Συζήτηση:1 (αριθμός)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Μήπως θα έπρεπε να γίνει αποσαφήνιση? Μπορεί να αναφερόμαστε και σε μονάδα μέτρησης. --Dada 09:47, 16 Φεβρουαρίου 2006 (UTC)

Υπάρχει και η στρατιωτική μονάδα, και νομίζω και στη βιολογία υπάρχει ο όρος "μονάδες" για κάποιους μικροοργανισμούς (;). Η γνώμη μου είναι να μεταφερθεί στο "μοναδιαίο στοιχείο" καθώς στη βιβλιογραφία συνήθως έτσι αποκαλείται το στοιχείο που προσπαθεί να περιγράψει το άρθρο. Η μοναδιαία ιδιότητα δεν είναι μόνο του αριθμού "ένα" αλλά και πινάκων, τελεστών κλπ - Badseed 13:41, 16 Φεβρουαρίου 2006 (UTC)

Συμφωνώ απολύτως...Το μοναδιαίο στοιχείο είναι πιο σωστό.--Ramsys 20:20, 16 Φεβρουαρίου 2006 (UTC)

Όλα τα πάνω σαφή. Μονάδα απαρίθμησης, ένα, και μοναδιαίο στοιχείο το ίδιο πράγμα. Να λάβουμε υπόψιν επίσης και την αντωνυμία ένας, μία ένα κλπ.--vanakaris 08:31, 4 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Μεταφορά[επεξεργασία κώδικα]

Μάλλον το άρθρο πρέπει να μεταφερθεί στο Ένα (που, αυτή τη στιγμή, περιέχει ανακατεύθυνση στο 1-έτος του Γρηγοριανού Ημερολογίου) και εδώ, είτε να δημιουργηθεί σελίδα αποσαφήνισης προς τα "μονάδα" - "μονάδες" (που έχουν αρκετές σελίδες) είτε να γίνει μια εκτενής αναφορά της έννοιας (και με μια παραπομπή προς στο βικιλεξικό και στις δύο περιπτώσεις). Τα iw παραπέμπουν όλα σε λήμματα που αφορούν τον αριθμό ένα και όχι την μονάδα γενικά που έχει διαφορετική λέξη σε πολλές γλώσσες (π.χ. unit στα αγγλικά, jednostka στα πολωνικά κλπ). --Xoristzatziki 04:43, 23 Μαρτίου 2011 (UTC)