Χρήστης:Ἡρακλῆς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Νομίζω ότι πρωτεύουσα πόλη της διοικητικής περιφέρειας της Κρήτης, είναι το Ηράκλειο. Dimitrissss 23:13, 22 Αυγούστου 2008 (UTC

Ελλάς ή Ελλάδα;

Το επίσημο όνομα της χώρας σήμερα κατά το Σύνταγμα είναι "Ελλάδα". -- pvasiliadis 14:23, 14 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

Κι εγώ συμφωνώ με το Ελλάδα. Η καθαρεύουσα δεν είναι η επίσημη γλώσσα μας! --Αναστάσιος 07:35, 15 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)

To Ελλάς δεν είναι καθαρευουσιάνικο. Απαντά και στη δημοτική. Ως νομικός σέβομαι το Σύνταγμα, αλλά η ιστορική ονομασία της χώρας μας είναι "Ελλάς".--Yannismarou 19:57, 29 Μαρτίου 2007 (UTC)

   Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε ίσως να γραφτεί αντί «Η Ελλάδα (στην καθαρεύουσα Ἑλλάς, επίσημη ονομασία: Ελληνική Δημοκρατία)» το «Η Ελλάδα (ιστορική ονομασία: Ἑλλάς· επίσημη ονομασία: Ελληνική Δημοκρατία)» ή και πιο αναλυτικά σε μορφή μίας πρότασης. -- pvasiliadis  20:36, 29 Μαρτίου 2007 (UTC)
       Το Ελλάς είναι καθαρευουσιάνικο. Αλλιώς και αι Ηνωμέναι Πολιτείαι της Αμερικής και το Ηνωμένον Βασίλειον κι αυτά ιστορικές ονομασίες είναι. Άλλωστε όλη η καθαρεύουσα μια ιστορική μορφή της ελληνικής είναι (τι θα πει αλήθεια ιστορική;).--Αρχίδαμοςμίλα μου 21:41, 29 Μαρτίου 2007 (UTC)


Το Ελλάς εάν και από πλευράς γραμματικής δεν είναι επίκαιρο, από πλευράς καθημερινότητας είναι: Η εθνική Ελλάδος στις φανέλες της και τα γραμματόσημα της ΕΛΤΑ φέρει το όνομα Hellas, και η προεδρία της Ελλάδος στην ΕΕ είχε τον τίτλο "Ελλάς 2003".

Το θέμα Ελλάς η Ελλάδα δεν είναι πιο είναι το σωστό η το λάθος αλλα περισσότερο θέμα άποψης. Η πρόταση μου θα ήταν μια ψηφοφορία στους βικιπαιδιστές. Christos Vittoratos


Άποψη μου είναι ότι το Ελλάδα είναι γελοίο, όπως γενικά κάθε έμμονη προσπάθεια δήθεν απαλλαγής από την καθαρεύουσα. Δηλαδή για να μοιαζει πιο "νεοελληνικό", "δημοτικό", "λαϊκό", παιρνουμε την αιτιατική του "Ελλάς" και την κάνουμε ονομαστική; Έχουμε την τάση να μειώνουμε το iq μας χάριν συντομίας και ευκολίας.