σελίδα ημιπροστατευμένη

Συζήτηση χρήστη:Renamed user 364cfjk56nks348

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ἀρχεῖο συζητήσεων

Βασίλειο της Ελλάδας

Γιατί να βάλεις μια χαμηλότερης ποιότητας εικόνα του θυρεού ενω υπήρχε μια καλύτερης ποιότητας; Amanoss (συζήτηση) 18:58, 17 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

@Amanoss: καλωσόρισες στη Βικιπαίδεια! Θεωρώ πως η εικόνα (που χρησιμοποιείται και από την Ελληνική βασιλική οικογένεια στην ιστοσελίδα της) είναι ορθότερη και πιο σωστή απ' ότι αυτή της «καλύτερης ανάλυσης». Οι διαφορές παρατηρούνται στο στέμμα, στη βάση και στο πώς παρουσιάζεται το motto. --Morretor (συζήτηση) 20:43, 17 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Books and Bytes - Issue 24

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library

Bookshelf.jpg

Books & Bytes
Issue 24, August-September 2017

 • User Group update
 • Global branches update
  • Star Coordinator Award - last quarter's star coordinator: User:Csisc
 • Wikimania Birds of a Feather session roundup
 • Spotlight: Wiki Loves Archives
 • Bytes in brief

Arabic, Kiswahili and Yoruba versions of Books & Bytes are now available in meta!

Read the full newsletter

Sent by MediaWiki message delivery on behalf of The Wikipedia Library team --MediaWiki message delivery (συζήτηση) 04:53, 21 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Αρχείο

Όπως φαίνεται και από το ιστορικό, το σχόλιο στο οποίο απαντώ αναρτήθηκε κατόπιν της αρχειοθέτησης, επομένως σε παρακαλώ να μην αναιρείς το δικό μου. Ευχαριστώ. --Κόκκινος Ποταμός YBR 10:49, 22 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Δεν επεξεργαζόμαστε ούτε και προσθέτουμε νέα θέματα στα αρχεία. Ως εκ τούτου, η επεξεργασία θα αναστραφεί. --Morretor (συζήτηση) 11:29, 22 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Σου απάντησα ότι έχουν γίνει κι άλλα σχόλια μετά την αρχειοθέτηση, μεταξύ αυτών κι εκείνο στο οποίο απαντώ. Αν έχεις παράπονο, στο ΣΔ. --Κόκκινος Ποταμός YBR 13:45, 22 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Το ό,τι το έκανε ένας δε σημαίνει ότι θα πέσομε όλοι στον ίδιο λάκκο. Αν εσείς έχετε ένσταση με την ορθή αναίρεσή μου στην επεξεργασία σας που προκαλεί, παρακαλώ να προσφύγετε εσείς στο Σ.Δ.. --Morretor (συζήτηση) 15:26, 22 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Books and Bytes - Issue 25

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library

Bookshelf.jpg

Books & Bytes
Issue 25, October – November 2017

 • OAWiki & #1Lib1Ref
 • User Group update
 • Global branches update
 • Spotlight: Research libraries and Wikimedia
 • Bytes in brief

Arabic, Korean and French versions of Books & Bytes are now available in meta!

