Τζόις Βίνσεντ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τζόις Βίνσεντ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση15  Οκτωβρίου 1965
Χάμερσμιθ
ΘάνατοςΔεκέμβριος 2003
Wood Green
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένο Βασίλειο
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
Πληροφορίες ασχολίας
ΕργοδότηςErnst & Young (έως 2001)

Η Τζόις Κάρολ Βίνσεντ (15 Οκτωβρίου 1965 - γ. Δεκέμβριος 2003) ήταν μια βρετανίδα της οποίας ο θάνατος της πέρασε απαρατήρητος για περισσότερο από δύο χρόνια, καθώς το πτώμα της βρέθηκε στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο.

Πριν από το θάνατό της, η Βίνσεντ είχε κόψει σχεδόν κάθε επαφή με αυτούς που την ήξεραν. Παραιτήθηκε από τη δουλειά της το 2001, και μεταφέρθηκε σε καταφύγιο για τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας. Περίπου την ίδια εποχή, άρχισε να περιορίζει την επαφή με τους φίλους και την οικογένεια της. Πέθανε στο διαμέρισμα της τον Δεκέμβριο του 2003 χωρίς να το καταλάβουν ούτε η οικογένεια, ούτε η φίλοι της, ούτε η συνάδελφοί της, ούτε οι γείτονες της το κατάλαβαν. Τα λείψανα της ανακαλύφθηκαν στις 25 Ιανουαρίου 2006, με τα αιτία θανάτου της να πιστεύεται ότι ήταν μια κρίση άσθματος ή επιπλοκές από ένα πρόσφατο πεπτικό έλκος.

Η ζωή και ο θάνατος της ήταν το θέμα στο Dreams of a Life, μια δραματική ταινία-ντοκιμαντέρ του 2011. Η ταινία και η ζωή της Βίνσεντ ενέπνευσαν το άλμπουμ Hand. Cannot. Erase. από τον μουσικό Στίβεν Γουίλσον.

Ταινία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μια ταινία για τη Τζόις, το Dreams of a Life, σε σενάριο και σκηνοθεσία την Κάρολ Μόρλεϊ, με την Ζόι Άστον να υποδύεται την Τζόις, κυκλοφόρησε το 2011.[1] Η Μόρλεϋ κάνει συνεντεύξεις από ανθρώπους που είχαν γνωρίσει την Τζόις. Αυτοί την περιγράφουν μια όμορφη, έξυπνη, κοινωνική και δραστήρια γυναίκα, που κατά τους οποίους υποτίθεται ότι "ήταν κάπου μακριά και έχει μία καλύτερη ζωή από αυτήν».[1] Κατά τη διάρκεια της ζωής της, γνώρισε προσωπικότητες όπως ο Νέλσον Μαντέλα, Μπέν Κίνγκ, Τζιλ Σκοτ-Χίρον, και την Μπέττυ Ράιτ, και ήταν επίσης σε δείπνο με τον Στίβι Γουόντερ.[1]

Άλμπουμ από τον Στίβεν Γουίλσον[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 4 Νοεμβρίου του 2014 ο αγγλός μουσικός Στίβεν Γουίλσον ανακοίνωσε ότι η τέταρτη κυκλοφορία του CD του, με τίτλο Hand. Cannot. Erase., Θα πρέπει να βασίζεται στη ζωή της Βίνσεντ.[2] Σύμφωνα με τον Γουίλσον, ο ίδιος εμπνεύστηκε για την δημιουργία του concept album αφού είδε την ταινία Dreams of a Life.[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]