Συζήτηση:Χειλικά σύμφωνα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Στα "σημεία προφορικής άρθρωσης" το 12 είναι "επιγλωττιδική", ενώ το 16 είναι το ίδιο. Πρόκειται περί λάθους, το ορθό στο 16 είναι laminal, του στρώματος, αλλά πώς αποδίδεται επιστημονικά; Το glottal, dorsal, laminal αποδίδονται όλα ως "γλωττιδικά" (;), αλλά το 11 είναι "γλωττιδικό". Ας το διορθώσει όποιος κατέχει το θέμα.

Επίσης το αντικείμενο είναι τα "σημεία" (της άρθρωσης) ενώ όλα τα επίθετα, πχ το "επιγλωττιδική" κά δεν συμφωνεί κατά γένος με το αντικείμενο, ίσως να διορθωθεί σε "επιγλωττιδικό" (σημείο) ή τα "σημεία" να γίνουν "περιοχές της άρθρωσης", οπότε η επιγλωττιδική περιοχή είναι σωστό γραμματικά. Ίσως ο Χρήστης:Gts-tg να μπορεί να μας συνδράμει, διότι το άρθρο είναι καλογραμμένο και επιστημονικά αξιοπρόσεκτο.

Ακόμη το "μεταυπερωική" μάλλον θέλει "μεταϋπερωική", αλλά το "προφορική άρθρωση" δεν έχει τρόπο να το κάνεις edit, πώς να διορθωθεί; Άρης Μηθυμναίος (συζήτηση) 09:04, 21 Απριλίου 2018 (UTC)

Μπορεί: Φωνητική άρθρωση (για να ξεχωρίζει από τις οστικές αρθρώσεις). --Ttzavarasσυζήτηση 16:57, 21 Απριλίου 2018 (UTC)