Χρήστης:AlaskasBoy

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

ΦΡΑΓΜΑ ΘΕΡΜΗΣ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον δήμο της Θέρμης υπάρχει επίσης το Φράγμα Θέρμης[1] το οποίο είναι μια τοποθεσία με πλούσιο φυσικό περιβάλλον οπού τα νερά του εκβάλονται απο τον ποταμό Ανθεμούντα ο οποίος εκχέεται στον Θερμαϊκό κόλπο.Το φράγμα Θέρμης έχει αναδείξει την περιοχή και είναι σαν μια μικρή οάση στα νοτιοανατολικά προάστια της Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1992-1993 και έχουν δημιουργηθεί στην γύρω περιοχή πιο μικρά φράγματα για να εμπλουτιστεί ο υπόγειος υδροφορέας.Με μια τεχνιτή λίμνη και άγρια πανίδα , όπως φίδια , πάπιες και αμφοίβιες χελώνες και πολλών ειδών πτηνών και με μια πυκνή βλάστηση το κάνει να ξεχωρίζει για την φυσική ομορφιά του.

Είναι ένας προορισμός[2] οπού μπορεί κάποιος να αποδράσει για να αποβάλει το στρές της μεγαλούπολης και να κάνει πίκ νίκ με την οικογένεια του , τους φίλους του και να περπατήσουν και να απολαύσουν το φυσικό τοπίο και την ενέργεια της φύσης που τους περιβάλλει.Επίσης θα δουν και ομάδες τις οποίες ασκούν μουσικές ή αθλητικές δραστηριότητες καθότι υπάρχουν τεράστιοι χώροι για διάδραση, αθλητικές δραστηριότητες, έναπολυβολείο αλλά και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με χόρτο όπως επίσης και στην γύρω έκταση υπάρχουν γηπεδάκια 5χ5.Κάθε χρόνο επίσης πραγματοποιούνται τα θέρμης δρώμενα στο φράγμα της θέρμης με μουσικές συναυλίες αλλα και θεατρικές παραστάσεις και εκείνο το 4ήμερο είναι σαν ένα μικρό πανηγύρι σε εκείνη την περιοχή.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ-ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ. ΗΛΙΑΣ ΔΙΣΤΕΛΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΒΩΛΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΤΣΙΟΣ,ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ,ΕΛΕΝΗ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ. ΑΘΗΝΑ: MEDIA PUBLISHING. 2020. σελ. 220-221. ISBN 9789608603417. 
  2. «ΦΡΑΓΜΑ ΘΕΡΜΗΣ». ΠΕΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 21 Δεκεμβρίου 2021. 

Κατηγορία:Περιβάλλον Κατηγορία:Φύση Κατηγορία:Φράγματα Κατηγορία:Πανίδα