Read the full newsletter

Sent by MediaWiki message delivery on behalf of The Wikipedia Library team --MediaWiki message delivery (συζήτηση) 18:57, 15 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Πολλά από τα σήματα που χρησιμοποιούνται στα πρότυπα είναι ψεύτικα δημιουργήματα βικιπαιδιστών, τα οποία, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει όποιος γνωρίζει τα αυθεντικά, απέχουν από την πραγματικότητα (εγώ χρησιμοποίησα την accurate εκδοχή που είναι η ποιο αντιπροσωπευτική από τα "ψεύτικα", ενώ εσύ στο παρελθόν χρησιμοποίησες την εκδοχή της ιστοσελίδας του οίκου, προφανώς αμφιταλαντεύεσαι και πειραματίζεσαι). Κατά καιρούς αυτό διορθώνεται με την απομάκρυνσή τους από τα λήμματα και τις σχετικές σημάνσεις στα commons. Έως τότε, απ' ότι φαίνεται, οι "μη δημιουργικές επεξεργασίες" θα αναστρέφονται. --Phailoteam (συζήτηση) 13:54, 23 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Το διακριτικό του κράτους, στον αργυρούν σταυρό δε βλέπω να εμφάνιζε τα σήματα του οίκου (commons:File:ΦΕΚ Α 296 - 16.12.1909.pdf), όπως αυτό που βάζεις εσύ. Ο σταυρός ήταν σκέτος. Όσον αφορά τα ψεύτικα σήματα στα commons, τις σημάνσεις και τη χρήση, υπάρχει αυτό, το οποίο διαθέτει την κατάλληλη σήμανση και έχει απομακρυνθεί από τα λήμματα της αγγλικής βικιπαίδειας, όπως και αυτό για το οποίο έγινε ολόκληρη συζήτηση και η svg εκδοχή δε χρησιμοποιείται στο κύριο λήμμα. --Phailoteam (συζήτηση) 14:42, 23 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Το άρθρο 4 του ΦΕΚ 44/1863 αναφέρεται ειδικά στις σφραγίδες. Δεν κατάλαβα το λόγο για τον οποίο με παρέπεμψες εκεί. Στο άρθρο 2 του ίδιου ΦΕΚ, αναφέρονται όσα είπα παραπάνω, δηλαδή ότι η διαφορά μεταξύ του εμβλήματος του οίκου και του αντίστοιχου του κράτους είναι τα οικόσημα της βασιλικής οικογένειας εντός του αργυρού σταυρού. Επίσης, το πρότυπο που έφτιαξες έρχεται σε αντίθεση με την ελληνική γλώσσα, καθώς θυρεός ονομάζεται μόνο η ασπίδα και όχι όλα τα στοιχεία ενός εμβλήματος. Αυτό φαίνεται και από το ΦΕΚ (άρθρο 2). Ο όρος έμβλημα είναι προτιμότερος για το coat of arms από τον θυρεό που εν προκειμένω χρησιμοποιείται καταχρηστικά. --Phailoteam (συζήτηση) 21:00, 23 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Πιστεύοντας πως η IP (46.198.125.173) είσαι εσύ, απαντώ. Ανοίγεις τη σελίδα http://www.et.gr/index.php/anazitisi-fek και επιλέγεις "έτος" 1863, έπειτα στο "τεύχος" τσεκάρεις το κουτάκι που λέει "Α" και πατάς κάτω δεξιά την επιλογή ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. Μεταβαίνεις στην τρίτη σελίδα όπου κάτω κάτω τελευταίο υπάρχει το ΦΕΚ A 44 - 28.12.1863. Στο PDF που θα κατεβάσεις, στη δεύτερη σελίδα (-230-) στη δεξιά πλευρά λέει "ΔΙΑΤΑΓΜΑ" "Περί προσδιορισμού των εμβλημάτων [...]" και παρακάτω είναι τα άρθρα όπου στο 2ο άρθρο αναφέρονται τα εμβλήματα της βασιλικής οικογένειας και του κράτους. Σχετικά με το "θυρεό", εδώ αναφέρεται η ευρεία χρήση του όρου, ο οποίος κανονικά σημαίνει μεγάλη ασπίδα (για να ξεχωρίζει από τη στρογγυλή) ενώ στο βικιλεξικό συσχετίζουν τον όρο με τους αντίστοιχους αγγλικούς coat of arms και escutcheon, ενώ στα γαλλικά με το écusson (αυτά παρουσιάζονται από το 2009 στη μπάρα ή πλάισιο πλοήγησης στο κάτω μέρος της σελίδας), επομένως η χρήση του όρου θυρεός ως αντίστοιχος του coat of arms δεν είναι λάθος αλλά κατάχρηση όπως είπα παραπάνω, καθώς όπως φαίνεται και στο ΔΙΑΤΑΓΜΑ ο θυρεός είναι μόνο η ασπίδα του εμβλήματος, ενώ δε γνωρίζω κάτι άλλο για το θέμα. Πέρα από το commons:File:ΦΕΚ Α 296 - 16.12.1909.pdf, δεν έχω στα υπ' όψιν μου κάποια άλλη αναπαράσταση. Το έμβλημα με "πορφυρό" σκήνωμα (ΦΕΚ 44/1863 άρθρο 1) όπως περιγράφεται ταιριάζει πολύ με αυτό -> (commons:File:Royal Coat of Arms of Greece (blue cross).svg) και δυστηχώς βλέπω πως οι πηγές των εμβλημάτων των commons δεν είναι προσβάσιμες ούτε αποθηκευμένες στο Internet Archive. --Phailoteam (συζήτηση) 23:26, 23 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Δε βρίσκω ΦΕΚ A 476 τής 31.12.1915. Το ΦΕΚ Α 1 τής 01.01.1916 είναι κανονικά το ΦΕΚ Α 1 τής 02.01.1916 (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟΝ) και δεν αναφέρει τίποτα για εμβλήματα. --Phailoteam (συζήτηση) 23:30, 24 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Ο επίσημος ιστότοπος της βασιλικής οικογένειας έχει αφιέρωμα PDF όπου στην τελευταία σελίδα υπάρχει το έμβλημα του κράτους με το τάγμα του σωτήρος και το σταυρό σκέτο χωρίς το οικόσημο των Γκλύξμπουργκ. --Phailoteam (συζήτηση) 17:56, 27 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Ίσως δεν το έγραψα σωστά. Υπάρχει το τάγμα του σωτήρος. Δεν υπάρχει όμως ο μικρός θυρεός (ασπίδα) με το οικόσημο των Γκλύξμπουργκ μέσα στο σταυρό, καθώς ο μικρός θυρεός (ασπίδα) με το οικόσημο (σύμφωνα με το ΦΕΚ 44/1863) αφορούσε μόνο την ελληνική βασιλική οικογένεια και όχι το κράτος. --Phailoteam (συζήτηση) 14:51, 28 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Books and Bytes - Issue 26

