Τα 39 στοιχεία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Τα 39 στοιχεία είναι μια σειρά βιβλίων περιπέτειας Αμερικάνικης παραγωγής.

Η σειρά αποτελείται από 25 βιβλία, γραμμένα από διαφορετικούς συγγραφείς. Μέχρι τώρα έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά τα 13. Στα βιβλία πρωταγωνιστούν η δεκατετράχρονη και δεκαεξάχρονη(στη δευτερη σειρα <Cahill versus Vespers>) Έιμι Κέιχιλ και μικρότερος αδερφός της, ο εντεκάχρονος και (στη δευτερη σειρα <Cahill versus Vespers>) Νταν.

Τα βιβλία της σειράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ιστορία αρχίζει στην κηδεία της Γκρέις Κέιχιλ, γιαγιάς της Έιμι και του Νταν. Η Γκρέις δίνει στους κληρονόμους της δύο επιλογές: να πάρουν 1 εκατομμύριο $ και να φύγουν ή να πάρουν το πρώτο από τα 39 στοιχεία που θα τους κάνουν τους ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου.Τότε τα δύο αδέρφια μαθαίνουν πως ανήκουν σε μία από τις ισχυρότερες οικογένειες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Τα παιδιά, φτωχά και ορφανά, δέχονται την πρόκληση όπως και μερικοί δυνατότεροι και πλουσιότεροι μακρινοί συγγενείς τους. Έτσι το κυνήγι αρχίζει. Τα δύο παιδιά θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο με την συνοδεία της Νέλι, θα βρουν στοιχεία, θα μάθουν την αλήθεια για τον θάνατο των γονιών τους, θα ανακαλύψουν μυστικά από το παρελθόν και θα έρθουν αντιμέτωποι με τις θανάσιμες παγίδες των ανταγωνιστών τους!

