Συζήτηση:Φωσφόρος

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.

«Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο φώσφορος χρησιμοποιήται στο γεγονός της ανάφλεξης που υφήσταται κάθε χρόνο το Πάσχα στην χριστιανική θρησκεία. Λέγεται ότι έχει καλυφθεί ο φώσφορος με ένα υγρό το οποίο εξατμίζεται με πολύ αργό ρυθμό. Έτσι, όταν το υγρό αυτο εξατμιστεί, ο φώσφορος θα έρθει σε επαφή με το οξυγόνο ώστε να αντιδράσει και να παραχθεί φωτιά, το οποίο βαπτίζεται ως Άγιο Φως.»: Εφόσον είναι υπόθεση, το αφαιρώ. Αν και όταν αποδειχθεί, το ξαναβάζουμε. --Vchorozopoulos 10:57, 3 Μαΐου 2010 (UTC)[απάντηση]

Σωστά το αφαιρείς, δε στηρίζεται πουθενά. --Ttzavarasσυζήτηση 11:38, 3 Μαΐου 2010 (UTC)[απάντηση]

Φώσφορος ή φωσφόρος;[επεξεργασία κώδικα]

  • Πιστεύω ότι το "φωσφόρος" χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά από ελληνόφωνα εγχειρίδια χημείας και είναι πιο σωστό, τόσο κατά το "εωσφόρος" όσο και με μεταγλώτισση του phosphorus, που τονίζεται στο δεύτερο "ο".

--Vchorozopoulos (συζήτηση) 19:05, 5 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)[απάντηση]