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library

Bookshelf.jpg

Books & Bytes
Issue 26, December – January 2018

 • #1Lib1Ref
 • User Group update
 • Global branches update
 • Spotlight: What can we glean from OCLC’s experience with library staff learning Wikipedia?
 • Bytes in brief

Arabic and French versions of Books & Bytes are now available in meta!
Read the full newsletter

Sent by MediaWiki message delivery on behalf of The Wikipedia Library team --MediaWiki message delivery (συζήτηση) 17:35, 31 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Books & Bytes - Issue 27

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library

Bookshelf.jpg

Books & Bytes
Issue 27, February – March 2018

 • #1Lib1Ref
 • New collections
  • Alexander Street (expansion)
  • Cambridge University Press (expansion)
 • User Group
 • Global branches update
  • Wiki Indaba Wikipedia + Library Discussions
 • Spotlight: Using librarianship to create a more equitable internet: LGBTQ+ advocacy as a wiki-librarian
 • Bytes in brief

Arabic, Chinese and French versions of Books & Bytes are now available in meta!
Read the full newsletter

Sent by MediaWiki message delivery on behalf of The Wikipedia Library team --MediaWiki message delivery (συζήτηση) 14:49, 18 Απριλίου 2018 (UTC)

Books & Bytes – Issue 28

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library

Bookshelf.jpg

Books & Bytes
Issue 28, April – May 2018

 • #1Bib1Ref
 • New partners
 • User Group update
 • Global branches update
  • Wikipedia Library global coordinators' meeting
 • Spotlight: What are the ten most cited sources on Wikipedia? Let's ask the data
 • Bytes in brief

Arabic, Chinese, Hindi, Italian and French versions of Books & Bytes are now available in meta!
Read the full newsletter

Sent by MediaWiki message delivery on behalf of The Wikipedia Library team --MediaWiki message delivery (συζήτηση) 19:33, 20 Ιουνίου 2018 (UTC)

Books & Bytes – Issue 29

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library

Bookshelf.jpg

Books & Bytes
Issue 29, June – July 2018

Hindi, Italian and French versions of Books & Bytes are now available in meta!
Read the full newsletter

Sent by MediaWiki message delivery on behalf of The Wikipedia Library team --MediaWiki message delivery (συζήτηση) 16:03, 25 Αυγούστου 2018 (UTC)

Books & Bytes, Issue 30

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library

Bookshelf.jpg

Books & Bytes
Issue 30, August – Septmeber 2018

 • Library Card translation
 • Spotlight: 1Lib1Ref spreads to the Southern Hemisphere and beyond
 • Wikimedia and Libraries User Group update
 • Global branches update
 • Bytes in brief

French version of Books & Bytes is now available in meta!
Read the full newsletter

Sent by MediaWiki message delivery on behalf of The Wikipedia Library team --MediaWiki message delivery (συζήτηση) 03:43, 25 Οκτωβρίου 2018 (UTC)

Books & Bytes, Issue 31

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library

Bookshelf.jpg

Books & Bytes
Issue 31, October – Novemeber 2018

 • OAWiki
 • Wikimedia and Libraries User Group update
 • Global branches update
 • Bytes in brief

French version of Books & Bytes is now available on meta!
Read the full newsletter

Sent by MediaWiki message delivery on behalf of The Wikipedia Library team --MediaWiki message delivery (συζήτηση) 14:34, 21 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)

Books & Bytes, Issue 32

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library

Bookshelf.jpg

Books & Bytes
Issue 32, January – February 2019

 • #1Lib1Ref
 • New and expanded partners
 • Wikimedia and Libraries User Group update
 • Global branches update
 • Bytes in brief

French version of Books & Bytes is now available on meta!

