Συζήτηση:DB

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Νομίζω αυτό με το δεκαεξαδικό είναι πλεονασμός. Αλλιώς, γιατί όχι και με άλλες βάσεις; Υπάρχουν και αυτά και χρησιμοποιούνται σε διάφορες εφαρμογές. Και να το κάνουμε αυτό για κάθε αρχικά με Λατινικούς χαρακτήρες. VJSC263IO 22:23, 28 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

To δεκαεξαδικό είναι πολύ σύνηθες στις απεικονίσεις υπολογιστών, δηλαδή αν κάνεις αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βρεις πολλές αναφορές σε αυτό. Επίσης το δεκαεξαδικό έχει πολλές αναφορές και σε σφάλματα υπολογιστών. Οταν λέμε άλλες βάσεις η μόνη που μπορώ να σκεφθώ είναι η οκταδική η οποία όμως είναι πολύ σπάνια σε οτιδήποτε. Σε άλλες wikipedia ιδίως στην αγγλική συνηθίζεται να αναφέρεται η δεκαεξαδική μορφή(όχι πάντα βέβαια) και πάντα αναφέρεται η ρωμαϊκή. Συμφωνώ οτι είναι κάπως εξειδικευμένο αλλά δε το θεωρώ και ιδιαίτερο πλεονασμό. Sotkil 22:39, 28 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Θα συμφωνούσα απόλυτα, αν μιλάγαμε για ψηφίο. Απλά επειδή εδώ μιλάμε για αριθμό, σκέφτηκα μήπως υπερβάλουμε λίγο. Όχι πως είναι, βέβαια, σοβαρό το ζήτημα, απλά μια άποψη (που δεν έχει και ιδιαίτερη αξία για την ΒΠ, αφού είναι δική μου SFriendly.svg) VJSC263IO 22:46, 28 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Θεωρώ σημαντική κάθε καλοπροαίρετη άποψη όπως η δική σου, και ειδικά για πράγματα που δεν είμαι ούτε εγώ 100% σίγουρος. Sotkil 22:51, 28 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)