Συζήτηση:Υπερφαγία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Υπερφαγία είναι η υπερβολική πρόσληψη της τροφής. Η Υπερφαγία μπορεί να προκαλέσει υποσιτισμό (μειωμένη πρόσληψη τροφής)... Αυτή η φράση μπορεί να εξηγηθεί λογικά;; --Ttzavarasσυζήτηση 18:15, 29 Μαρτίου 2011 (UTC)

Δε ξέρω, μάλλον παράδοξο μου φαίνεται. Με γρήγορη έρευνα στο αγγλικό wiki πάντως προκύπτει ότι μάλλον δεν είναι ακριβής όρος. Στους ιατρικούς όρους έχουμε μάλλον ποσοτικοποίηση της πρόσληψης σε θερμίδες και δεν βρήκα όρο παρόμοιο με υπερφαγία. Μπορεί να υπάρχει και να μη το βρήκα. Υπάρχει πάντως ο σχετικός μεσαιωνικός όρος γαστριμαργία (σε άρθρο για τις επτά θανάσιμες αμαρτίες όχι ιατρική).--vanakaris 18:41, 29 Μαρτίου 2011 (UTC)

Αναφέρομαι στο αν είναι δυνατόν η... υπερβολική πρόσληψη της τροφής να προκαλεί... μειωμένη πρόσληψη τροφής! Αυτό πώς γίνεται; Τρώω πολύ για να μη φάω καθόλου;;; --Ttzavarasσυζήτηση 20:12, 29 Μαρτίου 2011 (UTC)

Εννοεί μάλλον ότι λόγω της πολυφαγίας εξαντλούνται πόροι τους οποίους στερούνται άλλοι άνθρωποι που υποσιτίζονται. Με άλλα λόγια γράψιμο ξανά ή γρήγορη διαγραφή. *Αλέξανδρος 20:57, 29 Μαρτίου 2011 (UTC)

Αντίστοιχο αγγλικό: en:Polyphagia. --dead3y3 (συζήτηση) 20:46, 29 Μαρτίου 2011 (UTC)

... στο οποίο όμως δεν αναγράφεται τίποτα σχετικό. Η πιο πάνω φράση πώς εξηγείται; --Ttzavarasσυζήτηση 20:49, 29 Μαρτίου 2011 (UTC)
Στον Βανακάρη ήθελα να απαντήσω. Αναρωτιόταν αν υπήρχε αντίστοιχο αγγλικό.
Όσον αφορά την φράση. http://www.hcfed.gr/?p=1897. «1. Υποσιτισμός: προκαλείται από ελλιπή σίτιση ή υπερφαγία. Η λέξη υποδηλώνει έλλειψη ενέργειας, πρωτεϊνών και θρεπτικών συστατικών ( π.χ βιταμίνης Α, ιωδίου και σιδήρου ) είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό. Είναι δυνατόν να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως λοιμώξεις του αναπνευστικού, νεφρική ανεπάρκεια, τύφλωση, καρδιακή προσβολή και θάνατο.» --dead3y3 (συζήτηση) 20:54, 29 Μαρτίου 2011 (UTC)

Μόνο που έτσι όπως είναι γραμμένο μόνο αυτό δεν εννοεί!! Δεν το αλλάζεις στο άρθρο για να βγει και το πρότυπο της ανακρίβειας; @ Αλέξανδρος: Πολύ σωστά το επισημαίνεις, αυτό θα ήθελε να πει, αλλά λέει άλλα αντ' άλλων. Είπα να το σωσουμε και να μην πάει για ταχεία. --Ttzavarasσυζήτηση 21:04, 29 Μαρτίου 2011 (UTC)

Δεν νομίζω ότι όπως τα λέει η πηγή είναι κοινωνιολογική σχέση όπως επικαλείται ο Αλέξανδρος. Μάλλον άμεση ιατρική είναι. Φαίνεται ότι είναι κάποιος μηχανισμός που αγνοούμε ως μη ειδικοί. Δεν χρειάζεται το πρότυπο ανακρίβειας. --dead3y3 (συζήτηση

hi