Τζόζεφ Πάρι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Τζόζεφ Πάρι
Γενικές πληροφορίες
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα πολιτικός
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/Κίνημα Nevis Reformation Party
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμα Premier of Nevis

Ο Τζόζεφ Πάρι (αγγλ. Joseph Walcott Parry) είναι πολιτικός από το νησί Νέβις. Έγινε Πρωθυπουργός του αυτόνομου Νέβις στις 11 Ιουλίου 2006. Είναι ηγέτης του Κόμματος για την Αναμόρφωση του Νέβις (NRP). Στις εκλογές της 10 Ιουλίου 2006 το κόμμα του Πάρι κέρδισε 3 από τις 5 έδρες, τερματίζοντας τη 14χρονη διακυβέρνηση του Κινήματος των Σκεπτόμενων Πολιτών (CCM).

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στο Κότον Γκράουντ και σπούδασε στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Τσαρλστάουν. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο των Δυτικών Ινδιών, από το οποίο απέκτησε μπάτσελορ στην Ιστορία και τα Οικονομικά (Honours Bachelor of Arts degree in History and Economics).

Εργάστηκε ως καθηγητής στο Γυμνάσιο - Λύκειο του Τσαρλστάουν. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Κρίκετ του Νέβις για περισσότερο από 10 έτη.

Πολιτική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πολιτική του καριέρα ξεκίνησε το 1987. Διετέλεσε υπουργός Τουρισμού, Γεωργίας, Οικιστικής Ανάπτυξης και Εργασίας, μεταξύ άλλων. Υπήρξε ένας από τους πρώτους αρχιτέκτονες της πολεοδομίας του Νέβις. Ήταν επίσης ιδρυτικό μέλος της Τράπεζας του Νέβις και διευθυντής της, ενώ ανέπτυξε και επιχειρηματική δραστηριότητα. Τον Ιούλιο του 2006 εξελέγη με το κόμμα της Αντιπολίτευσης, NRP, στην πρωθυπουργία.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]