Τζιμ Χάτον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τζιμ Χάτον
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Jim Hutton (Αγγλικά)
Γέννηση4  Ιανουαρίου 1949
Θάνατος1  Ιανουαρίου 2010
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά[1]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητακομμωτής
Οικογένεια
ΣύντροφοςΦρέντι Μέρκιουρι

Ο Τζιμ Χάτον (Αγγλικά: Jim Hutton) (4 Ιανουαρίου 1949 Κάρλοου - 1 Ιανουαρίου 2010 Κάρλοου) ήταν Ιρλανδός κομμωτής και σύντροφος του τραγουδιστή των Queen Φρέντι Μέρκιουρι την περίοδο 1985-1991.

Γνωρίστηκε με τον Μέρκιουρι το 1983 σε κλαμπ στο Λονδίνο όταν ήταν ακόμη κομμωτής ωστόσο δεν ήταν καλή η πρώτη τους συνάντηση. Πάλι στο ίδιο κλαμπ το 1985 αποφάσισαν να μείνουν μαζί.

Ο ίδιος έκανε εξετάσεις για AIDS και του βγήκε θετικό αλλά δεν το είπε στον Μέρκιουρι παρά μόνο λίγες μέρες πριν πεθάνει. Έμεινε δίπλα του μέχρι και την τελευταία μέρα λέγοντας χαρακτηριστικά "Σε αγαπάω Φρέντυ, δεν πάω πουθενά" έτσι κι έγινε.

Κληρονόμησε τελικά 500.000 λίρες όπου με αυτές έχτισε ένα σπίτι στο Κάρλοου, συνέχισε να εργάζεται ως κομμωτής. Παράλληλα μίλησε για τη ζωή του με τον Μέρκιουρι σε διάφορες εκπομπές και έγραψε βιβλίο με τίτλο "Freddie and Me"

Πέθανε την πρωτοχρονιά του 2010 στο σπίτι του από καρκίνο του πνεύμονα σε ηλικία 60 ετών. Παρόλο που είχε τον ιό για περισσότερα από είκοσι χρόνια δεν νόσησε ποτέ από αυτόν.