Συζήτηση:Φυτεία Ημαθίας

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Παρατηρησούλες[επεξεργασία κώδικα]

Τμήμα του άρθρου συμπίπτει με την ιστοσελίδα Φυτιά. Επίσης είναι λίγο χρωματισμένο συναισθηματικά σε ορισμένα σημεία. Atlantia 12:13, 27 Μαρτίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Δυστυχώς, το λήμμα «Φυτειά» στη Βικιπαίδεια είναι εντελώς ανυπόστατο. Τίποτα, σχεδόν, από αυτά που αναφέρονται στο άρθρο δεν έχει σχέση με την πραγματική ιστορία του χωριού. Φιλότιμη προσπάθεια, όμως απαράδεκτο αποτέλεσμα. Επίσης, υπάρχουν πολλές λογοκλοπές (π.χ. η αναφορά στα δίστιχα της Φυτειάς, τα οποία ανήκουν στο αρχείο μου). Επιφυλάσσομαι για μελλοντική σύνταξη σχετικού άρθρου. Προτείνω σε όσους θελήσουν να αντλήσουν πληροφορίες να μην το εμπιστευθούν. Προτιμότερο είναι να ανατρέξουν στη βιβλιογραφία της τοπικής ιστορίας για την Ημαθία. Α. Γ. Βουδούρης (voudouris@yahoo.gr)

Δεν έχω χρόνο και διάθεση να ασχοληθώ με τα στοιχεία που παρέμειναν μετά το ξεκαθάρισμα. Αν "Τίποτα, σχεδόν, από αυτά που αναφέρονται στο άρθρο δεν έχει σχέση με την πραγματική ιστορία του χωριού", διορθώστε τα, υποστηρίζοντάς τα όμως με κατάλληλες γραπτές πηγές (αποδεκτές από την πολιτική της ΒΠ, δηλ. όχι δική σας προσωπική έρευνα ή άλλα ιστολόγια).

Μεγάλο μέρος του άρθρου στηρίζεται σε αυτοαναφορές (άρθρα βικιπαίδειας) και ιστολόγια. Θα επιχειρήσω ξεκαθάρισμα.--Dipa1965 18:31, 21 Νοεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]


Μάλλον απευθύνεσαι σε λάθος πρόσωπο. Δεν είμαι ιστορικός και δεν αμφισβήτησα εγώ τα στοιχεία του άρθρου με τον τρόπο που αναφέρεις. Τη φράση "Τίποτα, σχεδόν, από αυτά που αναφέρονται στο άρθρο δεν έχει σχέση με την πραγματική ιστορία του χωριού" που αναφέρεις αλλά και τη γενικότερη κριτική του άρθρου, αν προσέξεις καλύτερα, την έγραψε κάποιος Α. Γ. Βουδούρης.

Σε συμβουλεύω πάντως να ασχοληθείς με την πολιτική πηγών της Βικιπαίδειας και να αποφύγεις την πρωτότυπη έρευνα που δυστυχώς συνηθίζεται στα άρθρα χωριών. Καλή συνέχεια.--Dipa1965 18:49, 29 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

OK φίλε μου απλώς έτσι όπως το βλέπω στις συζητήσεις νόμιζα ότι είστε το ίδιο πρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση ζητάω συγνώμη και ευχαριστώ για τις συμβουλές.--Stedion 19:01, 29 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]

Από Stedion προς Α. Γ. Βουδούρης (voudouris@yahoo.gr)

Η σύνταξη του άρθρου για τη "Φυτιά" έγινε με αφορμή το άρθρο που υπάρχει στην αντίστοιχη Βικιπαίδεια στη βουλγάρικη γλώσσα με τίτλο:"Чорново", που αναφέρεται στη Φυτιά όπου γίνονται απαράδεκτες κατά τη γνώμη μου αναφορές στη γλώσσα που μιλούσαν στη Φυτιά στις αρχές του 20ου αιώνα και σε πολλά άλλα γεγονότα που κατ' εμέ δεν υφίστανται. Επικαλείται βέβαια πηγές από βούλγαρους κυρίως ιστορικούς και φιλοσκοπιανούς, για την αντικειμενικότητα των οποίων πολύ αμφιβάλλω.

Λυπάμαι για τους χαρακτηρισμούς που αποδίδεις στο άρθρο και σε μένα γενικότερα. Δεν είδα βέβαια κάποια ανάλογη αντίδραση για το βουλγάρικο άρθρο, που θα έπρεπε ως ιστορικός και ερευνητής που είσαι να το είχες αντιληφθεί.

Το άρθρο το έγραψα για να κάνω μια αρχή, αφού κανένας ιστορικός ή ερευνητής, όπως εσύ, δεν ασχολείται με το θέμα και επειδή είναι δύσκολο να βρεθούν ιστορικά στοιχεία (αφού προφανώς εσείς οι ιστορικοί δεν αφιερώνετε πολύ χρόνο στην έρευνα της ιστορίας της Φυτιάς, ίσως επειδή δεν έχετε, ίσως επειδή δεν σας ενδιαφέρει και τόσο) χρησιμοποίησα ότι μπόρεσα να βρω μέσω ίντερνετ και από διασταυρωμένες μεταξύ τους αφηγήσεις παλαιοτέρων κατοίκων της Φυτιάς. Συγνώμη αν χρησιμοποίησα και τα δίστιχα του αρχείου σου, αναφορά των οποίων βρήκα στην εφημερίδα ΛΑΟΣ.

Σχετικά με τη βιβλιογραφία της τοπικής ιστορίας για την Ημαθία γράφουν ελάχιστα για τη Φυτιά. Αν μπορείς να μου υποδείξεις κάτι να διαβάσω για την ιστορία της Φυτιάς παρακαλώ να το κάνεις. Εξάλλου τώρα μένω μακριά από τη Βέροια και μου είναι δύσκολο να ξεσκονίζω κάθε τόσο τη βιβλιοθήκη της.

Όσο για το "Τίποτα, σχεδόν, από αυτά που αναφέρονται στο άρθρο δεν έχει σχέση με την πραγματική ιστορία του χωριού" άφησε να το κρίνουν οι πραγματικοί και γνήσιοι κάτοικοι της Φυτιάς ή βρες εσύ και παρουσίασε στοιχεία που να το αποδεικνύουν.

Τέλος πάντων οτιδήποτε μπορείς να συνεισφέρεις έτσι ώστε να γραφεί ένα άρθρο για τη Φυτιά, που να στηρίζεται σε πηγές που έχεις εσύ ή άλλοι ιστορικοί αν θέλεις κάντο.

Γιατί στο διαδύκτιο και δη στη Βικιπαίδεια κυκλοφορούν άρθρα τα οποία πραγματικά διαστρεβλώνουν την ιστορία και μάλιστα στηριζόμενα σε "ιστορικές" πηγές.--Stedion 20:39, 29 Μαΐου 2011 (UTC)[απάντηση]