Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήστης:Deena99/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Λίβανος ( Libanius) παραπέμπει σε έναν ιό όπου εμφανίστηκε αρχικά στο Βόρειο κομμάτι της Αμερικής και στις χώρες Κίνα και Ιαπωνία πριν από 20-30 χρόνια. Ωστόσο έχει παρατηρηθεί εξάπλωση του ιού σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια.

Το πρώτο θύμα του ιού

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τη δεκαετία του 2000 με την άνοδο της τεχνολογίας όσον αφορά την κινητή τηλεφωνία και το internet,παρατηρήθηκαν συμπτώματα του ιού σε μια γυναίκα ονόματος ''Maria De la Huanita Livanius'' , ηλικίας 20 χρονών και κάτοικος της περιοχής Marathon στη Νέα Υόρκη.

Όπως υποστήριξαν οι επιστήμονες, τα συμπτώματα του θύματος ήταν κυρίως η αφοσίωση στο κινητό και σε ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης όπως: facebook,instagram για παραπάνω από 1 ή 2 ώρες συνεχόμενα, η μη έκφραση απόψεων και αποδοχή συζητήσεων κατά την διάρκεια εξόδων και η ανάγκη λήψεων φωτογραφιών κάθε 5-10 λεπτά με σκοπό την ανάρτησή τους. Οι επιστήμονες παρέπεμψαν το θύμα στη μη χρήση του κινητού τηλεφώνου ή οποιαδήποτε άλλης συσκευής που θα του επέτρεπε να έχει πρόσβαση στους παραπάνω ιστοχώρους για 1 βδομάδα μα το αποτέλεσμα ήταν χειρότερο απ'ότι περίμεναν. Η Maria έπειτα από 2 ημέρες αποχής από την τεχνολογία,είχε σοβαρές απώλειες μνήμης και την τάση να ξεστομίζει ασυναρτησίες και κατάρες προς τους επιστήμονες μέχρι που οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική και κατάφερε τα γιατρευτεί ύστερα από πολλά χρόνια αποπειρών.

Η εμφάνιση του ιού έγινε εντονότερη τις χρονιές 2010-2015 αφού έχουν παρατηρηθεί συμπτώματα σε άτομα ηλικιών από 7-50 χρονών με τα ποσοστά αντρών και γυναικών να κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο. Ο επιστήμονας Landrew MChi από τον Καναδά. σε πρόσφατη συνέντευξη του εξέφρασε τις ανησυχίες του πάνω στα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων. ''Είναι πράγματι λυπηρό να βλέπεις την αλλαγή που έχουν υποστεί οι γενιές σε σχέση με παλαιότερα.Εμείς συνηθίζαμε να παίζουμε όλη μέρα έξω στους δρόμους και να συζητάμε για ουσιώδη πράγματα,όχι για τους πόσους followers έχουμε στο instagram.Πλέον όπου και να γυρίσεις βλέπεις πρόσωπα γνωστά και άγνωστα προσηλωμένα σε ένα κινητό,tablet,laptop ή οτιδήποτε άλλο. Κανείς πλέον δεν αρκείται στο να συζητάει περί θεμάτων με τα άτομα που έχει γύρω του.Ωστόσο η ομάδα μου και εγώ εργαζόμαστε σκληρά ανακαλύπτοντας διαρκώς καινούριες μεθόδους και εφαρμόζοντάς τες σε άτομα που επιθυμούν να γιατρευτούν.''