Χρήστης:Dimi Panti

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Hellenic Weather[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Helllenic Weather (website www.hellenicweather.com) είναι μια πλατφόρμα πρόγνωσης καιρού για την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, η δημιουργία του οποίου είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Τα δεδομένα του καιρού του συγκεκριμένου ιστότοπου προέρχονται κατά κύριο λόγο από την The Dark Sky Company LLC, μέσω του API τους, το οποίο και επεξεργάζεται τα παρακάτω προγνωστικά μοντέλα/υπηρεσίες: Στις τοπικές προγνώσεις που αφορούν την Ελλάδα χρησιμοποιούνται το FV3, το ICON και το CMC/GEM. Για τον υπόλοιπο κόσμο, για τις τοπικές προγνώσεις χρησιμοποιούνται πάντα τα τρία παραπάνω σε συνδυασμό με τα εξής (κατά περίπτωση, ανάλογα με τη χώρα): DWDPA, ECPA, darksky, DWDPA, HRRR, ISD, MADIS, METNO, METWARN, NAM, NWSPA, SREF.

Τέλος, το HellenicWeather δεν πραγματοποιεί σε καμία περίπτωση επίσημες προγνώσεις καιρού. Επίσημος αρμόδιος φορέας της πολιτείας για τη μετεωρολογική υποστήριξη της χώρας στους τομείς της Εθνικής Οικονομίας, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Κοινωνικού Συνόλου από τα φυσικά φαινόμενα είναι μόνο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ).