Συζήτηση:1-βουτίνιο

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Β Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Β κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Όλα τα σχολικά βιβλία χημείας γυμνασίου-λυκείου τοποθετούν τον αριθμό στην αρχή του ονόματος. Αυτό συμβαίνει τουλάχιστον δέκα χρόνια τώρα. Ειδικά τώρα για το 1-βουτίνιο και άλλες παρόμοιες αριθμήσεις (πχ 2-βουτανόλη) ο αριθμός ποτέ δεν τοποθετήθηκε στη μέση. Δηλ. το όνομα βουτ-1-ίνιο ή βουταν-2-όλη δεν το έχω συναντήσει σε κανένα βιβλίο ούτε ελληνικό ούτε ξένο--Xhmikos 18:21, 2 Ιουλίου 2010 (UTC)[απάντηση]

  • Τα πρόσφατα σχολικά βιβλία χημείας γυμνασίου-λυκείου περιέχουν ενώσεις που να χρειάζονται αριθμό θέσης, κατ' αρχήν; Αν ναι και έχει επικρατήσει η τοποθέτηση στην αρχή της ονομασίας, να κάνουμε τις απαραίτητες μετονομασίες. Τώρα πρόσεξα την παρατήρηση. Βασικά αρκεί να υπάρχουν οι απαραίτητες ανακατευθύνσεις.
  • Το ενδιάμεσο το έχω συναντήσει εγώ, αλλά μόνο σε ξένα.

--Vchorozopoulos 01:42, 16 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)[απάντηση]