Φιλοτελική Εταιρεία Αθηνών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αυτό το λήμμα αφορά το πολιτιστικό σωματείο. Για τον αθλητικό σύλλογο Φ.Ε.Α. Ν. Φιλαδέλφειας , δείτε: Φ.Ε.Α. Ν. Φιλαδέλφειας / Ν. Χαλκηδόνας.

Η Φιλοτελική Εταιρεία Αθηνών (Φ.Ε.Α.) ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1937 και αποτελεί πολιτιστικό και μη κερδοσκοπικό σωματείο. Εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Τήνου 11.

Σκοπός της Φ.Ε.Α. είναι, μεταξύ άλλων, η μέσω του φιλοτελισμού πνευματική, επιμορφωτική και πολιτιστική καλλιέργεια του ευρέως κοινού με την μέσω των παραστάσεων των γραμματοσήμων μεταφορά και διάδοση ιστορικών, πνευματικών, καλλιτεχνικών, θρησκευτικών και λοιπών πολιτιστικών γνώσεων. Ιδιαιτέρως, αποσκοπεί στην προβολή του ιστορικού, πνευματικού, καλλιτεχνικού και τουριστικού πλούτου της Ελλάδος μέσα από τα γραμματόσημα.

Η Φ.Ε.Α. οργανώνει στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, εκθέσεις θεματικού ενδιαφέροντος, μαξιμιφιλίας, νεότητας, καθώς και εκθέσεις ταχυδρομικών σφραγίδων. Διενεργεί επίσης προγραμματισμένους πλειστηριασμούς γραμματοσήμων.

Η Φ.Ε.Α. από το έτος 1973 έχει καθιερώσει και απονέμει σε φιλοτελιστές - μέλη φιλοτελικών σωματείων το βραβείο "Νικ. Ατζαρίτη" στη μνήμη του ζωγράφου Νικολάου Ατζαρίτη. Εκδίδει επίσης το φιλοτελικό περιοδικό "ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ".

Πρώτος Πρόεδρος της Φιλοτελικής Εταιρείας Αθηνών (Φ.Ε.Α.) υπήρξε ο Γεώργιος Παπαστεφάνου-Προβατάκις (1890 - 1978), ενώ σημερινός Πρόεδρος της Εταιρείας είναι ο Κωνσταντίνος Σφήκας του Ιωάννου, δικηγόρος.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ιδρυτική Απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών υπ' αριθ. 36/1937.