Τα Κορίτσια παίζουν Μπάλα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τα Κορίτσια παίζουν Μπάλα
ΔημιουργοίΑλάνα Σάνκο
ΠρωταγωνιστέςΦρανσέσκα Καταλανό
Μάλορι Λόου
Κατίγα Πέβεκ
Τζέσσικα Ουίλιαμς
Τζέραντ Άντερσον
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά
Αριθμός κύκλων1
Αριθμός επεισοδίων13
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςΜατ Ντίρμπορν
Γούπι Γκόλντμπεργκ
Τομ Λενάρντίς
Ντέιβιντ Μπρούκγουελ
Σον Μακναμάρα
Εταιρεία παραγωγήςBrookwell McNamara Entertainment
Lil' Whoop Productions, Inc.
Nickelodeon Productions
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςNickelodeon
Προβολή9 Απριλίου 2006 (2006-04-09)
13 Αυγούστου 2006 (2006-08-13)

Το Τα Κορίτσια παίζουν Μπάλα[1] (Αγγλικά: Just for Kicks) είναι μια αμερικάνικη νεανική κωμική-δραματική σειρά που προβλήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο Nickelodeon, ως μέρος της σειράς προγραμμάτων TEENick. Η σειρά αφορά μια παρέα κοριτσιών σε μια ποδοσφαιρική ομάδα στη Νέα Υόρκη.[2]

Μια δημιουργία της Αλάνα Σάνκο, ανεπτυγμένη από την Γούπι Γκόλντμπεργκ,[3] η σειρά έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2006 στο Nickelodeon του Ηνωμένου Βασίλειου, και τον Απρίλιο της ίδιας χρονίας στο Nickelodeon της Αμερικής.[4] Η σειρά δεν ξαναμεταδόθηκε σχεδόν ποτέ μετά την πρώτη προβολή της, ούτε κυκλοφόρησε σε DVD (με εξαίρεση το ITunes), εξ ου και η αφάνεια της σειράς. Στην Κύπρο, η σειρά αναμεταδόθηκε από το Alfa TV.[1]

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριοι χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Αλέξα Νταμίκο (Φρανσέσκα Καταλανό) - Είναι ένα συνηθισμένο δημοφιλές κορίτσι του γυμνασίου. Ήταν πρώην μαζορέτα και αγαπά τα αγόρια. Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Κρις. Προς το τέλος της σειράς, ο πατέρας της απολύεται από τη δουλειά του, γεγονός που προκαλεί κάποιο άγχος γι' αυτήν. Δεδομένου ότι η Αλέξα άρχισε να είναι ποδοσφαιριστής και έπρεπε να σταματήσει να κάνει την μαζορέτα, οι παλιές, δημοφιλείς φίλες της δεν καταλαβαίνουν γιατί θα προτιμούσε να τρέξουν σε ένα λασπώδες γήπεδο παρά να πάει για ψώνια. Ζει στο Μπρούκλιν.
  • Γουίνιφρεντ "Φρέντι" Κοστέλλο (Μάλορι Λόου) - Είναι ένα σκληρό κορίτσι του γυμνασίου που δεν είναι καλές φίλες με την Αλέξα γιατί αυτή και οι φίλοι της σνομπάρουν την Φρέντι στο ιδιωτικό της σχολείο. Ο πατέρας της είναι πάντα με το στρατό, και γι' αυτό ζει με τη γιαγιά της. Είναι επίσης γνωστό ότι έχει σοβαρές περιπτώσεις ακμής στην πλάτη της. Η Φρέντι ζει στην Άπερ Ιστ Σάιντ στο Μανχάταν.
  • Λόρεν Ζέλμαρ (Κατίγα Πέβεκ) - Η Λόρεν είναι μια ντροπαλή, δειλή και σοβαρή κοπέλα, και πολύ καλή αθλήτρια. Είναι μια συνηθισμένη μαθήτρια που παίζει βιολί και είναι στην ομάδα ποδοσφαίρου, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων. Η Λόρεν είναι πολύ έξυπνη και είναι πολύ απασχολημένη με εξωσχολικές δραστηριότητες, γεγονός που της προκαλεί πολύ άγχος. Ερωτεύεται παράφορα τον μεγαλύτερο αδελφό της Αλέξα, Κρις, και στο τέλος της σεζόν αρχίζουν να βγαίνουν ραντεβού, παρά την δυσπιστία της Αλέξα. Η υπερπροστατευτική μητέρα της εργάζεται σε ένα τοπικό ιδιωτικό σχολείο στο οποίο παρευρίσκεται η Λόρεν. Η Λόρεν ζει στο Χάρλεμ, στο Μανχάταν.
  • Βίντα Άτγουντ (Τζέσσικα Ουίλιαμς) – Η Βίντα είναι μια αθλητική σοβαρή κοπέλα που έχει πολλά κοινά με την συμπαίκτριά της, Λόρεν Ζέλμαρ. Παίζει ποδόσφαιρο περισσότερο από τους άλλους, και είναι περίπου η ανεπίσημη καλύτερη στο παιχνίδι. Ζει στο σπίτι με τον μικρότερο αδερφό της, την μεγαλύτερη αδελφή της και τους γονείς της. Η Vida έχει εν γνώσει το τεράστιο ύψος της και είναι γνωστό ότι κάποτε κτύπησε ένα αγόρι στην πρώτη ή δεύτερη τάξη. Ζει στο Κουίνς.
  • Κρις Νταμίκο (Τζέραντ Άντερσον) - Ο Κρις είναι ο μεγαλύτερος αδερφός της Αλέξα, είναι ένας φιλόδοξος σκηνοθέτης και κάπως χαζούλης.

