Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήστης:Angelo Tzamarias/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Κώστας Μαλιάτσης-Σάλας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κώστας Μαλιάτσης-Σάλας είναι συγγραφέας και ερμηνευτής κωμικών κειμένων, ενώ παράλληλα ασχολείται με το youtube και το ραδιόφωνο.[1]

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κώστας Μαλιάτσης-Σάλας γεννήθηκε στη Χιλή στις 8 Μαρτίου του 1989 στη Χιλή και ύστερα από μερικά χρόνια εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Κορυδαλλό. Σπούδασε οδοντιατρική, όμως δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα αυτό, αφού τον τράβηξε η κωμωδία. Άρχισε να γίνεται γνωστός μέσω μίας σελίδας στο facebook, όπου ανέβαζε τα πρώτα του κωμικά κείμενα, το "Ψυχής Ιατρείον". Παράλληλα πήρε μέρος σε φεστιβάλ κωμωδίας και ξεκίνησε το κανάλι του στο youtube (2011), το οποίο σήμερα έχει πάνω από 250.000 συνδρομητές. Ένα χρόνο αργότερα εντάχθηκε στο "Comedylab", όπου και αναδείχθηκε ως κωμικός, μέσω των εκπομπών του. Όσο περνούσαν τα χρόνια γινόταν όλο και πιο γνωστός στο νεανικό κοινό και παρέδιδε παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, συνοδευόμενος από εξίσου γνωστούς κωμικούς. Το 2018 δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο " Ήρθε το χαρτί", όπου με χιούμορ περιγράφει τις εμπειρίες του απ' το στρατό, με τη μορφή ημερολογίου. Ύστερα από επιτυχημένες περιοδείες σε Ελλάδα και Κύπρο, ο Μαλιάτσης αποφάσισε το 2019 να "ανοίξει" το πρώτο comedy club στην Ελλάδα, ονόματι "Λοσάτζελε". Εκεί παραδίδει τόσο εκείνος όσο και άλλοι Έλληνες κωμικοί τις παραστάσεις τους σε εβδομαδιαία βάση. Σαν youtuber έχει ξεχωρίσει με διάφορες εκπομπές, όπως:

  • "Βρώμικος Κόσμος" (με Ηλία Φουντούλη)
  • "Coocking Maliatsis" (με Ηλία Φουντούλη)
  • ¨Θάψε το σενάριο" (με MIkieus)
  • "Maliatsis Roasting" κ.α.

Τέλος το Σεπτέμβριο του 2021 αποφάσισε να επεκταθεί και στη ζώνη του ραδιοφώνου, αφού έχει εκπομπή στη πρωινή ζώνη του "Ρυθμός 94.9".[1][2]

Υποψηφιότητες και βραβεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κώστας Μαλιάτσης τιμήθηκε για το βιβλίο του με το βραβείο: " Έκπληξη/ Αξέχαστος ήρωας"[3]

Το 2020 η εκπομπή "Cooking Maliatsis" ήταν υποψήφια στα βραβεία MAD στην κατηγορία: "Viral 2020"

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

[4]

[5]

  1. «Κώστας Μαλιάτσης Σάλας, Βαγγέλης Γιαννόπουλος και Φελίσια Τσαλαπάτη στην πρωινή ζώνη του ΡΥΘΜΟΥ 949!». ΡΥΘΜΟΣ 94.9. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2021. 
  2. «Κώστας Μαλιάτσης Σάλας, Βαγγέλης Γιαννόπουλος και Φελίσια Τσαλαπάτη στην πρωινή ζώνη του ΡΥΘΜΟΥ 949!». ΡΥΘΜΟΣ 94.9. Ανακτήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2021. 
  3. «ΗΡΘΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ: ΚΩΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΟΠ». Public.gr. Ανακτήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2021. 
  4. RATPACK (12 Ιουλίου 2019). «Ανάκριση Γ' Βαθμού στον Κώστα Μαλιάτση». RatPack.gr. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2021. 
  5. «Βγήκαμε Βόλτα στη Νίκαια με τους Αδερφούς Μαλιάτση». www.vice.com. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2021.