Φραν Σιλβέστρε

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Φραν Σιλβέστρε
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση5  Ιουλίου 1976
Βαλένθια
Χώρα πολιτογράφησηςΙσπανία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙσπανικά
ΣπουδέςΠολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Βαλένθια
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητααρχιτέκτονας
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Φραν Σιλβεστρε (Ισπανικά:Fran Silvestre, Βαλένθια, 5 Ιουλίου 1976) είναι Ισπανός αρχιτέκτονας.

Ζωή και σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με εκπαίδευση στην αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο της Βαλένθια, απέκτησε εξειδίκευση στον πολεοδομικό σχεδιασμό στο Αϊντχόφεν το 2001, με τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ολλανδία, συνεργάστηκε με το γραφείο MVRDV. Από το 2002 ως το 2004 εργάστηκε στο γραφείο του Álvaro Siza στο Πόρτο. Στη συνέχεια, επέστρεψε στη Βαλένθια και, ένα χρόνο αργότερα, το 2005, ίδρυσε το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο, το Fran Silvestre Arquitectos.

Το έργο του αντικατοπτρίζει εμφανείς επιρροές από τον αρχιτέκτονα και βραβευμένο με το βραβείο Pritzker, Άλβαρου Σίζα Βιέιρα, καθώς και από τον γλύπτη Andreu Alfaro, μεταξύ άλλων. Τα έργα του περιλαμβάνουν στοιχεία όπως η μονάδα, η σειροποίηση και μια προσεκτική επεξεργασία του φωτός. Ορισμένα από τα πιο αξιοσημείωτα έργα του περιλαμβάνουν το Κέντρο Τέχνης και Αμφιθέατρο της Alfafar (2008), το Σπίτι του Αίθριου (2009), το Σπίτι της Καρδιάς του Βράχου (2011), το Σπίτι Balint (2014) και το Σπίτι μεταξύ των Πευκών (2016).[1]

Το έργο του έχει αναγνωριστεί ευρέως σε διεθνές επίπεδο, κερδίζοντας βραβεία όπως το Red Dot Design Award, το German Design Award σε διάφορες περιπτώσεις και το βραβείο της Ισπανικής Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια, όπως το Cityliv στο Μάαστριχτ το 2013 και το Διεθνές Συνέδριο Αρχιτεκτονικής της Παναμά το 2014. Το έργο του έχει δημοσιευτεί σε γνωστά περιοδικά όπως το GA Houses, το On-Site, το TC Cuadernos και το Arquitectura Viva, και έχει παρουσιαστεί σε εξειδικευμένα βιβλία αρχιτεκτονικής που έχουν εκδοθεί από εκδοτικούς οίκους όπως η Taschen και η Phaidon Press. Τα έργα του έχουν επίσης παρουσιαστεί σε εκθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορες χώρες.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]