Δευτερεύοντες χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Μάρνη Νέλσον (Τζέσικα Σάρα) - Συμπαίκτρια των Power Strikers, μετατέθηκε αργότερα στην θέση του διευθυντή της ομάδας
  • Προπονητής Λέσλι Μορ (Κρεγκ Ρομπέρ Γιούνγκ) - Ο προπονητής των Power Strikers.
  • Ίβαν Ριμπισί (Τζόννυ Παλέρμο) - ο καλύτερος φίλος του Chris που δουλεύει επίσης στο τοπικό hangout των κοριτσιών στο Cafe
  • Κόρτνι (Σέλι Μπάκνερ) - Η ρηχλα καλύτερη φίλη της Αλέξα που δεν της αρέσει το ότι ενδιαφέρεται η Αξέλα για το ποδόσφαιρο
  • Ο Δρ Τσαρλς Άτγουντ (Κάντιμ Χάρντισον) - Ο μπαμπάς της Βίντα
  • Η κ. Άτγουντ (Τζόνελλ Κέννεντι) - Η μαμά της Βίντα
  • Τάι Άτγουντ (Λεόν Τόμας ΙΙΙ) - Ο ενοχλητικός μικρός αδελφός της Βίντα
  • Ελίς Άτγουντ (Σανί Πράίντ) - Η μεγαλύτερη αδελφή της Βίνταπου είναι ένα επίδοξο μοντέλο
  • Η κ. Ζέλμαρ (Τζένικα Μπέργκερε) - Η υπερπροστατευτική μητέρα της Λόρεν
  • Λούσυ Κοστέλλο (Άμι Χιλ) - Η γιαγιά της Φρέντι με την οποία ζει μαζί ενώ οι γονείς της είναι στο εξωτερικό στον στρατό

