Τούλκας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τούλκας
Γενικές πληροφορίες
ΓέννησηΠρίν την δημιουργία τής Μέσης Γης
Άχρονες Αίθουσες
ΘάνατοςΑθάνατος
Χώρα πολιτογράφησηςΒάλινορ
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΒάλαρ
Οικογένεια
ΣύζυγοςΝέσσα

Ο Τούλκας (Tulkas) είναι Άινου,θεϊκό πνεύμα του φανταστικού κόσμου που δημιούργησε ο Άγγλος συγγραφέας Τζον Ρόναλντ Ρούελ Τόλκιν.

Ο Τούλκας συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους Βάλαρ, τους ισχυρότερους Άινουρ. Είναι ο μεγαλύτερος σε δύναμη και έργα αντρειοσύνης, χαίρεται να παλεύει και να παραβγαίνει στη δύναμη. Δεν έχει όπλα και πολεμούσε με τα χέρια του. Έχει ξανθά μαλλιά και κόκκινη επιδερμίδα. Γυναίκα του είναι η Νέσσα, η αδερφή του Όρομε.

Αρχικά ο Τούλκας, δεν ήταν ανάμεσα στους Άινουρ που κατέβηκαν στην Άρντα. Αλλά όταν άκουσε ότι γινόταν μάχη ανάμεσα στους Βάλαρ και τον Μέλκορ ήρθε στην Άρντα και ο Μέλκορ τράπηκε σε φυγή μπροστά στο θυμό του. Έπειτα μαζί με τον Άουλε βοήθησαν στην αποκατάσταση των έργων που είχε καταστρέψει ο Μέλκορ. Οι Βάλαρ διοργάνωσαν μια μεγάλη γιορτή μετά την νίκη τους, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Τούλκας παντρεύτηκε την Νέσσα. Ο Μέλκορ όμως βρήκε την ευκαιρία και επέστρεψε στην Άρντα και έφτιαξε το οχυρό του Ουτούμνο και κρύφτηκε μέσα,πριν τον προλάβει ο Τούλκας. Λίγο πριν ξυπνήσουν τα Ξωτικά οι Βάλαρ έκαναν συμβούλιο για το αν πρέπει να κάνουν πόλεμο εναντίον του Μέλκορ, για να τα προστατέψουν. Ο Τούλκας, μαζί με άλλους Βάλαρ, ήταν υπέρ του πολέμου. Τελικά έγινε πόλεμος, ο οποίος κράτησε αρκετά χρόνια και στην τελική μάχη όταν το Ουτούμνο έπεσε επιτέλους. Μέσα στο Ουτούμνο, ο Τόυλκας πάλεψε με τον Μέλκορ και τον νίκησε ρίχνοντας τον κάτω. Και ο Μέλκορ φυλακίστηκε. Μετά από πολλά χρόνια, αφού ο Μέλκορ αφέθηκε ελεύθερος, κατέστρεψε τα Βάλινορ και στη συνέχεια έφυγε για την Μέση Γη με την Ουνγκόλιαντ. Τότε, ο Τούλκας τον κυνήγησε μαζί με τον Όρομε, χωρίς επιτυχία όμως.