Read the full newsletter

Sent by MediaWiki message delivery on behalf of The Wikipedia Library team --MediaWiki message delivery (συζήτηση) 03:30, 26 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Books & Bytes, Issue 33

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library

Bookshelf.jpg

Books & Bytes
Issue 33, March – April 2019

 • #1Lib1Ref
 • Wikimedia and Libraries User Group update
 • Global branches update
 • Bytes in brief

Read the full newsletter

Sent by MediaWiki message delivery on behalf of The Wikipedia Library team --MediaWiki message delivery (συζήτηση) 06:41, 21 Μαΐου 2019 (UTC)

Books & Bytes Issue 34, May – June 2019

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library

Bookshelf.jpg

Books & Bytes
Issue 34, May – June 2019

 • Partnerships
 • #1Lib1Ref
 • Wikimedia and Libraries User Group update
 • Global branches update
 • Bytes in brief

French version of Books & Bytes is now available on meta!
Read the full newsletter

Sent by MediaWiki message delivery on behalf of The Wikipedia Library team --MediaWiki message delivery (συζήτηση) 14:21, 12 Ιουλίου 2019 (UTC)

Books & Bytes – Issue 35, July – August 2019

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library

Bookshelf.jpg

Books & Bytes
Issue 35, July – August 2019

 • Wikimania
 • We're building something great, but..
 • Wikimedia and Libraries User Group update
 • A Wikibrarian's story
 • Bytes in brief

Read the full newsletter

On behalf of The Wikipedia Library team --MediaWiki message delivery (συζήτηση) 06:58, 27 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)

Books & Bytes – Issue 36

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library

Bookshelf.jpg

Books & Bytes
Issue 36, September – October 2019

Read the full newsletter

Sent by MediaWiki message delivery on behalf of The Wikipedia Library team --MediaWiki message delivery (συζήτηση) 05:21, 21 Νοεμβρίου 2019 (UTC)

Books & Bytes – Issue 37

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library

Bookshelf.jpg

Books & Bytes
Issue 37, November – December 2019

Read the full newsletter

On behalf of The Wikipedia Library team --MediaWiki message delivery (συζήτηση) 07:10, 1 Φεβρουαρίου 2020 (UTC)

Issue 38, January – April 2020

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library

Bookshelf.jpg

Books & Bytes
Issue 38, January – April 2020

 • New partnership
 • Global roundup

Read the full newsletter

On behalf of The Wikipedia Library team --15:58, 29 Απριλίου 2020 (UTC)

Books & Bytes – Issue 39, May – June 2020

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library

Bookshelf.jpg

Books & Bytes
Issue 39, May – June 2020

 • Library Card Platform
 • New partnerships
  • ProQuest
  • Springer Nature
  • BioOne
  • CEEOL
  • IWA Publishing
  • ICE Publishing
 • Bytes in brief

Read the full newsletter

On behalf of The Wikipedia Library team --MediaWiki message delivery (συζήτηση) 06:13, 11 Ιουνίου 2020 (UTC)

Books & Bytes – Issue 40

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library

Bookshelf.jpg

Books & Bytes
Issue 40, July – August 2020

 • New partnerships
  • Al Manhal
  • Ancestry
  • RILM
 • #1Lib1Ref May 2020 report
 • AfLIA hires a Wikipedian-in-Residence

Read the full newsletter

Sent by MediaWiki message delivery on behalf of The Wikipedia Library team --10:15, 10 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Books & Bytes – Issue 40

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library

Bookshelf.jpg

Books & Bytes
Issue 40, July – August 2020

 • New partnerships
  • Al Manhal
  • Ancestry
  • RILM
 • #1Lib1Ref May 2020 report
 • AfLIA hires a Wikipedian-in-Residence

Read the full newsletter

Sent by MediaWiki message delivery on behalf of The Wikipedia Library team --14:27, 10 Σεπτεμβρίου 2020 (UTC)

Books & Bytes – Issue 41

Wikipedia Library owl.svg The Wikipedia Library

Bookshelf.jpg

Books & Bytes
Issue 41, September – October 2020

 • New partnership: Taxmann
 • WikiCite
 • 1Lib1Ref 2021

Read the full newsletter

Sent by MediaWiki message delivery on behalf of The Wikipedia Library team --10:48, 18 Νοεμβρίου 2020 (UTC)