Συζήτηση:Ad nauseam

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Μήπως θα μπορούσε να μας εξηγήσει ο CubicStar γιατί το ρητό του Λένιν αποτελεί POV;--Hieronymus 22:56, 13 Απριλίου 2007 (UTC)

Νομίζω ότι έχει να κάνει με το χαρακτηρισμό του Λένιν ως προπαγανδιστή, και αυτό επηρεάζει συναισθηματικά κάποιους. Είναι κατηγορία, και οι κατηγορίες χρειάζονται οπωσδήποτε πηγή. Αλλά δεν βλέπω σοβαρό λόγο για να ανάβουν τα αίματα. Μπορείτε απλά να γράψετε «ο Λένιν είπε αυτό: ...». Υπάρχουν επίσης και άλλα ρητά (βλ. Γκαίμπελς). Αλλά μην ξεχνάμε ότι θα ήταν πιο κατάλληλα όλα αυτά να μπαίνουν στα Βικιφθέγματα. --Dead3y3 Συζήτηση 23:07, 13 Απριλίου 2007 (UTC)

Καμία πρόθεση για το «άναμμα των αιμάτων». Η ερώτηση ήταν καθαρά αγνοίας. Υποθέτω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, το απόφθεγμα του Λένιν απλώς χρησιμοποιείται ως βάση για την θεωρητική υποστήριξη, την ύπαρξη ουσιαστικά, του επιχειρήματος ad nauseam ως τέτοιου και χωρίς κανέναν ιδεολογικό τόνο. Δεν νομίζω ότι η αρχική παράθεση συνοδευόταν με τίποτε περισσότερο από απλή αναφορά. --Hieronymus 12:33, 14 Απριλίου 2007 (UTC)