιά.

Το Orochimaru συνήθως φορά απλά γκρίζα γιλέκα με μαύρο πόλο και παντελόνια από κάτω, έναν πυκνό μοβ σχοινί σχοινί δεμένο σε ένα μεγάλο κόμπο πίσω από την πλάτη του, μπλε σκουλαρίκια σχήματος tomoe και σανδάλια shinobi με επίδεσμο γύρω από τα μοσχάρια του. Εμφανίζεται φορώντας κιμονό με διαφορετικά χρώματα σε αρκετές περιπτώσεις, που εμφανίζονται συνήθως σε αναδρομές ή μέσα στα κρησφύγετα του. Κατά τη διάρκεια του χρόνου του με την Ακάτσκι φορούσε την τυποποιημένη κόκκινη και μαύρη ρόμπα Akatsuki με μπλε δαχτυλίδι, που φέρει το καβίγ για "ουρανό" ή "άδειο" (空, kū) στο αριστερό του ροζ δάχτυλο. Μετά από αμέτρητα πειράματα με το σώμα του, η αληθινή του μορφή έγινε ένα γιγαντιαίο λευκό φίδι αποτελούμενο από πολλά μικρότερα φίδια, με μακρύτερα, πιο καλαίσθητα μαλλιά, με κλιμακωτό πρόσωπο με δόντια που μοιάζουν με φίδι και μακριές γλώσσες, σημάδια μαύρων ματιών και μυτερό πηγούνι.

Δυνάμεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όπως και άλλοι μαθητές του Τρίτου Hokage, ο Orochimaru είναι ένα εξαιρετικά ταλαντούχο shinobi, αναγνωρισμένο ως φυσικό θαύμα. Ο Χασιράμα Σέντζου, Θεός του Σινόμπι, επαινεί τις δεξιότητες του Οροτσιμάρου. Μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο Shinobi, οι δεξιότητές τους έγιναν ευρέως γνωστές, που ονομάστηκαν από τον Χάνζο ως το Sannin, το ισχυρότερο της γενιάς τους. Η εξουσία του Orochimaru ήταν γνωστή και φοβόταν σε ολόκληρο τον κόσμο των ninja, έτσι ώστε ο Akatsuki, ο οποίος ήταν κάποτε μέλος, τον θεωρούσε απειλή που έπρεπε να εξαλειφθεί. Λίγο πριν τη συντριβή Konoha, ο Hiruzen πίστευε ότι κανένας στην Konoha, ο ίδιος ο ίδιος, δεν μπορούσε να νικήσει τον Orochimaru. Αν και η εισβολή του αποτυγχάνει, είναι πραγματικά μέσα από τις ενέργειες του Orochimaru ότι ο τρίτος Hokage πεθαίνει ανάμεσα σε πολλούς άλλους και η στρατιωτική δύναμη Konoha είναι προσωρινά παρωχημένη. Αν και ο Sasuke νικήσει το Orochimaru στο Μέρος ΙΙ, παραδέχεται ότι η νίκη του αποδόθηκε εν μέρει στο αποδυναμωτικό σώμα του Sannin.