Χρήστης:Ana mpou

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ana_mpou
Χρησιμοποιώ πολύ συχνά την βικιπαιδεία και την wikipedia και θέλω και εγώ να συνεισφέρω σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται όχι μόνο στην επιστήμη μου,την Βιολογία , αλλά και σε άλλα πεδία όπως λογοτεχνία,κινηματογράφος, πολιτισμός,ιστορία,αθλητισμός. Σήμερα μαθαίνω και εκπαιδεύoμαι για να εκπαιδεύσω και εγώ με την σειρά μου τους μαθητές μου.


Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας
Αδιαμφισβήτητα ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και της εικόνας. Για να αναζητήσουμε μια πληροφορία σήμερα , δεν ανατρέχουμε στην βιβλιοθήκη μας στον αντίστοιχο τόμο της εγκυκλοπαίδειάς μας αλλά ,πηγαίνουμε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ο οποίος μάλιστα είναι μόνιμα ανοιχτός και συνδεδεμένος στο διαδίκτυο και κάνουμε μια αναζήτηση στο Google.
Η Βιολογία παρουσιάζει εκπληκτική πρόοδο από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα μέχρι και σήμερα χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας. Επομένως ,σήμερα , τώρα , βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου όλη αυτή η νέα γνώση στον τομέα της Βιολογίας που προέκυψε από συνεχή έρευνα με την βοήθεια των νέων τεχνολογικών εργαλείων-συσκευών-μηχανημάτων,υπολογιστικών προγράμματων ,βάσεων δεδομένων , θα πρέπει να μεταλαμπαδευτεί στις νέες γενιές. Οι ΤΠΕ λοιπόν εξυπηρετούν αυτόν ακριβώς το σκοπό.
Μέσω όλων αυτών των ιστοσελίδων , εφαρμογών ,εκπαιδευτικών εργαλείων που έχουν σχεδιαστεί για την εκπαίδευση και μάθηση όλων των βαθμίδων το έργο του εκπαιδευτικού ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των μαθητών που είναι η ουσιαστική κατανόηση και συσχέτιση των βιολογικων εννοιών και όρων μέσα από οπτικοακουστικό υλικο (εικόνες-βίντεο)αλλά και διαδραστικές προσομοιώσεις-μοντέλα-εφαρμογές.