Συζήτηση Βικιπαίδεια:Συχνές ερωτήσεις

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Σκέφτομαι πως ίσως θα ήταν καλύτερο αν το κείμενο που αφορά την δημιουργία μιας νέας σελίδας αντικατασταθεί από αυτό:

Πώς να αρχίσω ένα νέο άρθρο;[επεξεργασία κώδικα]

Πληκτρολογήστε το όνομα του άρθρου που θέλετε να συγγράψετε, με απόλυτη ακρίβεια (δηλαδή με κεφαλαία όπου χρειάζονται και τα λοιπά) στο πεδίο "αναζήτηση" που βρίσκεται στα αριστερά της κάθε σελίδας, και πατήστε το κουμπί "Μετάβαση". Εφόσον η σελίδα που θέλετε να δημιουργήσετε υπάρχει, αυτό θα σας οδηγήσει σε αυτή, εάν όμως δεν υπάρχει θα βρεθείτε σε μια σελίδα αποτυχημένης αναζήτησης, όπου σας δίνεται ένας σύνδεσμος με το όνομα που καθορίσατε. Εάν τον πατήσετε, θα οδηγηθείτε πλέον σε μια κενή σελίδα με το όνομα που έχετε καθορίσει, η οποία περιμένει να την επεξεργαστείτε.

---

Αφενός περιγράφει μια απλούστερη διαδικασία, αφετέρου εάν η σελίδα που ο επίδοξος αρθρογράφος πάει να δημιουργήσει υπάρχει, τη βλέπει και μπορεί να δουλέψει πάνω σε αυτήν αντί να δημιουργήσει μία με ανακριβές όνομα, οπότε να έχουμε δύο ή τρεις πάνω στο ίδιο θέμα, εκ των οποίων κάποιες άχρηστες. Επίσης συνδέει και στον οδηγό επεξεργασίας σελίδας, που είναι πολύ χρήσιμος για έναν νέο χρήστη. Τι λέτε; --Δνόφος 21:52, 23 Απρ. 2005 (UTC)

Content Licence[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω υπάρχει μια ανακρίβεια στο άρθρο σχετικά με την άδεια του περιεχομένου της Βικιπαίδειας:

Γράφει στο κείμενο "(...) το περιεχόμενό της είναι ελεύθερο για κάθε χρήση, ακόμα και εμπορική, αρκεί να διανέμεται σύμφωνα με την Άδεια GFDL." Ενώ στην Αγγλική: "All text in Wikipedia was covered by GNU Free Documentation License (GFDL), a copyleft license permitting the redistribution, creation of derivative works, and commercial use of content while authors retain copyright of their work,[68] up until June 2009, when the site switched to Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC-by-SA) 3.0."

(comzeradd 10:06, 17 Ιουνίου 2011 (UTC))[απάντηση]