Τόμας Χέρεν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


Τόμας Χέρεν
A lecture by Thomas Hoeren.jpg
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Thomas Hoeren (Γερμανικά)
Γέννηση22  Αυγούστου 1961
Ντίνσλακεν[1]
Χώρα πολιτογράφησηςΓερμανία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΓερμανικά
Εκπαίδευσηδιδακτορικό δίπλωμα
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο του Τύμπιγκεν
Πανεπιστήμιο του Μύνστερ[2]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταδικαστής
διδάσκων πανεπιστημίου
ΕργοδότηςΠανεπιστήμιο του Μύνστερ
Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαδικαστής
ΒραβεύσειςForschungspreis Technische Kommunikation (2005)[3]
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Τόμας Χέρεν (γερμ. Thomas Hoeren) (1961 - ) είναι Γερμανός νομικός και καθηγητής Πανεπιστημίου με ειδίκευση στο Διαδικτυακό Δίκαιο και στο Δίκαιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Informations und Medienrecht).

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1961 στο Ντίνσλαγκεν (Dinslaken). Από το 1980 έως το 1987 ο Thomas Hoeren σπούδασε Θεολογία και Νομικά στο Μίνστερ (Münster, Westfallen), στο Τύμπινγκεν και στο Λονδίνο. Το 1986 απέκτησε το βαθμό του εκκλησιαστικού προλύτη στην Θεολογία και το 1987 πέρασε τις πρώτες κρατικές εξετάσεις στη Νομική. Το 1989 έκανε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Μίνστερ (Westfälischen Wilhelms-Universität Münster) με θέμα Εκχώρηση Λογισμικού ως αντικείμενο αγοράς. Το 1991 έδωσε τις δεύτερες κρατικές εξετάσεις της Νομικής. Μετά από την υφηγεσία του το 1994, που πραγματοποιήθηκε επίσης στο Μίνστερ με θέμα την αυτοδιαχείριση στο Τραπεζικό και Ασφαλιστικό Δίκαιο, έγινε ο Hoeren το 1995 καθηγητής πανεπιστημίου στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Χάινριχ- Χάινε (Heinrich-Heine-Universität) στο Ντίσελντορφ, στο οποίο ανέλαβε την διδασκαλία του Αστικού Δικαίου και του Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου.

Από τον Απρίλιο του 1996 ο Hoeren είναι δικαστής στο Εφετείο του Ντίσελντορφ (OLG Düsseldorf). Το 1997 απέκτησε έδρα σε σχέση με το Δίκαιο της Πληροφόρησης (μέσω Ίντερνετ) και στη Νομική Επιστήμη των Υπολογιστών στη νομική σχολή του Μίνστερ (Westfälischen Wilhelms-Universität in Münster) και δραστηριοποιήθηκε ως ερευνητής στο εκεί τμήμα European Research Center for Information Systems. Κατέχει την άδεια διδασκαλίας στο Αστικό Δίκαιο, Εμπορικό Δίκαιο, Πολιτική Δικονομία και στην Νομική Επιστήμη των Υπολογιστών.

Μέχρι το 1997 ο Hoeren ήταν νομικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής/DG XIII στο Legal Advisory Board on Information Technology, μέλος της Task Force Group on Intellectual Property της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι μέλος του επιστημονικού γνωμοδοτικού συμβουλίου της DENIC και μέλος της Επιτροπής του Research Center for Information Law του Πανεπιστημίου Σαιν Γκάλεν (Universität St. Gallen).

Από τον Ιούνιο του 2000 εργάζεται ο Hoeren στην World Intellectual Property Organization ως Domain Name Panelist. Είναι επίσης από το 2004 μέλος (Research Fellow) στο Oxford Internet Institut/Balliol College, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Επικοινωνιών της Γερμανικής Επιτροπής της UNESCO, μέλος της ομάδας εργασίας „Καινούρια Μέσα Ενημέρωσης“ της Πανεπιστημιακής Διάσκεψης Πρυτάνεων και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής για Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Δημοσίευση Νόμων της Γερμανικής Ένωσης Προστασίας της Εμπορίας und Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Ο Hoeren είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, διαμένει στο Στάινφουρτ (Steinfurt).

Βραβεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 2006: Βραβείο έρευνας στην Τεχνική Επικοινωνία

Περιοδικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Μέχρι το 1997 μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Computer und Recht, συνεκδότης του περιοδικού Information and Communications Technology Law και του EDI Law Review.
  • Από το 1998 Συνεκδότης του περιοδικού Multimedia und Recht (MMR).
  • Από τον Μάιο του 2005 συντάκτης για „Πληροφορική και Δίκαιο“ του ελβετικού νομικού Online-Περιοδικού Jusletter.
  • Από το 2007 μέλος των συμβούλων του περιοδικού Computer und Recht.
  • Εκδοτικός Σύμβουλος του εκπαιδευτικού περιοδικού Ad legendum

Έργο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Thomas Hoeren: Διαδικτυακό Δίκαιο (Internetrecht). Φεβρουάριος 2010. Download ως PDF-Αρχείο (522 Σελίδες, 3,1 MByte)Thomas Hoeren: Internet Law. July 2002. Download as PDF-File (329 Pages, 1.3 MByte)
    A German version is updated regularly und publicated with a different URL., [1] tells the current version.

Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]