Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήστης:Antonis Argiros

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

«ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΡΓΥΡΟΣ» 

Ο ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΡΓΥΡΟΣ, είναι έλληνας ηθοποιός, όπου γεννήθηκε και ανατράφηκε στο περιλάλητο νησί των Φαιάκων, στην Κέρκυρα και είναι το δεύτερο κατά σειρά παιδί από οικογένεια με χρηστές αρχές και έμφυτη καλλιτεχνική κλίση. Η ισχυρή προσωπικότητα και η μακροχρόνια φιλία της γιαγιάς του με την αξέχαστη ηθοποιό «ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ», αποτέλεσαν σταθμό και αφετηρία στην μετέπειτα καλλιτεχνική του πορεία και στη διαμόρφωση των αξιών και του ήθους του !!!

• ΠΑΙΔΙΚΑ - ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ : 

Ήδη από πολύ μικρή ηλικία έκανε το πρώτο του ντεμπούτο στη μικρή οθόνη, πραγματοποιώντας έκτακτη τηλεοπτική εμφάνιση στον ΑΝΤ1, με την σειρά «"ΜΑΜΑ ΜΙΑ", με τίτλο επεισοδίου : "Η κρουαζιέρα" - (Γ' μέρος)», στο πλευρό της ΡΕΝΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ, στο τελευταίο επεισόδιο ως μικρός βοηθητικός ηθοποιός στην βράβευση της καλύτερης βασίλισσας του πλοίου «MISS AEGEAN DOLPHIN». Μαθητής συμμετέχει στην παιδική χορωδία του «4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» και κερδίζει με «ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, το 1ο βραβείο στους πανελλήνιους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες. Ως το τέλος των μαθητικών του χρόνων, πρωτοστατούσε ως παρουσιαστής και χορωδός σε πολλές εορταστικές εκδηλώσεις και εθνικές επετείους.

• ΣΠΟΥΔΕΣ :

Αποφοίτησε από το «4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» και μετέπειτα φοίτησε για ένα χρόνο στο Δ.Ι.Ε.Κ. «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ» στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, όπου κατατάχθηκε πτυχιούχος του τμήματος. Στη συνέχεια υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο στρατό ξηράς για εννέα μήνες, στα Γρεβενά, στους Φιλιάτες και τελευταία στην γενέτειρά του, στο τάγμα εθνοφυλακής. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη και αργότερα στην Αθήνα, παρακολούθησε σεμινάρια αναλυτικής ψυχολογίας στο τμήμα «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ», απ' όπου και έλαβε πιστοποιητικό παρακολούθησης. Ταυτόχρονα παρακολούθησε και αρκετά μαθήματα «ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΘΕΑΤΡΟΥ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ» στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Ε.Κ.Π.Α., χωρίς όμως να καταφέρει τότε να τα ολοκληρώσει λόγω του βεβαρημένου προγράμματός του. Όμως κάποια χρόνια αργότερα, ο ζήλος και η αγάπη του για την τέχνη και το θέατρο δεν σταματούν, τον ωθούν ξανά να εγγραφεί στο Δ.Ι.Ε.Κ. «ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΘΕΑΤΡΟΥ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ» στην γενέτειρά του Κέρκυρα για δύο έτη, απ' όπου λαμβάνει επιτυχώς με απόφαση του υπουργείου παιδείας, το πιστοποιημένο έγγραφο εξασκήσεως του επαγγέλματος. Έτσι το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα και οι στόχοι του εκπληρώνονται στο έπακρο !!!

• ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ :

Σήμερα λοιπόν, μετά από τόσα χρόνια ανήσυχης καλλιτεχνικής φύσης, κατέληξε να είναι ένας νέος ηθοποιός και showman με πολλές ικανότητες και προοπτικές προσφέροντας πολλές φορές ακόμη και αφιλοκερδώς την υποκριτική του τέχνη, την άσβεστη αγάπη και το μεράκι του στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Τον τελευταίο καιρό εξελέγει αντιπρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης «ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΧΑΚΗ» στην Αθήνα με αρκετό αριθμό κινηματογραφικών παραγωγών και συγχρόνως εντάσσεται σε θεατρικές ομάδες όπως «ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ», που στεγάζεται στο χώρο του χορευτικού τμήματος «Ο ΛΑΟΔΑΜΑΣ», στο «ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ» και στην «ΜΙΚΡΗ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ», σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

• ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ :

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ, διανύει την καλύτερη περίοδο της ζωής του !!! Είναι ένας πολλά υποσχόμενος νέος, φέρελπις, αγαπητός από όλους με δυνατότητες προοπτικής, έχοντας έναν ευρύ κύκλο γνωριμιών, καλλιτεχνικών και μη, με μεγάλη αγάπη προς όλους, προς την θεατρική τέχνη, τον κινηματογράφο, την ποιοτική μουσική και την ποίηση !!! Το μότο της ζωής του είναι οι ρήσεις του Ευαγγελίου : «ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ» & «ΑΛΛΗΛΩΝ ΤΑ ΒΑΡΗ ΒΑΣΤΑΞΑΤΕ».