Συζήτηση:Υδροχόος (αστρολογία)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ανακρίβεια[επεξεργασία κώδικα]

Καμμία αποδεκτή, σύμφωνα με τους κανόνες της ΒΠ, πηγή για όλες αυτές τις ανοησίες που αναφέρονται στην ενότητα "Χαρακτηριστικά" (και όχι μόνο). Η ΒΠ δεν είναι επιφυλλίδα περιοδικού ποικίλης ύλης.--Dipa1965 06:51, 21 Μαΐου 2010 (UTC)

  • Αυτο ειναι καθαρα προσωπικη σου γνωμη. Δεν παραβιαζετε κανενας κανονας τους ΒΠ η μονο διαφορα ειναι οτι δεν υπαρχουν προς το παρον πηγες, αντι να καθεσαι να κριτικαρεις σαν την κατινα και να δειχνεις με το δακτυλο προσπαθησησε να προσφερεις κατι. Αλλιώς οι "ταμπελες σου" θα αφαιρεθουν ξανα και ξανα οποτε μην χαλας τον χρονο σου. --91.138.228.224 07:34, 21 Μαΐου 2010 (UTC)
Δεν πρόκειται να με παρασύρεις σε επίπεδο υβρεολογίου όσο και να προσπαθείς. Σου υπενθυμίζω λοιπόν πως η ανεύρεση πηγών για αντιεπιστημονικές απόψεις και ανακρίβειες είναι δική σου δουλειά και όχι δική μου. Οσο για τον χρόνο μου, τον ορίζω όπως θέλω και εδώ είναι συλλογικό έργο. Οπότε οι τακτικές διορθωπολέμου δεν περνάνε εδώ. Τα ξαναλέμε.--Dipa1965 08:38, 21 Μαΐου 2010 (UTC)

Παραδείγματα ανακριβειών στο άρθρο:

  • "Κυβερνιούνται από τον πλανήτη Ουρανό."
  • "συνδέετε (sic) χαρακτηριστικά με την Φιλία, ιδεαλισμό, ανεξαρτησία, οραματισμό, ανθρωπισμό, εγωκεντρισμό, αντίδραση, αδιακρισία, ανησυχία, αντικομφορμισμός, περιέργεια, αδιαφορία".
  • "Τα ακόλουθα δεδομένα αντιπροσωπεύουν το σύνολο των χαρακτηριστικών που αποτελούν την "ταυτότητα" των Υδροχοου:"

Τα παραπάνω αναφέρονται ως αλήθειες και όχι ως μυθολογία/παράδοση ή κάτι παρόμοιο. Άρα πρόκειται για ανακρίβειες. Πέρα από αυτό, κανείς δεν θα μπορέσει να βρει αξιόπιστη πηγή που να τεκμηριώνει γιατί είναι τα "Φιλία, ιδεαλισμό, ανεξαρτησία, οραματισμό, ανθρωπισμό, εγωκεντρισμό, αντίδραση, αδιακρισία, ανησυχία, αντικομφορμισμός, περιέργεια, αδιαφορία" που χαρακτηρίζουν δήθεν τους Υδροχόους και όχι κάποια άλλα.

Συμπληρώνω επίσης, για τους καλόπιστους αναγνώστες, πως το να αναγράφονται ανακρίβειες σε ένα άρθρο δεν μπορεί να καλυφθεί με τη δικαιολογία "θα φέρω πηγές αργότερα". Ο αναγνώστης πρέπει να ειδοποιηθεί για τη φερόμενη ανακρίβεια. Επίσης, η πολιτική της ΒΠ δίνει τη δυνατότητα σε κάποιο χρήστη να διαγράψει κείμενο για το οποίο εχει μπει προειδοποίηση πηγών και αυτές δεν έχουν παρατεθεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Και αυτό το διάστημα δεν μπορεί να παραταθεί αδικαιολόγητα.--Dipa1965 09:29, 21 Μαΐου 2010 (UTC)

Σχόλιο 7-3-2017[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

Στο παραρτημα με την εικονα στο πλάι αναφέρετε οτι το στοιχειο του υδροχόου ειναι το νερό ενω στο κείμενο στο τελος δατυπώνεται οτι το στοιχείο του ειναι ο αέρας. Δυστυχώς δεν γνωριζω τίποτα σχετικά με την αστρολογία για να προτεινω την διόρθωση αν και υποθετω πως μάλλον εναι το νερό. Αναφορά: Αναγνωστης της Βικπαιδειας 2A02:587:9805:AD00:3CB5:98F8:ADD8:2E40 21:21, 7 Μαρτίου 2017 (UTC)