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

No. Τίτλος Σκηνοθέτες Σεναριογράφοι Ημερομηνία πρεμιέρας Κώδικας
παραγωγής
1
2
"Meet the Power Strikers" Σον ΜακναμάραΜέρος 1: Αλάνα Σάνκο
Μέρος 2: Ματ Ντίρμπορν
9 Απριλίου 2006 (2006-04-09)101
102
Οι Αλέξα Νταμίκο, Φρέντι Κοστέλλο, Λόρεν Ζέλμαρ και Βίντα Άτγουντ, τέσσερις έφηβες με διαφορετικές ζωές, όλες τους κάνουν μαζί την τοπική ποδοσφαιρική ομάα κοριτσιών, τις Power Strikers. Ως συμμαθήτριες, οι Αλέξα και Φρέντι έρχονται σε σύγκρουση λόγω των διαφορετικών κοινωνικών τάξεών τους στο σχολείο. Η Βίντα αντιμετωπίζει την Ντάνα, την αρχηγό της ομάδας. Η Λόρεν σύντομα αρχίζει να ερωτεύεται τον μεγαλύτερο αδερφό της Αλέξα, Κρις. 
3 "The Right Size" Σον ΜακναμάραΧίλαρυ Ουίνστον16 Απριλίου 2006 (2006-04-16)105
Τα κορίτσια γίνονται αυτοσυνείδητα για την εικόνα του σώματός τους: η Αλέξα ενοχλείται με την αύξηση των μαλλιών πάνω από το άνω χείλος της, η Φρέντι έχει ακμή στην πλάτη της, η Λόρεν ανησυχεί για το μέγεθος του στήθους της και η Βίντα είναι ψηλότερη από ένα αγόρι που έχει ερωτευτεί. 
4 "Boys Do Cry" Casey DeStefanoSteve Leff & Jim Patterson23 Απριλίου 2006 (2006-04-23)103
Η Βίντα αρχίζει να βγαίνει ραντεβού με ένα αγόρι που αργότερα ανακαλύπτει ότι χτύπησε προηγουμένως στο δημοτικό σχολείο. Η Φρέντι είναι πολύ φοβισμένη για να χρησιμοποιήσει τις δημόσιες τουαλέτες. 
5 "I'll Cry if I Want To" Γκρέγκορυ ΧόμπσονΑλάνα Σάνκο7 Μαΐου 2006 (2006-05-07)110
Η Βίντα φιλοξενεί ένα πιτζάμα πάρτι για να ετοιμάσει την ομάδα για ένα παιχνίδι την επόμενη μέρα. Τα σχέδια της Βίντα να τρώνε υγιή ζυμαρικά και να παρακολουθήσουν ταινίες παιχνιδιών πάνε στράφι, αφύ η ομάδα προτιμά να κάνει τακτικά πράγματα που γίνονται σε πιτζάμα πάρτι, όπως η παρακολούθηση τηλεόραση, η παντομίμα και η κατανάλωση πίτσας. Στο δρόμο για ένα πάρτυ μεταμφιεσμένων με φορεμένη χειρουργική ιατρική στολή, οι Κρις και Ίβαν προσποιούνται ότι είναι πραγματικοί γιατροί για να εντυπωσιάσουν δύο μεγαλύτερες γυναίκες. Οι Άτγουντ σχεδιάζουν μια έκπληξη στην Νάνα με μια επίσκεψη, αλλά χάνονται στο δρόμο. 
6 "I Love Lucy" Κέισι ΝτεστεφάνοΝτον Ντεκέισερ14 Μαΐου 2006 (2006-05-14)106
Η Φρέντι ζηλεύει που η Lauren και η γιαγιά της Λούσυ μοιράζονται παρόμοια ενδιαφέροντα και περνούν πολύ χρόνο μαζί. Ο μικρός αδελφός της Τάι αρχίζει να ερωτεύεται την Αλέξα. 
7 "Freudian Kicks" Σον ΜακναμάραΜπέρνι Αντσέτα21 Μαΐου 2006 (2006-05-21)104
Έχοντας χτυπήσει άθελα την Ελίς με μια μπάλα ποδοσφαίρου καταστρέφοντας μια επερχόμενη καμπάνια μόδας γι 'αυτήν, η Βίντα αισθάνεται ένοχη. Ο Κρις έχει μεγάλο πρόβλημα με το σπυράκι του και πηγαίνει στη Λόρεν για βοήθεια. 
8 "Sisters Before Misters" Ντέιβιντ ΜπρούκγουελΧίλαρυ Ουίνστον11 Ιουνίου 2006 (2006-06-11)107
Ο εγωισμός της Αλέξα προσβάλλεται όταν ένα αγόρι αποφασίζει να βγει με την Φρέντι αντί για εκείνη. Οι Power Strikers βρίσκονται σε συνεχή ήττα και ο προπονητής Μορ πηγαίνει σε έναν γκουρού για βοήθεια, για τον οποίο οι Λόρεν και Βίντα ανακαλύπτουν ότι είναι μια απάτη. 
