Συζήτηση:Τράμπζονσπορ (ποδόσφαιρο)

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Συζήτηση:Τράμπζονσπορ)
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.


Λάθος τονισμός ?[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχει κάποιος προφανής λόγος που εγώ ίσως δεν διακρίνω, για τον οποίο το λήμμα (η ομάδα) είναι τονισμένη λάθος? Όπως είναι συνηθισμένο σχεδόν με όλες τις ομάδες τηςε γείτονος με δεύτερο συνθετικό το -σπορ ο τόνος παραμένει εκεί που θα ήταν και χωρίς αυτό. Δηλαδή Τράμπζονσπορ κι όχι Τραμπζονσπόρ, ομοίως Σίβασσπορ, Κάισερισπορ, Άντανασπορ κλπ. Κατ' εμέ χρήζει διόρθωσης.
Κι αν κάποιες από τις λέξεις-ομάδες, όπως τα δύο τελευταία παραδείγματα, τονιστεί πέραν της προπαραλήγουσας, αυτό για λέξεις αλλοδαπές που δεν έχουν εξελληνιστεί και δεν έχουν ενσωματωθεί στο κοινό ελληνικό λεξιλόγιο είναι απόλυτα επιτρεπτό και θεμιτό.
Θα ήθελα γνώμες επί του τελευταίου ζητήματος και της πολιτικής της βικιπαίδειας, γιατί το ίδιο πρόβλημα συναντάμε σε πολλές γερμανικές ομάδες (και ονόματα/λήμματα γενικότερα) και ίσως είναι καιρός σαν εγκυκλοπαίδεια η ΒΠ να εισαγάγει και καθιερώσει την ορθή εκφορά των ξένων ονομάτων. --MedMan (συζήτηση) 15:12, 28 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)[απάντηση]