Συζήτηση χρήστη:Savvito

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μεταφράσεις ξενόγλωσσων άρθρων.[επεξεργασία κώδικα]

Γειά και πάλι. :) Λοιπόν, είναι απλό.

  1. Υπάρχει ένα άρθρο του ενδιαφέροντος σου σε ξενόγλωσση Βικιπαίδεια (ας πούμε το άρθρο World War I στην Αγγλική Βικιπαίδεια).
  2. Βλέπεις ότι τη ίδιο άρθρο στην ελληνική Βικιπαίδεια δεν υπάρχει, ή όπως στην περίπτωση μας είναι μονάχα μια πρόταση: Α' Παγκόσμιος Πόλεμος.
  3. Αποφασίζεις να μεταφράσεις το αγγλικό άρθρο στα ελληνικά.
  4. Κάνεις κλικ στο επάνω μέρος της ελληνικής σελίδας (στο επεξεργασία) για να επεξεργαστείς το ελληνικό κείμενο.
  5. Μεταφράζεις το αγγλικό άρθρο στα ελληνικά
  6. κάνεις κλικ στο κάτω μέρος (Αποθήκευση της σελίδας)

Φυσικά μια μετάφραση δεν πρέπει να γίνει μια και καλή. Εγώ μεταφράζω σταδιακά, βλ. Πχ το άρθρο Χέρμαν Γκαίριγκ που μεταφράζω αυτή τη στιγμή και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Επίσης γράφω τις μεταφράσεις μου πρώτα στο Word του υπολογιστή μου λόγω ορθογραφίας (ναι, είμαι σκράπας) και όταν τελειώνω (ή βαριέμαι να συνεχίσω) κάνω απλά ένα copy & paste στον χώρο επεξεργασίας του ελληνόγλωσσου άρθρου.

ΥΓ: όταν γράφεις το --~~~~, να παραλείπεις τα <nowiki>, όπως τώρα θα κάνω εγώ. --Dai 16:47, 20 Οκτωβρίου 2005 (UTC)[απάντηση]


Νομιζω πως σιγα σιγα μπαινω στο κλίμα!! λοιπον και καιτ τελυταίο υπάρχει πουθενά κανένα faq για το πως γραφουμέ? δηλαδή είδα ας πούμε οτι αμα κάνω κλικ στο όνομα σου μου βάζει πιες γλώσσες μιλάς, εγω πως θα το έκανα αυτο κτλπ ? λογικα ολο και καπιος οδηγος θα υπάρχει για να μην σε πρίζω και εσένα όλη την ώρα:)

Δεν με πρήζεις καθόλου, εδώ ο καθένας βοηθά τον άλλο, όπου φυσικά μπορεί. :) Όσον αφορά τον οδηγό, κοίτα την Βοήθεια. Στην αγγλόφωνη Βικιπαίδεια υπάρχει ένα tutorial που ίσως σε βοηθήσει. Ρίξε μια ματιά. Και μην πολυδιστάζεις με την δημοσίευση της μετάφρασης σου. Στις ατέλειες (όλο και θα σου ξεφύγει καμία) προθύμως θα βοηθήσουν και οι άλλοι χρήστες. Εμένα (ευτυχώς) με διορθώνουν συνεχώς. Όσο για τις γλώσσες στη σελίδα μου, πρόκειται για template, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό εξέλιξη. Εάν θέλεις, ευχαρίστως θα το βάλω και στη δική σου σελίδα. Πες μου απλά ποιές γλώσσες θέλεις. :) --Dai 01:20, 25 Οκτωβρίου 2005 (UTC)[απάντηση]