9 "Out of Time" Ντέιβιντ ΜπρούκγουελΜπέρνι Αντσέτα18 Ιουνίου 2006 (2006-06-18)108
Η Λόρεν κατακλύζεται από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητές της, με τη μητέρα της να ασκεί πιέσεις να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο. Οι Αλέξα και Ίβαν σχεδιάζουν κρυφά να δώσουν ένα δώρο γενεθλίων στον Κρις, ενώ ο Κρις σκέφτεται ότι οι δύο βγαίνουν ραντεβού. 
10 "We Aren't Family" Ντέιβιντ ΜπρούκγουελΣτιβ Λεφ & Τζιμ Πάτερσον9 Ιουλίου 2006 (2006-07-09)109
Η Vida θέλει ο Τσάρλς να παρακολουθήσει περισσότερα από τα παιχνίδια της, αλλά όταν ξεκινά να το κάνει αυτό, αρχίζει να κάνει σκηνή στα γήπεδα. Ο Κρις δουλεύει σε μια ταινία για τους Power Strikers για να δείξει την ενισχυτική λέσχη της ομάδας. Ωστόσο, με την ενθάρρυνση του Ίβαν, ο Κρις σχεδιάζει να εμπλουτίσει την ταινία με υστερικά. 
11 "Alexa in Charge" Ντέιβιντ ΜπρούκγουελΜπέρνι Αντσέτα & Χίλαρυ Ουίνστον16 Ιουλίου 2006 (2006-07-16)111
Η Αλέξα παίρνει μερική απασχόληση στο ιταλικό εστιατόριο του θείου της, αφού ο μπαμπάς της απολύεται από τη δουλειά του. Η Μάρνι αποφασίζει να εγκαταλείψει την ομάδα και αργότερα μετατείθεται αργότερα στην θέση του διευθυντή της ομάδας. 
12 "Waiting for Fleishman" Πολ ΧάενΜπέρνι Αντσέτα & Χίλαρυ Ουίνστον23 Ιουλίου 2006 (2006-07-23)112
Ένας γητευτής ταλέντων για ένα Ολυμπιακό αναπτυξιακό πρόγραμμα επιλέγει τη Βίντα για να ενταχθεί, προκαλώντας εντάσεις μεταξύ της και της Φρέντι. Οι Αλέξα και Μάρνι ανησυχούν για τη ρομαντική σχέση του προπονητή Μορ, που επηρεάζει την πρόοδο της ομάδας. Ο Κρις ζητά τη βοήθεια της Λόρεν για να μελετήσει για μια επερχόμενη εξέταση, δείχνοντας επιτέλους αμοιβαία ρομαντικά συναισθήματα γι 'αυτήν. 
13 "The Longest Yarn" Πολ ΧάενΜατ Ντίρμπορν13 Αυγούστου 2006 (2006-08-13)113
H μητέρα της Λόρεν ανακαλύπτει τη σχέση μεταξύ της Λόρεν και του Κρις και αυτό ανησυχεί την Αλέξα. 

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «ALFA: Saturday, 24th May 2009». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Μαΐου 2009. Ανακτήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2018. 
  2. Morreale, Marie. «Special Reports: Just for Kicks». Scholastic.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Ιουλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουλίου 2018. 
  3. Rogers, John (9 Απριλίου 2006). «TV Preview: Whoopi takes her dream team to play soccer on Nickelodeon». Pittsburgh Post-Gazette. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουλίου 2018. 
  4. «La nueva serie de comedia para teens -o TEENick- 'Just for Kicks' - de Nickelodeon comenzará con un programa especial de una hora el 9 de abril (7–8 p.m. ET/PT)» [Η νέα κωμική σειρά για εφήβους 'Just for Kicks' - από τον Nickelodeon θα ξεκινήσει με ένα ειδικό πρόγραμμα μιας ώρας στις 9 Απριλίου] (στα Ισπανικά). Business Wire. 2 Μαρτίου 2006. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουλίου 2018. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]