Χρήστης:Μητσίκας/Ερευναζήτηση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Επειδή η αναζήτηση των αξιόπιστων πηγών - ειδικά στην Ελλάδα με την τρομακτικά χαμηλή της ελευθερία του τύπου - είναι μεγάλος μπελάς, αποφάσισα να δημιουργήσω μια ειδική μηχανή αναζήτησης με την τεχνολογία της Google, η οποία διαθέτει μόνο αξιόπιστες πηγές. Η Ερευναζήτηση - η οποία είναι εμπνευσμένη από το Reference Search της Αγγλόφωνης Wiki. εστιάζει στην επίλυση του εν λόγω προβλήματος με την χρήση της τεχνολογίας Custom Search Engine? Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://cse.google.com/cse?cx=95c5f9a3feabe4215#gsc.tab=0

Πώς λειτουργεί;[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ακριβώς όπως ένα απλό γκουγκλάρισμα. Απλώς έχει μόνο συγκεκριμένο αριθμό ιστοσελιδών που υποστηρίζει.

Ποιες πηγές υποστηρίζει;[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με τελευταία ενημέρωση στις 29 Απριλίου 2023, η σελίδα υποστηρίζει 165 πηγές διαφορετικών θεμάτων, απο την Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και άλλες χώρες όπου κατοικούν Έλληνες τις διασποράς. Μπορείτε να τις βρείτε παρακάτω:

Είναι όλες οι πηγές αξιόπιστες;[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρόλο που εστίασα στις πιο αξιόπιστες πηγές, δεν δίνω καμία εγγύηση για την εγκυρότητά τους. Άλλωστε, και η πιο αξιόπιστη πηγή κάνει λάθη, μιας και γράφεται από ανθρώπους.

Υπάρχει πρόβλημα με κάποια πηγή/θέλω να προτείνω πηγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ ενημερώστε με στην σελίδα συζήτησής μου. Εάν παρουσιάσετε πρόβλημα με κάποια πηγή, παρακαλώ πείτε μου ποια είναι και πιο το link της. Ομοίως, εάν θέλετε να προτείνετε κάποια πηγή, πείτε μου ποια είναι και δώστε έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο.

Υπάρχουν περιορισμοί;[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προφανώς. Ένας περιορισμός είναι ότι σίγουρα θα λείπουν πηγές οι οποίες είναι αξιόπιστες. Εάν λείπει κάποια, ενημερώστε με.

Μπορώ να την χρησιμοποιήσω και για άλλους σκοπούς;[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αμέ! Εγώ ας πούμε την έχω για μηχανή αναζήτησης 😄