Χρήστης:Χατζηελευθερίου Κωνσταντίνος/πρόχειρο/Στέλεχος ασφάλειας προσώπων και υποδομών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αυτή η σελίδα είναι ένα πρόχειρο του Χατζηελευθερίου Κωνσταντίνος. Εξυπηρετεί ως χώρος δοκιμών και ανάπτυξης σελίδων της Βικιπαίδειας και δεν είναι εγκυκλοπαιδικό λήμμα.


 Διαγραφή αυτού του προχείρου 

1. Αντιγράψτε αυτό: #ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ [[Χρήστης:Χατζηελευθερίου Κωνσταντίνος/πρόχειρο]]
2. Κάντε κλικ εδώ
3. Κάντε το επικόλληση στην αρχή της σελίδας
4. Πατήστε «Δημοσίευση»

Ο διπλωματούχος της ειδικότητας “Στέλεχος ασφάλειας προσώπων και υποδομών” είναι καταρτισμένος και πιστοποιημένος στην παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στην προστασία της ζωής και της περιουσίας φυσικών ή νομικών προσώπων ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου.

Νομικό πλαίσιο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

κείμενο παραγράφου

Πρόγραμμα σπουδών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρόγραμμα σπουδών της εν λόγω ειδικότητος απαρτίζεται από τέσσερα εξάμηνα.

Πρακτική άσκησις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά από επιτυχή φοίτηση των σπουδαστών, προκειμένου ο απόφοιτος της εν λόγω ειδικότητος να μπορεί να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποιήσεως του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.[1] και ν' αποκτήσει Β.Ε.Κ. (Βεβαίωση επαγγελματικής καταρτίσεως) άρθρο 23 του Ν. 4186/2013 για την «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις»[2], πρέπει να ολοκληρώσει εξάμηνη πρακτική άσκηση (960 ωρών)[3], εκτός και αν μπορεί μπορεί ν' αποδείξει (ένσημα, βεβαίωση εργοδότου κλπ) ανάλογη προϋπηρεσία σε εργασία σχετική της περί ου ο λόγος ειδικότητος.

Αφού ο σπουδαστής ολοκληρώσει επιτυχώς την φοίτησή του, όπως προαναφέραμε, προκειμένου ολοκληρώσει την πρακτική άσκηση ακολουθεί τα εξής βήματα:

  1. Ο απόφοιτος αφού επιλέξει την εταιρεία, στην οποία θα πραγματοποιήσει την πρακτική του και γίνει δεκτός από αυτήν, ζητά από τον εργοδότη να συμπληρώσει το έντυπο «Βεβαίωση εργοδότου για έναρξη πρακτικής ασκήσεως»[4] και να το προσκομίσει στο ΙΕΚ που φοίτησε, μαζί με το έντυπο «Αίτηση ενάρξεως πρακτικής ασκήσεως»[5].
  2. Από την ημέρα (υποχρεωτικώς ημέρα ενάρξεως πρακτικής είναι η 1η ή η 15η εκάστου μηνός) που θα ξεκινήσει την πρακτική του άσκηση, θα πρέπει ο ασκούμενος και ο εργοδότης να συμπληρώνουν καθημερινώς και ανελλιπώς το «Βιβλίο πρακτικής ασκήσεως»[6].
  3. Αφού ολοκληρώσει την πρακτική του άσκηση, ο απόφοιτος ζητά από τον εργοδότη του, να συμπληρώσει το έντυπο «Βεβαίωση εργοδότου για λήξη πρακτικής ασκήσεως»[7], το οποίο το καταθέτει στο ΙΕΚ που αποφοίτησε, για να λάβει εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος την Β.Ε.Κ. (Βεβαίωση επαγγελματικής καταρτίσεως), αντίγραφο της οποίας είναι υποχρεωτικό να καταθέσει ως δικαιολογητικό, μεταξύ άλλων, προκειμένου να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποιήσεως του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Επαγγελματικά δικαιώματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

κείμενο παραγράφου

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βιβλιογραφικές πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]