Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήστης:Anthioikonomou

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Γεννήθηκα στα Ιωάννινα. Κατά τη μετεφηβική μου ζωή, σπούδασα Βιολογία (Α.Π.Θ.) και ήρθα πιο κοντά με την επιστήμη της οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της εκπόνησης της διδακτορικής μου διατριβής όπου εξειδικεύτηκα στην βιογεωγραφία και διατήρηση των ψαριών των εσωτερικών υδάτων της Βαλκανικής Χερσονήσου (Παν. Ιωαννίνων).

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μου σπουδών, εκπαιδεύτηκα στο Τμήμα Βιολογίας (Πανεπιστήμιο Αζορών, Πορτογαλία) και στην ερευνητική μονάδα ECOSYM (Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ 2, Γαλλία). Έχω παρακολουθήσει 8 ειδικά σεμινάρια κατάρτισης στη γλώσσα προγραμματισμού R και στην ανάλυση δεδομένων. Έχω συμμετάσχει σε 15 εθνικά και διεθνή προγράμματα, στη συγγραφή 9 εργασιών σε περιοδικά με κριτές,σε 4 κεφάλαια βιβλίων, καθώς και σε περισσότερες από 30 άλλες εκδόσεις (δηλ. Πρακτικά συνεδρίων, παρουσιάσεις σε επιστημονικά εργαστήρια κ.λπ.).

Εργάστηκα στο Κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Φιλιππιάδας (2012-2013), από το 2016 έως το 2018 κατείχα θέση αυτόνομης διδασκαλίας (ακαδημαϊκή υπότροφος) για το μάθημα της Λιμνολογίας (Οικοσυστήματα εσωτερικών υδάτων) στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ από τον Ιανουάριο του 2018 είμαι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών υδάτων του ΕΛ.Κ.Ε.Θ.Ε.

https://sites.google.com/site/anthioikonomou87/