Οι χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 • Γκρέις Κέιχλ: Η Γκρέις γιαγία της Έιμι και του Νταν κυνηγούσε σε συνεργασία με την κόρη της και τον σύζηγο της Άρθουρ και Χόουπ Κέιχλ τα 39 στοιχεία. Είχε ταξιδέψει σε όλα τα μέρη του κόσμου, ήξερε να πιλοτάρει αεροπλάνο ενώ προς το τέλος της πρώτης σείρας τα δύο αδέρφια μαθαίνουν οτι τους είχε αφήσει το σπίτι της. Πέθανε από καρκίνο.
 • Έιμι Κέιχιλ: H Έιμι Κέιχιλ είναι μία από τους δύο πρωταγωνιστές στα 39 Στοιχεία, αδερφή του Νταν. Είναι δεκατεσσάρων ετών και κατάγεται από τη Βοστόνη.Χαρακτηρίζεται ως μια "κινούμενη εγκυκλοπαίδεια", αυτό επειδή της αρέσει να διαβάζει βιβλία. Στο κυνήγι των στοιχείων ανήκει στην Ομάδα Επτά. Αυτή και ο αδερφός της αρχικά δεν γνωρίζουν σε ποιον κλάδο ανήκουν αλλά το μαθαίνουν στην συνέχεια της σειράς.Σε ηλικία 7 χρονών αυτή και ο αδερφός της,Νταν, έχασαν τους γονείς τους σε μία πυρκαγιά στο σπίτι που ζούσαν.
 • Νταν Κέιχιλ: O Νταν Κέιχιλ είναι ο δεύτερος πρωταγωνιστής μαζί με την Έιμι. Είναι έντεκα ετών, έχει φωτογραφική μνήμη και λύνει εύκολα μαθηματικούς γρίφους. Αυτός και η Έιμι αποτελούν την Ομάδα Επτα.
 • Νέλι Γκομέζ: H Νέλι Γκομέζ είναι η συνοδός της Έιμι και του Νταν. Τους συνοδεύει σε όλα σχεδόν τα ταξίδια τους στον κόσμο και τους βοηθάει με τις δεξιότητες της όπως το να πιλοτάρει ελικόπτερο. Μετά από λίγο, η Έιμι και ο Νταν την υποψιάζονται ,αφού βρίσκουν στοιχεία για αυτήν που την κάνουν να μην φαίνεται τόσο αθώα στο κυνήγι των 39 στοίχειων.
 • Άρθουρ Τρεντ και Χόουπ Κειχλ: Γονείς της Έιμι και του Νταν. Πέθαναν σε μια πυρκαγία που ξεκίνησε η Ίσαμπελ Κάμπρα, αφήνοντας έτσι ορφανόυς την εφτάχρονη Έιμι και τον τετραχρονο Νταν. Εκείνοι μαζί με τον σύζηγο της κυνηγούσαν με πάθος τα 39 στοιχεία. Ο θάνατος του άφησε ένα μεγάλο στίγμα στην Έιμι και στον Νταν που ζητάνε την σύλληψη των κακών και την απονομή της δικαιοσύνης.
 • Ίαν Κάμπρα: O Ίαν είναι το ένα μέλος της Ομάδας Ένα στο κυνήγι των στοιχείων. Η οικογένειά του είναι οι αρχηγοί του κλάδου των Λούσιαν. Είναι δεκατεσσάρων ετών και μεγαλύτερος αδερφός της Ναταλί. Σε πολλά σημεία της ιστορίας φαίνεται ο "έρωτάς" του προς την Έιμι.
 • Νάταλι Κάμπρα: H Νάταλι Κάμπρα είναι η μικρή αδερφή του Ίαν και είναι κι αυτή Λούσιαν. Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και φροντίζει πολύ τον εαυτό της. Της αρέσει να αγοράζει καινούρια πράγματα - κυρίως ρούχα. Μαλώνει συχνά με τον αδερφό της.
 • Ιρίνα Σπάσκι: H Ιρίνα Σπάσκι (ή αλλιώς Ιρίνα Νικολάεβνα Σπασκάγια) ήταν Ρωσίδα Λούσιαν και πρώην κατάσκοπος της KGB. Είχε ένα γιο που πέθανε όταν την είχαν στείλει σε αποστολή για τους Λούσιαν. Αποτελούσε την πέμπτη ομάδα στο κυνήγι των 39 στοιχείων.
 • Ίζαμπελ Κάμπρα: H Ίζαμπελ Κάμπρα είναι, μαζί με το σύζυγό της Βίκραμ, επικεφαλής των Λούσιαν και μητέρα του Ίαν και της Ναταλί. Προσπαθεί πολλές φορές να σκοτώσει την Έιμι και το Νταν προκειμένου να τους βγάλει από το παιχνίδι. Είναι αδίστακτη και καταπιεστική προς τα παιδιά της.
 • Άλιστερ Ω: Γέρος Κορεάτης, εφευρέτης των μπουρίτο για φούρνο μικροκυμάτων. Είναι η Ομάδα Τρία. Πολλές φορές βοήθησε την Έιμι και τον Νταν για να τους προδώσει στη συνέχεια. Ανήκει στον κλάδο των Εκατερίνα. Έχασε τον πατέρα του σε μικρή ηλικία με αποτέλεσμα να ζήσει την παιδικη του ηλικία στο πλευρό του θείου του.
 • Αιζενχάουερ Χόλτ: Πάτέρας και αρχηγός την ομάδας 2 των Χόλτ. Γεροδεμένος με ύψος 1.95 ο οποίος αποβλήθηκε από την στρατιωτική σχολή του Γοεστ, ζητάει αναγνώριση από όλους τους υπόλοιπους φίλους και στρατιωτες που τον κορόιδευαν. Αυτός και η οικογένεια του ανοίκουν στον κλάδο των Τόμας
 • Χάμιλτον Χολτ: Ο Χάμιλτον ανήκει στην Ομάδα Δύο μαζί με την οικογένειά του. Είναι μεγαλόσωμος κι όχι ιδιαίτερα έξυπνος. Ανήκει στον κλάδο των Τόμας.
 • Τζόνα Γουίζαρντ: Ο Τζόνα διάσημο είδωλο της χιπ χοπ, τραγουδιστής και συγγραφέας ανοίκει στην ομάδα 6 των 39 στοιχείων. Είναι ο γιός της Κόρα Γουίζαρντ την επικεφαλή και αρχηγό του κλάδου του Τζάνους. Κάτα την διάρκεια της σειράς ο Τζόνα καταλαβαίνει και γνωρίζει τον πραγματικό εαυτό του , ενα άτομο ευαίσθητο και λάτρη της κλασσικής τέχνης μη πρόθυμο αλλά αναγκασμένο από την μητέρα του να συνεχίσει το κυνήγι των στοιχείων. Στο 8ο βιβλίο "Ο Κώδικας του Αυτοκράτορα" Ο Τζόνα συνεργάζεται με τον Νταν ενώ συγχρόνως αναπτύζουν μεταξύ τους μια ιδιαίτερη φιλική σχέση.