Συζήτηση:Ταχύτητα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.


Επειδή η ταχύτητα ανήκει σταδιανυσματικά μεγέθη που ορίζονται πλήρως από το μέτρο τους τη διεύθυνση και τη φορά, λέμε ότι η ταχύτητα μεταβάλλεται όταν, το μέτρο της ή η διεύθυνσή της ή η φορά της ή δύο από αυτά ή όλα. π.χ. α0 όταν επιταχύνεται σε ευθύγραμμο δρόμο αυξάνει το μέτρο της β)όταν κινείται σε κύκλο αλλάζει ο προσανατολισμός της γ) όταν κινείται σε ευθεία και μετά επιστρέφει, δηλαδή αποκτά αντίθετο πρόσημο.— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 77.49.206.248 (συζήτησησυνεισφορά) .