Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Α.Π.Θ.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Α.Π.Θ.
Ίδρυση2013
ΚοσμήτορεςΣπυρίδων Κέλλης
Φοιτητές4700 περίπου
Προπτυχιακοί4300 περίπου
Μεταπτυχιακοί397
ΤοποθεσίαΘέρμη, Θέρμη, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Ιστότοποςwww.pess.auth.gr

Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) είναι μία από τις έντεκα σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.[1]

Χωρίζεται σε 2 Τμήματα:

  1. Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – Έδρα: Θεσσαλονίκη
  2. Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – Έδρα: Σέρρες


Αποστολή των ΤΕΦΑΑ είναι:

  • Να καλλιεργούν και να προάγουν την επιστήμη της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού με την ακαδημαϊκή και την εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα.
  • Να παρέχουν στους πτυχιούχους τα απαραίτητα εφόδια που θα τους εξασφαλίσουν άρτια κατάρτιση για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
  • Να συμβάλλουν στην πρόοδο του ελληνικού αθλητισμού και ταυτόχρονα να καλλιεργούν και να διαδίδουν την αθλητική ιδέα.
  • Να συμβάλλουν στη συνειδητοποίηση από τους πολίτες της σημασίας της φυσικής αγωγής ως βασικού παράγοντα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2013 βάσει του ΠΔ 98/2013[2] του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και αποτελείται από τα δυο ΤΕΦΑΑ σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Στα 2 τμήματα της Σχολής φοιτούν περίπου 4700 φοιτητές. Το Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό (Δ.Ε.Π.) της σχολής είναι περίπου 30 άτομα (Καθηγητές, Αναπληρωτές Καθηγητές, Επίκουροι Καθηγητές, Λέκτορες) στο ΤΕΦΑΑ Σερρών και περίπου 50 άτομα στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Επίσης το έργο των Καθηγητών συνεπικουρούν 25 περίπου Επιστημονικοί Συνεργάτες τις Σχολής. Τέλος άλλα 10 άτομα περίπου απασχολούνται ως διοικητικοί υπάλληλοι.

Η διοίκηση της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) στεγάζεται στον 1ο όροφο του νέου (γυάλινου) κτιριού στην Θέρμη Θεσσαλονίκης. Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Θεσσαλονίκης στεγάζεται στις νέες εγκαταστάσεις του ΑΠΘ στην Θέρμη Θεσσαλονίκης. Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Σερρών στεγάζεται στις νέες εγκατάστάσεις του ΑΠΘ στον Άγιο Ιωάννη Σερρών.

Τα 2 Τμήματα της Σχολής παρέχουν την δυνατότητα προπτυχιακών καθώς και μεταπτυχιακών σπουδών. Ειδικότερα, οι προπτυχιακές σπουδές έχουν διάρκεια τεσσάρων ετών (8 εξάμηνα) και οι μεταπτυχιακές σπουδές δυο έτη (4 εξάμηνα) στο ΤΕΦΑΑ Σερρών και ενάμισι έτος (3 εξάμηνα) στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιστοσελίδα Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ιστοσελίδα Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Ιστοσελίδα Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Θεσσαλονίκης

Ιστοσελίδα Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Σερρών