Συζήτηση:Φακός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα τάξης Έναρξης κατά την κλίμακα ποιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Οι φακοί δεν αφορούν μόνον την οπτική (φως), αλλά όλα τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, πχ Lunberg lens, όπως επίσης και την ακουστική (ακουστικοί φακοί υπερήχων, κτλ).


ο.κ. γράψε κάτι για αυτό. δεν έχω πρόβλημα να κάνεις τροποποιήσεις και να προσθέσεις κάτι. (φαντάζομαι ότι σε όλα τα Η/Μ κύματα οι φακοί έχουν την ίδια συμπεριφορά.)--Trifterz21 14:45, 2 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

δηλαδή μπορώ να χρησιμοποιήσω το μεγενθυτικό μου φακό, για να εστιάσω το σήμα στην κεραία του ραδιοφώνου; --Πer 14:22, 24 Φεβρουαρίου 2010 (UTC)