Τα 39 στοιχεία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Τα 39 στοιχεία είναι μια σειρά βιβλίων περιπέτειας Αμερικάνικης παραγωγής.

Η σειρά αποτελείται από 22 βιβλία, γραμμένα από διαφορετικούς συγγραφείς. Μέχρι τώρα έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά τα 13. Στα βιβλία πρωταγωνιστούν η δεκατετράχρονη και δεκαεξάχρονη Έιμι Κέιχιλ και μικρότερος αδερφός της, ο εντεκάχρονος και δεκατριάχρονος Νταν.


Τα βιβλία της σειράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ιστορία αρχίζει στην κηδεία της Γκρέις Κέιχιλ, γιαγιάς της Έιμι και του Νταν. Η Γκρέις δίνει στους κληρονόμους της δύο επιλογές: να πάρουν 1 εκατομμύριο $ και να φύγουν ή να πάρουν το πρώτο από τα 39 στοιχεία που θα τους κάνουν τους ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου.Τότε τα δύο αδέρφια μαθαίνουν πως ανήκουν σε μία από τις ισχυρότερες οικογένειες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Τα παιδιά, φτωχά και ορφανά, δέχονται την πρόκληση όπως και μερικοί δυνατότεροι και πλουσιότεροι μακρινοί συγγενείς τους. Έτσι το κυνήγι αρχίζει. Τα δύο παιδιά θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο με την συνοδεία της Νέλι, θα βρουν στοιχεία, θα μάθουν την αλήθεια για τον θάνατο των γονιών τους, θα ανακαλύψουν μυστικά από το παρελθόν και θα έρθουν αντιμέτωποι με τις θανάσιμες παγίδες των ανταγωνιστών τους!

Οι χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Έιμι Κέιχιλ: H Έιμι Κέιχιλ είναι μία από τους δύο πρωταγωνιστές στα 39 Στοιχεία, μαζί με τον αδερφό της, Νταν. Είναι δεκατεσσάρων ετών και κατάγεται από τη Βοστόνη. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι οι γνώσεις της, κι έτσι χαρακτηρίζεται ως μια "κινούμενη εγκυκλοπαίδεια". Στο κυνήγι των στοιχείων ανήκει στην Ομάδα Επτά. Αυτή και ο αδερφός της αρχικά δεν γνωρίζουν σε ποιον κλάδο ανήκουν αλλά θα το μάθουν στην συνέχεια της σειράς.
  • Νταν Κέιχιλ: O Νταν Κέιχιλ είναι ο δεύτερος πρωταγωνιστής μαζί με την Έιμι. Είναι έντεκα ετών και είναι μαθηματικό μυαλό αφού έχει μοιάσει στον πατέρα του. Έχει φωτογραφική μνήμη και λύνει εύκολα γρίφους. Αυτός και η Έιμι αποτελούν την Ομάδα Επτα.
  • Νέλι Γκομέζ: H Νέλι Γκομέζ είναι η συνοδός της Έιμι και του Νταν. Τους συνοδεύει σε όλα σχεδόν τα ταξίδια τους στον κόσμο και τους βοηθάει με τις δεξιότητες της όπως το να πιλοτάρει ελικόπτερο.
  • Ίαν Κάμπρα: O Ίαν είναι το ένα μέλος της Ομάδας Ένα στο κυνήγι των στοιχείων. Η οικογένειά του είναι οι αρχηγοί του κλάδου των Λούσιαν. Είναι δεκατεσσάρων ετών και μεγαλύτερος αδερφός της Ναταλί. Σε πολλά σημεία της ιστορίας φαίνεται ο "έρωτάς" του προς την Έιμι.
  • Νάταλι Κάμπρα: H Νάταλι Κάμπρα είναι η μικρή αδερφή του Ίαν και είναι κι αυτή Λούσιαν. Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και φροντίζει πολύ τον εαυτό της. Της αρέσει να αγοράζει καινούρια πράγματα - κυρίως ρούχα. Μαλώνει συχνά με τον αδερφό της.
  • Ιρίνα Σπάσκι: H Ιρίνα Σπάσκι (ή αλλιώς Ιρίνα Νικολάεβνα Σπασκάγια) ήταν Ρωσίδα Λούσιαν και πρώην κατάσκοπος της KGB. Είχε ένα γιο που πέθανε όταν την είχαν στείλει σε αποστολή για τους Λούσιαν. Αποτελούσε την πέμπτη ομάδα στο κυνήγι των 39 στοιχείων.
  • Ίζαμπελ Κάμπρα: H Ίζαμπελ Κάμπρα είναι, μαζί με το σύζυγό της Βίκραμ, επικεφαλής των Λούσιαν και μητέρα του Ίαν και της Ναταλί. Προσπαθεί πολλές φορές να σκοτώσει την Έιμι και το Νταν προκειμένου να τους βγάλει από το παιχνίδι. Είναι γενικά αδίστακτη και καταπιεστική προς τα παιδιά της. Πριν παντρευτεί τον Βίκραμ Κάμπρα ήταν μια Βέσπερ.
  • Άλιστερ Ω: Γέρος Κορεάτης, εφευρέτης των μπουρίτο για φούρνο μικροκυμάτων. Είναι η Ομάδα Τρία. Πολλές φορές βοήθησε την Έιμι και τον Νταν για να τους προδώσει στη συνέχεια. Ανήκει στον κλάδο των Εκατερίνα.
  • Χάμιλτον Χολτ: Ο Χάμιλτον ανήκει στην Ομάδα Δύο μαζί με την οικογένειά του. Είναι μεγαλόσωμος κι όχι ιδιαίτερα έξυπνος. Ανήκει στον κλάδο των Τόμας.