Χρήστης:Evi/Ντέιβιντ Χάρβεϊ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

David W. Harvey FBA (γεννήθηκε στις 31 οκτωβρίου 1935) είναι ο Διακεκριμένος Καθηγητής της ανθρωπολογίας και γεωγραφίας στο Graduate Center του City University of New York (CUNY). Έλαβε το Διδακτορικό του στη γεωγραφία από το Πανεπιστήμιο του Cambridge , το 1961. Ο χάρβεϊ έχει συγγράψει πολλά βιβλία και δοκίμια που έχουν εμφανή στην ανάπτυξη της σύγχρονης γεωγραφίας ως πειθαρχία. Είναι υπέρμαχος της ιδέας της το δικαίωμα στην πόλη.

Το 2007, ο Χάρβεϊ ήταν που αναγράφονται ως το 18th πιο προπαρατεθείσα συγγραφέας βιβλίων των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών σε αυτό το έτος, όπως καθορίζεται από την καταμέτρηση cites από ακαδημαϊκά περιοδικά στην ISI Thomson Reuters βάση δεδομένων.Σφάλμα αναφοράς: Η αρχική ετικέτα <ref> έχει κακή μορφή ή έχει κακό όνομα Μερικοί από τους καλλιτέχνες που επηρεάζεται από τον Χάρβεϊ έργο είναι Elisheva Εισφορά στο Ισραήλ και το Πασχαλινό Πύλες του στο Σικάγο.

Εκπαίδευση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο χάρβεϊ παρακολούθησαν Gillingham Σχολείο για τα Αγόρια και το St John College, Cambridge (τόσο για τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές). Ο χάρβεϊ είναι νωρίς εργασίας, ξεκινώντας από το Διδακτορικό του (για το λυκίσκο παραγωγής του 19ου αιώνα Κεντ), ήταν ιστορικό χαρακτήρα, που προκύπτουν από μια περιφερειακή ιστορική παράδοση της έρευνας που χρησιμοποιείται ευρέως στο Cambridge και στη Βρετανία εκείνη την εποχή. Ιστορική έρευνα τρέχει μέσα από τα τελευταία του έργα (για παράδειγμα, στο Παρίσι). Αργότερα πέρασε χρόνο στο Queens University Belfast. [[Κατηγορία:Αμερικανοί γεωγράφοι]] [[Κατηγορία:Βρετανοί γεωγράφοι]] [[Κατηγορία:Άγγλοι πανεπιστημιακοί]] [[Κατηγορία:Μαρξιστές θεωρητικοί]]