Συζήτηση χρήστη:Johnver33

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ολοκληρώθηκε στις 24/2/08, η διήμερη ημερίδα με θέμα: ¨Η Ευρωπαϊκή Επικαιρότητα στον Τύπο και τα ΜΜΕ της Περιφέρειας¨, που έλαβε χώρα στην Ηρωική πόλη της Νάουσας και διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία, τόσο στο θέμα της οργάνωσης όσο και στην συμμετοχή τόσο των Τοπικών ΜΜΕ όχι μόνο της Ημαθίας αλλά και των γειτονικών Νομών, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους στην Νάουσα. . Αξίζει να σημειωθεί ότι ουδέποτε κατά το παρελθών είχε διενεργηθεί ημερίδα με το παραπάνω θέμα ή κάτι σχετικό για τα Τοπικά ΜΜΕ όχι μόνο στην Νάουσα αλλά και σε πόλη του Νομού Ημαθίας. Η ημερίδα ήταν αφορμή προσέλευσης στην Νάουσα καταξιωμένων προσωπικοτήτων του Ελλαδικού χώρου και όχι μόνο όπως:

α) του Εκπρόσωπου Τύπου Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λεωνίδα Αντωνακόπουλου β) του Προέδρου Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης Κου Δημήτρη Γουσίδη γ) του Προέδρου Συνδέσμου Περιφερειακών Εφημερίδων Κου Γιάννη Διαφωνίδη και δ) της Εκδότριας εφημερίδας ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΝΕΑ¨ Ηρώς Δαδή.

Συντονιστές της Ημερίδας ήταν ο Ε.Τ.ΕΚ. Κος Λεωνίδας Αντωνακόπουλος και ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας. Την ημερίδα άνοιξε με καλωσόρισμα του ο Νομάρχης Ημαθίας Κος Καραπαναγιωτίδης Κώστας και επεσήμανε ότι στην Ευρώπη που μεγαλώνει και αλλάζει, ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης είναι σημαντικός. Εκεί που υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης σύμφωνα με τον νομάρχη, είναι στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αφορούν θέματα μεμονωμένων κοινωνικών ομάδων. «Χρειαζόμαστε τον τύπο χωρίς παρωπίδες, κομματικά χρώματα, με κριτική διάθεση, εξωστρεφή προσανατολισμό ώστε να αντιλαμβάνεται ο πολίτης ότι η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση ξεκινά από αυτόν και ολοκληρώνεται σε αυτόν» πρόσθεσε ο Νομάρχης. Επακολούθησε ο επίσημος οικοδεσπότης, ο Δήμαρχος Νάουσας Κος Καραμπατσός Τάσος.

Κύριοι ομιλητές της ημερίδας στην 1Η συνεδρία που είχε ως θέμα ¨50 χρόνια Ε.Κ Περιφερειακός Τύπος και η κάλυψη των ευρωπαϊκών θεμάτων¨ ήταν κατά σειρά ομιλίας οι : Γιώργος Παπαστάμκος Ευρωβουλευτής Ν.Δ Ποδηματά Άννυ Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαργαρίτης Σχοινάς Ευρωβουλευτής Ν.Δ Αντώνης Σκαμνάκης Δντής Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων και Διδάκτωρ του ΑΠΘ στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών , Κώστας Ασλάνογλου Πρόεδρος Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων τον επίλογο της 1ης συνεδρίας έκανε η Ακόλουθος Τύπου της υπηρεσίας οπτικοακουστικών μέσων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Κα Ελιάνα Δρίτσα.

Η 2η συνεδρία με θέμα ¨Περιβάλλων, Καινοτομία-Ανάπτυξη, Αγροτουρισμός – Πολιτισμός με προτεραιότητες για την περιφέρεια¨ άνοιξε με τον Ευρωβουλευτή ΠΑΣΟΚ Κο Γκλαβάκη Γιάννη και ακολούθησαν οι :

Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κα Τζαμπάζη Ευαγγελία , ο Επιχειρηματίας και Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Κος Μπουτάρης Ιωάννης η Αντιπρύτανης του ΑΠΘ Κα Αθανασία Τσατσάκου και η δεύτερη συνεδρία έκλεισε με την Εκδότρια της εφημερίδας ¨ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ¨ την Κα Δεινοπούλου Μιμή .

Το πέρας και της 2ης συνεδρίας ολοκληρώθηκε με παρεμβάσεις και συζήτηση από δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ του Νομού Ημαθίας ,Θεσσαλονίκης Κοζάνης, Πιερίας και Πέλλας που παρευρίσκονταν και κάλυψαν την όλη διεργασία της ημερίδας. Τέλος να αναφέρουμε ότι παρατέθηκε γεύμα-μπουφές στους συμμετέχοντες προσφορά του Δήμου Νάουσας όπου δόθηκε η ευκαιρία στους εκδότες και δημοσιογράφους των ΜΜΕ της Περιφέρειας σε χαλαρό κλήμα πλέον να αναπτύξουν διάφορα ζητήματα και προβληματισμούς για την πορεία των ΜΜΕ της Περιφέρειας τόσο μεταξύ τους όσο και με τους παραβρισκόμενους Πολιτικούς .

Tην Κυριακή 24/2/08 και ώρα 10.00

Ο Δήμος Νάουσας διοργάνωσε Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο της Σχολής Αριστοτέλους και ακολούθησε προβολή σχετικής ταινίας.

24/2/2008 Γιάννης Τζιτζής Δημοσιογράφος [[Εικόνα:[[Εικόνα:[[Εικόνα:[[Εικόνα:]]]]]]]]